מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשר בעייתי בין 2 אחיםנועם05/10/2008
שלום לכולם. אני בת 21 ויש לי אח בן 20.... מאז שאני זוכרת את עצמי לא הפסקנו לריב ואף פעם לא הסתדרנו... שנינו גרים בבית והמצב כרגע הוא שפשוט אין ביננו קשר, לא מדברים ולא יודעים כלום על החיים של השני (אפילו שהוא חוזר מהצבא לפעמים אחרי שבועיים אפילו לא אומרים שלום)... היום אני כבר די משלימה עם המצב ואני לא רואה דרך לפתור את זה, ותאמת שאני גם הכי מאשימה בזה את ההורים שלי!!! שהיינו קטנים הם כל הזמן אמרו לו שיהיה כמוני וישקיע בלימודים כמו שאני השקעתי (וזה גרם לו לשנוא אותי מאוד כאילו זאת אשמתי), ומבחינתי הם כל הזמן אמרו לי לוותר לו ולתת לו את מה שהוא רוצה בגלל שהוא הקטן (ולי בתור ילדה קטנה שרוצה שיפנקו אותה זה לא כיף לוותר על דברים שאני רוצה וזה גרם לי לשנוא אותו גם).... במהלך השנים זה התגלגל לדברים גדולים יותר כמו שרבנו על המחשב ובסוף קנו לו מחשב משלו (וזאת ממש לא הדרך לפתור את הבעיה)... אחר כך אני ביקשתי דיוידי והוא ביקש כמה ימים אחריי ובסוף קנו לו קודם ואותו דבר עם טלוויזיה (וזה היה טיפשי כי הוא בצבא חוזר פעם בשבוע ואני חזרתי יומיות אז יותר הייתי צריכה)... כרגע הריב הגדול ביננו זה על האוטו (אנחנו 4 נהגים על אוטו 1) ועם ההורים מסתדרים אבל ביננו הוא חושב שהאוטו שייך רק לו ורק לו מגיע לנהוג בו כי הוא בצבא כל השבוע ואני יכולה להיות איתו בזמן שהוא לא פה ושאני צריכה לבקש ממנו רשות ולהתחנן שאני רוצה גם את האוטו... וזה ממש מרגיז ואפילו מרתיח- אני עובדת קשה כל השבוע ואני בקושי בבית, אני עובדת כל הלילה בקייטרינג ואני גם כמוהו ממש מחכה לסופ"ש כדי לצאת ולבלות קצת עם חברות אז ככה שגם אני חושבת שיש לנו את אותה זכות לאוטו... מה אני עושה במצב הזה? אני מרגישה כל כך רע בבית!!! אתם בטח שומעים תסכול רב בדברים שלי וזה נכון, אני מרגישה ככה!!! אני לא הולכת לעזוב בזמן הקרוב כי אני מתחילה ללמוד.... וההורים ממש לא עוזרים- אמא שלי אפילו בעדו מבחינת האוטו כי היא חושבת שבאמת מגיע לו (וזה גורם לי לשנוא אותו כל כך!!!) ואבא עוד איכשהו נייטרלי... אבל עדיין אני כבר לא מסוגלת לעמוד במצב הזה!!! ואין מצב לטיפול או משהו בסגנון... פשוט השאלה היא אם להשלים אם זה ואיך לפתור את הבעיה עם האוטו... (אני כנראה הולכת לקנות לי אוטו משלי אז אולי זה ייפתר...) תודה רבה ויום מצויין, נועם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועם
טלי מנדיוק05/10/2008לנועם שלום רב,
הצטערתי לקרוא את פנייתך, ואני מבינה לליבך.
עם זאת, אני רוצה לומר לך כמה דברים:
1. אחיך ואת אנשים בוגרים. ואתם בשלב בחיים שצריכים למצוא את הדרך אחד לשני. להתגמש. מירמור, האשמות, כעסים ויאוש לא יפתרו זאת.
גם אם לפעמים צד אחד בוגר יותר, חכם יותר ועושה את "מתיחת השריר " הגדולה יותר. זה לא משפיל. זה כנראה מכורח המציאות.
מערכת יחסים היא לא תמיד דבר שוויוני.
מערכת יחסים היא לא בית משפט קטן.
אין צודקים.
כולם צודקים.
2. העצמאות שלך - בהחלט תעזור במצב הנ"ל (קניית רכב נוסף).
בהצלחה!
וגמר חתימה טובה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נועם06/10/2008הי טלי, קודם כל תודה על התשובה המהירה! האמת שמצד אחד זה חבל לי שהקשר ככה אבל איך באמת אפשר לשפר אותו? מצד שני האם באמת כדאי שיהיה קשר ביננו? כי זה יהיה רק בגלל קשר דם הצורך לשפר את היחסים ובתכלס אנחנו עם אופי שונה לגמרי.... בכל מקרה תודה וגמר חתימה טובה גם לך, נועם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)