מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כלה במצוקה נפשיתאולה12/01/2009
שלום רב, אני מאורסת וביוני אמורה להתחתן עם בחור שעברנו דרך כבירה ביחד. אני מאוד מאוהבת בו ולדעתי הוא בחור ממש טוב, טוב לב, נדיב אוהב, שפשוט היה בסיטואציה לא נכונה בזמן לא נכון. היסטוריית חיים שלו מזכירה לי סרט בהולמרק. הוא מכור נקי מסמים מזה 5 שנים. אני פגשתי אותו כאשר היה אחרי טיפול ממושך שעבר בהצלחה רבה ושיקם את חייו והוא סיפר לי הכל בפגישה השנייה שלנו ומאוד הערכתי את זה. הוא יתום, אימא נפטרה והוא נשאר אחרי עלייה לבד לגמרי בארץ, פגש חבר ילדות מכור והלך אחריו. אמנם פגשתי אותו אחרי שהוא השתקם מרצונו ועל זה אני מאוד מכבדת אותו, אבל הוא הגיע עדיין עם הרבה בעיות נוספות נלוות לחייו הקודמים- חובות, תיקים פלילים פתוחים, מחלה בעקבות השימוש. ביחד התגברנו על הרבה דברים ובגיל 25 אני יכולה להגיד שמה שעברנו ביחד הרבה אנשים לא עברו גם בגיל חמישים. אני לא מתביישת להגיד שעשיתי בשבילו ממש הרבה והתמיכה והעזרה של המשפחה שלי האדם הזה עשה תפנית מלאה. כשפגשתי אותו, למרות שהיה כבר נקי מזה שנתיים הוא חי ברמת חיים נמוכה ולא שאף לכלום. הוא היה עובד מחסן של סופר, חי בדירה עלובה, עם בתי משפט עליו על עבר פלילי, חובות להוצל"פ וכו'. כעת אחרי שלוש שנים ביחד הוא בוגר אוניברסיטת וינגייט, בריא לחלוטין תודה לאל אחרי טיפול ממושך, אין עליו שום חובות, נשכר עו"ד שאחרי משפט ממושך סגר לו את כל התיקים, ואני גאה להגיד שהוא קבלן מורשה עם עסק עצמאי משלו, 5 עובדים שכירים, לקוחות, אוטו, הסכמים עם חברות ביטוח וכו'. הוא בקשר עם אחותו בקנדה שמצאנו אחרי נסיונות רבים והיא באה לחתונה ומצאנו עוד קרובים שלו בחול שעכשיו משתהים פה. אפשר היה לחשוב שזה פשוט סיפור אגדות- אהבה שהתגברה על הכל, ואני באמת מאמינה בזה. אני מאוד אוהבת אותו ויודעת שהוא אוהב אותי. אני יודעת שהוא יהיה בעל טוב ואבא מצויין כי חלום חייו זה ילד, וצריך לראות איך הוא מתנהג עם אחיינים שלי. הכל טוב ויפה... אבל.. - לבן אדם יש בעיה רצינית עם שקרים! וזה הולך ומחמיר. הוא משקר לגבי הכל כל הזמן, אפילו על דברים הכי קטנים בלי שום סיבה נראית לעין וזה פשוט עובר כל גבול. לפני שבועיים רצינו להיפרד כבר כי אמרתי שנמאס לי אחרי שגיליתי שהוא משקר לי ובמשך חצי שנה אחרונה מעשן חפיסה ביום למרות שרופא אמר שאסור לו כי זה עלול להחמיר את מצבו הבריאותי ולהחזיר את המחלה ואני כל הזמן הזה לא ידעתי שהוא מעשן למרות שתפסתי אותו והוא שכנע שלא. התגלו מאוד הרבה שקרים לגבי הסיגריות וזה שבר אותי, התחלתי לחשוד בהכל ובהגזמה. הוא ביקש עוד הזדמנות ואחרי ריב ענק השלמנו. אבל הוא ממשיך! השקרים לא נפסקים ולמרות שתופסים אותו על חם באיזהו נושא הוא ממשיך עם הראש בקיר כאילו לא קרה כלום. רציתי לפנות לעזרה מקצועית לגבי כל השקריו אבל לא מצאתי שום יועץ זוגי דובר רוסית וקשה לארוסי להתבטא בעברית. אני רוצה להישאר ביחד, אני רוצה לתקן את זה כי אני חושבת שזו ממש בעיה וצריך למצוא את הסיבה. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכלה במצוקה
ד``ר חיים היילפרין13/01/2009אי אפשר שלא להתפעל מהדרך הארוכה שעשה ארוסך, ובזכותך. ועדיין, אי אפשר לבנות קשר אינטימי על שקרים, ואל לך לקשור את חייך עם הבחור עד שישתנה גם בעניין זה. אני ממליץ לכם (ביחד או לחוד) להסתייע באנשי מקצוע (גם אם תצטרכי לתרגם לו בעצמך, ואני מניח שישנם גם כאלה הדוברים רוסית).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)