ילד להורים גרושים...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד להורים גרושים...
    hadori
    25/01/2009

יש לי חבר..שבזמן האחרון לא מוצא את עצמו, הוא עצבני או בדיכאון למעלה ולמטה אי אפשר להבין אותו. הוא בן 22 עוד חודש ואנחנו מנסים להתקדם..רציתי לעבור לגור איתו אבל הוא כל פעם מוצא כעס אחר, או עצב.. כל שניה הוא מתהפך. עד שלפני כמה ימים הוא אמר שהכל חוזר אליו..בקשר להורים שלו. הוא לא מכיר מהי משפחה אמיתית..עם אבא אמא ומסגרת של ביטחון. ההורים שלו התגרשו בגיל 5 ועד אז כל מה שהוא הכיר זה הורים פרודים או מריבות וכו... הוא אומר שהוא זוכר הכל.. אני מנסה לעזור לו ועדיין.. אני רוצה להיות איתו כמה שיותר.. לא מזמן התחלנו לדבר על חתונה..אני יודעת צעירים... אבל סתם בשביל להתעניין לא יותר מיזה.. הוא אמר שאין סיכוי שהוא מתחייב לדבר כזה, הוא לא יכבול את עצמו למישהי ככה כשבשבילי נישואים זה 25 שנה ביחד (ההורים שלי) ובשבילו זה להפרד אחרי 5 שנים שאתה קיים כשאין לך מסגרת ואבא גר פה ושם ושם ופה ואמא עם מישהו אחר. בדקתי על זה הרבה.. מצאתי כל מיני מאמרים שאמרו את אותו הדבר לפחות ככה אני חושבת.. לגביו. דאגן,תת הישגי, בעל ערך עצמי נמוך, התקפי זעם.. ואני לא וידעת מה לעשות, אני מנסה לעזור לו כמה שאני יכולה והוא לא נותן לי. כן הייתי רוצה להתחתן איתו,הוא האהבה שלי. אבל לא ככה. אפשר לתקן את זה? בכל המאמרים שראיתי מדובר על ילדיחם שצריך להסביר להם מהם גירושים למה זה קרה ואיך. איך אני יסדר את זה?רק רוצה שיהיה לו טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד להורים גרושים...

הוספת תגובה

• לבת הזוג של ה"ילד" להורים הגרושים

טלי מנדיוק
    25/01/2009

שלום לך,

אכן, גירושין משפיעים וגורמים לנזק נפשי לילדים , ובהמשך בהיותם כבר אנשים בוגרים.
    זהו "פצע ילדות" אשר דורש טיפול והתייחסות במשך כל החיים.

אני ממליצה לכם כזוג ללכת לטיפול זוגי אשר יתן עזרה, והתייחסות מקצועית וטיפולית לבן הזוג.
    אני רואה חשיבות רבה גם את השתתפותך בטיפול, שכן בסופו של דבר כל אחד מבני הזוג מגיע לקשר עם פצעי הילדות שלו, דבר שמשפיע על המערכת כולה.

זוג אמור לפתח זוגיות מודעת, שמטפלת ומכירה בכל הפצעים איתם בני הזוג מגיעים.

כמטפלת זוגית קלינית באימגו - אני מציעה שתגשו לטיפול מהסוג הזה.

בהצלחה!

טלי מנדיוק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו