מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאוהבתיורם03/02/2009
שלום ביתי בת 18 פלוס התאהבה בבחור בן24 לאחר שיצאה עימו מספר חודשים הכניסה אותו לבית מבירור לאחר מספר שאלות הבנתי שהבחור הוא עבריין שישב בכלא שנה בגין מעשים מגונים ויש לו הרשעות בתחום העבריני ץ מאחר ואני מכיר את משפחתו של אותו בחור שגם הם עם עבר עשיר בתחום העברינות ניסיתי לשוחח עם ביתי ולהסביר לה שהבחור לא מתאים לה ולחינוך שקיבלה בבית אך היא בשלה שתפרו לו תיק ואני והחברים שלי בעבודתי מחפשים אותו (יש לציין שאני שוטר) לאחר שיחות של רעייתי ושלי עם הבת שלא עזרו עזבה את הבית למשך שבועיים וחצי כל הנסיונות שלנו יחד עם המורה שלה ויועצת בית הספר לא עזרו ואכן לאחר שבועיים וחצי חזרה והטענה שלה שהיא חזרה רק בגלל שאנחנו עשינו לה בושות ולחצנו עליה לחזור יש לציין שהיא לא משוחחת עימי כלל רק אם אשתי למרות נסיונות מצידי לשוחח עימה והיא כמובן ממשיכה לצאת אם אותו הבחור . שאלתי מה אנחנו כהורים יכולים לעשות בכדי לנתק קשר זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליורם
טלי מנדיוק04/02/2009ליורם שלום רב,
אכן מצב לא פשוט.
במצב של התאהבות מהמוח מופרש הורמון בשם PEA הורמון האהבה, והוא ממש כמו סם.
אנשים במצב של התאהבות לעיתים נוהגים כמו נרקומנים.
מה גם שהבת בגיל 18, בגיל שלמרות שלכאורה היא "בגירה" , הלכה למעשה השיפוט שלה עדיין לא תקין.
המצב הטוב ביותר כרגע הוא באמת לנסות ללוות אותה במצב הנרקומני לו היא נקלעה. להיות איתה לשוחח איתה רבות ולא לעזוב אותה. לא להיות איתה בריב ובקונפליקט אלה ביחסים של קירבה ודאגה כנה ואמיתית.
בכל מקרה המצב של ההתאהבות מבחינה מחקרית הוכח שנמשך לכל היותר שנתיים. באיזה שהוא שלב במהלך השנתיים זה נפסק.
הייתי רוצה שכשההתאהבות שלה תחלוף אתם תהיו שם להיות איתה.
היא תתפקח ותחזור לעצמה.
בנוסף הייתי מציעה לכם כהורים לפנות ולקבל עזרה והדרכה מקצועית.
בהצלחה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)