בעלי סובל ממחלת נפש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעלי סובל ממחלת נפש
    קארין
    12/02/2009

בעלי נולד כאדם בריא לחלוטין אולם בהיותו בן 16 (כיום הוא בן 30) הוא החל לסגל לעצמו דפוסי התנהגות לא שפויים להם הוא קורא "תיקונים" לטענתו הוא עושה את התיקונים האלה כדי להגן עלי ועל הילד שלנו.דוגמא לתיקונים שהוא עושה הם: חזרה על מילים מספר פעמים,סיבוב הראש כמה פעמים,גילגול העיניים מלמעלה למטה מספר פעמים,גרירה של הרגל,הליכה הלוך וחזור לאותו מקום וכדומה. דפוסי התנהגות אלה מלווה אותנו במשך כל היום מהרגע שהוא קם עד שהוא הולך לישון. אינני מסוגלת לסבול זאת יותר ואני רוצה להתגרש ממנו מפני שאינני מסוגלת להתמודד עם זה יותר ניסיתי להתעמת איתו אינספור פעמים והוא כול הזמן מבטיחח שיפסיק אולם הוא ממשיך בכל פעם מחדש. אני מפחדת שהילד יגדל לסביבה לא בריאה. בעלי לא מכיר עד כמה מצבו חמור הוא מושא ללעג ולצחוק בכל מקום בו הוא נמצא למרות שהוא לא טיפש. התייאשתי לחלוטין ואני פונה אליכם כמוצא אחרון. תודה ומחכה לתשובה קארין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעלי סובל ממחלת נפש

הוספת תגובה

• לקארין

ד``ר חיים היילפרין
    13/02/2009

את מתארת מקרה קלאסי של OCD (הפרעה אובססיבית-קומפולסיבית, ובעברית, הפרעה כפייתית). ההפרעה ניתנת לטיפול (בד"כ בשילוב של טיפול תרופתי וטיפול שיחתי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית), אך לפני שמצבו של בעלך ישתפר עליו, כתנאי מקדים, להודות בבעיה ולגלות מוטיבציה לטיפול. הציבי בפניו את הברירה באופן חד משמעי - "או גירושים או טיפול" - ופעלי בהתאם להחלטתו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו