בעייה דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעייה דחופה
    גיא
    22/03/2009

שלום רב רציתי להתעייעץ אתך מה לעשות בעקבות זאת שאבדה לי התקווה אח שלי מתקרב ל 30 לא מצא עבודה כל היום בבית מסוגר בחדרו שונא את המשפחה שלו וחושב שהם הגורם לכל צרותיו הוא נהפך לבן אדם מאוד אגרסיבי במצבים מסוימים אומנם זה לא מגיע לאלימות פיזית אך לאלימות מילולית המון פעמים. כל פעם שאני מדבר איתו צריך לשקול מילים שלא יגרמו לו להתעצבן לעניות דעתי לא שהיא מקצועית או משהו, הוא צריך ללכת לטיפול או לפחות לייעוץ או משהו ולא להשאיר את המצב כפי שהוא, הבעייה היא שהוא לא מוכן לשמוע על זה וכל פעם שמזכירים לו את זה הוא מתעצבן וגורם לי להתחרט על ששאלתי את זה . אני ישן איתו באותו חדר ואם אני נכנס שלא במקום הוא מתעצבן, בכלל יש נתק מאוד חמור בינו ולבין המשפחה אנחנו לא יודעים מה לעשות איך להתמודד עם בעייה שנמשכת כמה שנים ואני לא רואה דרך לפתור אותה , ישנם תקופות של רגיעה ושל רוגע מסויים שגורם לי לשכוח מהבעייה אך במוקדם או במאוחר במילה שמוכנסת לא לעניין מבחינתו או במצבים שונים זה חוזר ובגדול. איך ניתן להתמודד עם מצב כזה נוכח המצב שלגרום לו מיוזמתו ללכת לייעוץ כלשהו חסר כל סיכוי ולא ניתן להשפיע עליו. מה לעשות???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעייה דחופה

הוספת תגובה

• לאיתי

ד``ר חיים היילפרין
    23/03/2009

אתה די מוגבל ביכולת שלך להניע את אחיך לעשות שינוי. מאחר והוא גר בבית, אני מניח שלהוריך עשויה (ומכל מקום, צריכה להיות) להיות השפעה גדולה יותר עליו. דבר איתם על מצוקתך ובקש את התערבותם (עצתי להם, אם הייתי נשאל על ידם, היתה להתנות את מגוריו של אחיך בבית בהענות לטיפול). אם גם להוריך אין כל דיבור איתו ואין דרך אחרת להציב בפני אחיך גבולות, לא תיהיה לך ברירה בסופו של דבר אלא לעבור לגור בחדר/ בדירה אחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו