דילמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילמה
    תהילה
    26/04/2009

אני לא יודעת ממה להתחיל.
    אנחנו משפחה מסורתית ואפילו דתיה . 5 ילדים מקסימים כל אחד באשר הוא . לבני הגדול יש חברה.
    בתחילת הדרך היא אף אהבה את ענין הדת ואז במהלך השנים נראה לי שזה חונק אותה. ועתה כאשר מגיעה אלינו עם רכב לפני השבת. ואז כנראה נוסעים בשבת (כמובן בלי שנראה )
    מאוד מציק לי . האם לומר לה לא לומר אני לא יודעת מה לעשות. אני פוחדת לפגוע בה . נכון שהם ילדים גדולים אבל ???????. אנחנו משפחה דתיה אשר רוצים לשמור עלהשבת כהלכתה .
    אני לא רוצה לפגוע גם בבני. ואני לא רוצה שילדיי האחרים גם ילמדו זאת פשוט . לא מתאים להלך הרוח שלנו בבית . הציעו לי כן לדבר ולא לשמור . אבל אני יודעת שאם אני יומר זאת היא תפגע ואני לא רוצה לפגוע לא בה ולא בבני. ולהרחיק אותם מאיתנו הם ילדים גדולים. 20+ . חשובה לי ההרמוניה במשפחה חשובה לי האחדות .. מה אני עושה כיצד אני מסבירה זאת לסובבים אותי (בעלי) מהיכן להתחיל. קשה לי מאוד. אני בין הפטיש לסדן. איך אני מסבירה שצריך לקבל כל אחד באשר הוא האם להתעלם או לבקש או לקבל זאת כמובן מאליו. נא תשובתכם תודה !!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דילמה

הוספת תגובה

• לתהילה

ד``ר חיים היילפרין
    27/04/2009

אני מציע לך לשוחח בפתיחות עם בנך על רגשותייך. נסי להגיע איתו להבנות (פשרה) אופטימליות. קבלי את מה שלא תוכלי לשנות. הדבר נכון גם לגבי שאר ילדייך - חשוב שיידעו היטב היכן את עומדת בנושא שמירת השבת (ולמשל, עד כמה חילול השבת פוגע בך). אין כאן דבר העלול לחבל באחדות המשפחה. מובן שעל הילדים הצעירים תוכלי להמשיך ולאכוף בפועל את אורח חייך כתנאי לחיים בבית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו