מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות עם אמאשחר01/07/2009
היי יש לי בעיה, אני לא כל כך יודעת מאיפה להתחיל כי זה הצטבר עם השנים אבל אני אנסה לבטא את עצמי בצורה הטובה ביותר.
אני אתחיל מזה שאני בת 18, אני עובדת בשביל אמא שלי בעסק המשפחתי כבר מגיל 14.
אתמול החלטתי להתפטר, מכיוון שאני חושבת שאני כבר צריכה להיפתח אל המציאות, להכיר את העולם ובוסים אחרים חוץ מ"אמא בוסית" וכל המותרות שבדרך..
אמרתי לאמא שלי שאני רוצה להתפטר והיא התעצבנה. לא נימקתי לה מדוע מאחר ואני יודעת שהיא לא תקשיב. פעמים רבות ניסיתי לגשת אליה ולהסביר לה שאני רוצה שהיא תהיה אמא שלי לא הבוסית שלי, והיא צחקה לי בפרצוף ואמרה לי את סתם מדברת שטויות.
מאז שאני עובדת אצלה אני מרגישה שהיא לא מתפקדת כאמא כלל. זה הכל סביב הכסף. פעם היינו מבלות יחד, היום אין לה כוח בשבילי כי החיים שלה סובבים סביב העבודה, 24 שעות זה בראש שלה. גם אחרי שעבדה מ7 עד 5 היא מגיעה הביתה ומדברת עוד 5 שעות על העבודה עם אבי ועם אחי.
אני מאמינה גם שלאמא שלי יש בעיה..אבא של אמא שלי היה עושה אפליות בין הילדים ונתן יחס מועדף לבנים על הבנות, ואני מאמינה שאמא שלי ממשיכה באותה הדרך.
לדוגמא, אתמול אכלתי ארוחת ערב ואחי הקטן, בא והפליץ לי על האוכל (מצטערת על התיאור).
בהתחלה לא התייחסתי אבל גם אחרי שניכנסתי לחדר שלי הוא היה מחוץ לדלת והפריע לי. אמא שלי כתגובה על מה שקרה:"הוא רוצה שתתני לו קצת תשומת לב".
והיא מצפה ממני שאני אנקה את הבית בכל פעם אחרי שאחי הקטן (בן ה12) מלכלך אחריו (שירותים, אמבטיה ומטבח) וזה לא הוגן. זה יחס משפיל מאחר ואני מנקה אחריו, כשהוא יכול לנקות אחריו, והוא מלכלך לו בכייף שלו...
היום ממש רבנו אני והיא. היא אומרת שהיא בנתה עליי שאני אעבוד בתקופה הקרובה כי סיימתי לימודים. היא ביטלה לי את התשלום על שיעורי הנהיגה, היא אמרה לי שהיא מעדיפה שאני אעזוב את הבית שאני אהיה אצל חבר שלי...
היא אמרה דברים מעליבים ופגעה בי בצורה קשה, ובגדול, היא הוכיחה לי את מה שידעתי תמיד: לא היו לנו יחסי אמא ובת היו לנו יחסי בוסית ומועסק, ואם אני אמשיך לעבוד אצלה זה ימשיך.
יש הרבה דברים מסביב אבל אני לא יכולה להרחיב כאן מפאת מקום, אבל אני אומר בכללי ובקצרה שאמא שלי לא נותנת יחס שווה לילדים (וזה לא נובע ממקום של קנאה פשוט שמתי לב שזה היה כך מאז ומתמיד), והיא הבוסית שלי ולא האמא שלי.
רציתי לשאול, מה עליי לעשות כדי להחזיר את אמא שלי בחזרה?
איך עליי להתמודד עם האפליות שהיא עושה? (הרבה דברים שלא אפרט כאן)
האם עשיתי צעד נכון בכך שבחרתי להתפטר ולא להיות מועסקת על ידה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שחר01/07/2009דוגמא נוספת היא שבכל פעם שאנו מנהלים דיון אני אמא שלי ואחי (הגדול בן ה30 עדיין גר בבית) תמיד היא מצדיקה אותו, לא משנה אם הוא מדבר שטויות ואני מדברת על סמך ידע.
היא קנתה לו אוטו כשהיה בן 18, הוא מקבל 30 ש"ח לשעה אני 20 (קצת מוצדק כי הוא יותר גדול, אבל אני נמצאת כבר 4 שנים בעסק והוא רק בשנה האחרונה), היא קונה לו ולאחי הקטן בגדים-לי היא לא קונה דבר אני קונה הכל לעצמי. הוא לא מנקה אחריו (כמו אחי הקטן) ולא אומרים לו כלום. האחים לא שוטפים את הבית, רק הבנות (הכוונה רק אני לבד כי אחותי כבר עזבה את הבית).
ישנה עוד סיבה נוספת שאני רוצה לעזוב את העבודה אצל אמא שלי והיא שאחותי הגדולה הייתה עובדת בשבילה קשה מאוד והיא אף פעם לא העריכה אותה ותמיד הן רבו. ואני לא רוצה לסבול כמו שהיא סבלה..אני רוצה להיות עצמאית ולקבל עזרה ממנה כמה שפחות, תשלום לשיעורים נהיגה היא שילמה גם לאחי ולאחותי ומן הסתם שגם אני אקבל אך גם את זה היא ביטלה. הכל כל כך מתסכל אותי, אני בוכה כל הזמן ומדוכאת, אני רוצה לעזוב את הבית ולהתפתח לבד. אני יודעת שזה קשה לשלם על בית, חשמל, מים, ארנונה, אבל אני לא רוצה להיות בקרבתה, היא ממש מתסכלת אותי, ולא מתייחסת אליי בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשחר
טלי מנדיוק02/07/2009לשחר היקרה שלום רב,
קראתי בעיון רב את שתי הפניות שלך.
אני מלאת הערכה לעובדה שאת עובדת בעסק המשפחתי מגיל 14 (!). זה לא מובן מאליו.
כל הכבוד לך!
נראה כי באמת הגבולות הטשטשו. ולא ברור מתי ואיפה מתחילים התפקידים של אמא, בת, בוסית, עובדת. זה באמת הטשטש ואת מבכה על כך ובצדק.
האם יש אפשרות לקחת את אמא לשיחה או שתיים לאיש מקצוע שינסה לתווך בניכן? לעזור לכן?
האם אבא יכול לעזור פה? האם האח הגדול? האם קרוב משפחה? חברים?
אתן זקוקות לעזרה חיצונית טובה ממוקדת וחיובית.
עשי מאמצים לקבל עזרה על מנת לתקשר עם אמא.
צאי מהדכאון הוא לא יעזור רק יחמיר את המצב...
אם אינך מוצאת דרך לתקשר עם אמא, אז באמת תמשיכי לעבוד במקום אחר ותמשיכי לקחת אחריות על ההוצאות שלך כמו שעשית עד כה.
טיעוניך נראים לי הגיוניים, ואכן צריך להעשות פה סדר בתפקידים ובגבולות.
ואם זה לא יתאפשר עשי זאת את באופן עצמאי ובוגר (את נשמעת מאוד בוגרת לגילך).
אל לך להיות מרירה. תחשבי באופן הגיוני ופרקטי.
המון הצלחה!
וכל הכבוד לך, את נשמעת נערה נפלאה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על התמיכה
שחר02/07/2009הייתי צריכה לשמוע את המילים האלה לפחות פעם אחת בחיים שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)