מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבא רע, אמא טובה?שמעון14/07/2009
שלום רב.
לי ולאשתי יש בעיה עם שני הילדים שלנו: לעיתים קרובות מדי נור מצב כאילו אני הרע והיא זו שמצטיירת כטובה והרחמנית. זה לא בכוונה, כמובן, אך הסיטואציה לא נעימה לי ואני לא אוהב את ההרגשה שמתלווה לכך שהילדים רצים לקבל חיבוק מאמא ומביטים בי - אפילו אם לכמה דקות - כאילו אני האיש הרע ביותר בעולם.
לדעתי זה לא הוגן שמשחק התפקידי הזה משאיר אותי בפוזיציה אחת בלבד, אך אני לא מוצא את הדרך לפנות לאשתי ולומר לה משהו על זה.
האם יש פיתרון נוח ונעים כיצד להבהיר לה את הבעייתיות בעניין מבלי שתיעלב?
תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמעון
ד``ר חיים היילפרין18/07/2009ראשית, אתה יכול להיות גאה בעצמך על הגבולות שאתה מציב בפני הילדים - אין דבר קל ונוח יותר מאשר "להסתחבק" עם הילדים, לוותר להם או "לשחק את הדוד מאמריקה"; קשה הרבה יותר להציב גבולות המעוררים מטבעם אנטגוניזם. עצתי לך היא לשוחח עם אשתך - לא מייד לאחר ויכוח אלא כששניכם נינוחים, "על כוס קפה" - על החשיבות שבהצגת גבולות (באהבה ובאופן הוגן אך בתקיפות ובעקביות) ובהצגת חזית אחת ומאוחדת שלכם מול הילדים. הזמן אותה לגשת איתך למפגשי הדרכת הורים (לפגישה או לסדרת מפגשים) ואולי אף למספר שיחות אצל מטפל /ת זוגי/ת. אם אתה מתקשה בשיחה (או בהצבת גבולות בפניה...) אל תהסס לגשת לסיוע מקצועי לבדך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)