יעוץ משפחתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעוץ משפחתי
    אמא
    10/08/2009

שלום,
    בעלי ואני, הורים לתאומים בני 8. בעלי עובד שעות ארוכות ומגיע בד"כ כשהילדים לקראת התארגנות לשינה (במקרה הטוב).
    ילדיי נבונים ובוגרים, אך יחד עם זאת, מזלזלים בי (בעיקר) ובבעלי - לצערי, אינני יכולה להצביע על אף נורמה שהם אימצו ולא כל שכן, על אף כלל שנקבע והפך באמת לכלל ברזל שאין עוברים עליו ואין מערערים עליו. אני נתקלת פעמים רבות ביום במצבים בהם אני נאלצת לחזור ולהסביר להם למה הם בכלל צריכים לעשות משהו, למה בכלל הם צריכים להקשיב לי וכיוצ"ב.
    אציין, כי בעלי נוטה לדבר אליי בזלזול פעמים רבות, בנוכחותם. הוא לפעמים מתנצל על כך אח"כ - אבל הנזק כבר נעשה. בזמן שבעלי עם הילדים הוא דואג לספק את כל מבוקשם (ואף מעבר לכך) בצורה מוגזמת וחסרת פרופורציות ובלי קשר להתנהגותם - כנראה כדי לפצות על רגשי האשם שהוא נושא, מאחר והוא כמעט ולא רואה אותם כל השבוע וכן על רקע הקשר הבעייתי שהיה לו עם הוריו.

בנוסף, מורתו של הבן סבורה שכדאי לקחת אותו לאבחון בשאלה של הפרעת קשב על רקע רגשי.
    עוד אציין, כי הילדים רבים בינהם המון והאוירה בבית לא נעימה.

אני יודעת שאנחנו צריכים לפתור את הבעיות בינינו קודם כל, אך אני חשה שגם לבעיות שמתגלעות בקרב הילדים יש להתייחס כמכלול. אני חוששת שאם ניגש לאבחון עם הבן, נקבל פתרון לסימפטומים שעל פני השטח, אך נפספס משהו עמוק יותר.

שמעתי על מכונים שמעניקים טיפול מקיף מסוג זה, אך לא מצאתי כאלו באזור מגוריי. בכל מקרה, הייתי מעדיפה לפנות למטפל עצמאי, משום שאני חושבת שכך יעלה הסיכוי לשיתוף פעולה מצד בעלי.
    לאיזה איש מקצוע מומלץ לפנות? (אני יודעת שאינכם יכולים לספק שמות, אך אשמח לדעת מאיפה להתחיל לחפש)
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ משפחתי

הוספת תגובה

• לאמא

ד``ר חיים היילפרין
    11/08/2009

פני למטפל/ת משפחתי/ת באזור מגורייך - מדובר בפסיכולוגים או עובדים סוציאליים בעלי הכשרה וניסיון ספציפיים בתחום, המפרסמים עצמם תחת "טיפול זוגי/ משפחתי". בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אמא
    11/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו