מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתלבטת מה לעשות..שירן26/08/2009
אני לא יודעת אם זה המקום לשתף כאן את ההתלבטות הקשה שלי אך בכל זאת אשמח אם תעזרו לי ותאמרו לי מה דעתכם.
אני בת 22, מתחילה כעת קשר חדש וכנראה שזה הולך בכיוון רציני.
אני מאוד שמחה על הקשר החדש הזה אך גם מאוד פוחדת. יש משהו, עיקרון מסוים שאני מאמינה בו ומאוד פוחדת לספר לצד השני.
אני לא מעוניינת להביא ילדים לעולם. לא מרגישה את הצורך האימהי הזה, אני רואה בהבאת ילדים כמעמסה נפשית, פיזית, כלכלית או מה שתרצו להוסיף. מה גם שעברתי הרבה טראומות בחיי שגרמו לי להבין בעצם שהדבר האחרון שארצה הוא לא להביא ילד לעולם בעתיד, ילד שיכול לעורר את כל "השדים" שלי בחזרה ולא עלינו- לגרום לקריסה נוספת שלי בכל תחומי החיים <כאילו שלא היו לי מספיק קריסות בחיי.>
הנושא הזה עלה בינינו לפני כמה זמן בטלפון. ממש במקריות. אמרתי לו שאיני מרגישה צורך בהבאת ילדים מתישהו ושאני לא מעוניינת בכך מהסיבות שכבר אמרתי. הוא הופתע מאוד לשמוע את זה. באישזהו מקום זה שבר אותי ואני עדיין מרגישה רע עם זה.
למרות שאני יודעת שאם לבחור בין לבין אז אני מעדיפה לגמרי להישאר לבד מאשר להביא ילדים לעולם.
אולי זה נשמע לכם הזוי אבל באמת שעברתי מספיק בחיי כדי להבין שזה משהו שלא אוכל נפשית להכיל אותו. לא לכולם יש מסוגלות הורית ועדיף להודות בכך מוקדם מאשר מאוחר או לעולם לא.
שאלתי היא האם להעלות את הנושא הזה שוב בפני אותו בחור עימו אני הולכת לכיוון של קשר רציני ? או להשאיר זאת כך לעת עתה?
אני מרגישה שאני בסוג של אשליה בכך שלא אספר לו את האמת כולה או אפילו מעבר לזה שאני סוג של מרמה אותו אם לא אספר לו לעומק את עמדתי ואבהיר לא אותה.
מצד שני אני לא רוצה להרוס את הקשר הזה ואני ממש בדילמה.
מה הייתם ממליצים לי לעשות???
נ.ב: אני יודעת שייתכן ותאמרו לי שאני עדיין צעירה כדי לגבש דיעה כזו אך אני באמת איתנה בדעתי ולא מדובר בקפריזה חולפת או בגחמה חסרת משמעות.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירן
ד``ר חיים היילפרין27/08/2009את אכן צעירה יחסית, הן בגילך הכרונולוגי והן בבשלותך הנפשית. שאלה גורלית כמו הבאת ילדים לעולם ראויה להיבחן מפרספקטיבה בוגרת יותר. הדרך המומלצת להשגת תהליך צמיחתי שכזה היא טיפול פסיכולוגי שיאפשר לך לעבד את משקעי העבר ולהשתנות היכן שצריך. אם היית עוברת את אותו תהליך צמיחתי, היית לומדת, בין השאר, שזוגיות בריאה חייבת להיות מושתתת על כנות, וזאת אומרת שבכל מקרה עליך לשתף את החבר שלך בעובדה שבשלב זה של חייך את חשה שאינך רוצה להביא ילדים לעולם. עמדתך זו עלולה להרחיק אותו ממך, אך תגובתו והדיאלוג שיתפתח ביניכם הם בדיוק מסוג הדברים שיאפשרו לכם לבנות קשר בריא שישקף את רצון שניכם לכאן או לכאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר חיים
שירן27/08/2009תודה רבה על תגובתך קודם כל.
שכחתי לציין שכיום וגם בעברי עברתי ואני עדיין עוברת טיפולים בשיתוף עם פסיכולוג, פסיכיאטר וכו'.
הנושא הזה עוד לא עלה בטיפול משום שעד עתה לא הייתי בשום קשר זוגי רציני. ועכשיו כשזה הופיע אני מרגישה קצת חסרת אונים לגבי הנושא אותו הזכרתי.
אתה צודק שעלי להיות כנה עם הבחור עימו אני בקשר אך האם לדעתך יש לחכות עם עמדתי בנושא עד אשר הקשר יהיה מעמיק יותר או עדיף לספר זאת על ההתחלה בצורה גלויה? <אם לא ציינתי, אנחנו בשלב מאוד מאוד מוקדם של הקשר>
אשמח לשמוע מה דעתך,
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירן
ד``ר חיים היילפרין28/08/2009אם את נמצאת בטיפול, ודאי שכדאי לשוחח על כך עם המטפל. דברי גם עם החבר שלך בפתיחות, בלי דרמה, ברגע שהנושא יעלה באופן טבעי בשיחה שביניכם. אם עצם העניין מטריד אותך כבר כעת, זו סיבה טובה מספיק לשוחח איתו על כך כבר עכשיו. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)