יחסים עם החמות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יחסים עם החמות
    אלינור
    08/09/2009

שלום לכולם,

יש לי בעייה מסויימת עם החמות והייתי רוצה לתאר אותה ונסות אולי לקבל עצה.
    חמותי היא לכל הדעות אישה נחמדה וחביבה מאוד,אני יודעת שהיא אוהבת מאוד את ילדיי,אבל,משום מה נראה לי שהיא לא מראה מספיק את אהבתה.
    לבעלי יש אח צעיר יותר שנוי עם 3 ילדים קטנים (גם לי יש ילדים קטנים) והיא מעדיפה לשהות אצלהם יותר,עוזרת להם יותר,שומרת על הילדים יותר וכן מזמינה אותם לאכול אצלה בכל הזדמנות כאשר אותנו היא לא מזמינה כלל אפילו שרמזנו לה מס' רב של פעמים ואפילו שהמצב הכלכלי שלנו לא מזהיר והיא יודעת שזאת עזרה,משום מה היא מעדיפה להתעלם.
    כמו שציינתי מצבנו הכלכלי לא מזהיר,נהפוכו,די עגום והמשפחה שלי מדי פעם זורקת כמה שקלים,שאלתי את בעלי מדוע אמא שלו לא עוזרת גם כן? מה,היא לא רוצה שיהיה טוב יותר לנכדים שלה? אמנם היא אישה לבדה אבל היא חסכנית ומחושבת ותמיד יש לה סכומי כסף לכל מטרה שתירצה.למשל בתחילת שנת הלימודים,הבת רצתה תיק חדש כי היא עולה לתיכון וחמותי סירבה לקנות לה,כשילדתי לפני חצי שנה בערך היא לא תרמה במאומה לברית כשאבי מימן כמעט את הכל(כי לא היה לנו כלום) היא גם לא קנתה דבר לתינוק שנולד,היא גם סירבה לעזור בכל הוצאה שהיא שקשורה לשנת הלימודים והיו הרבה!!!
    היא טוענת שגם את ילדיה היא גידלה במחסור וזה לא נורא בכלל?!? אז היא היא יודעת מה זה,למה היא לא עוזרת?
    מפריע לי גם מאוד העובדה שהיא לא מזמינה אותנו לאכול אצלה אף פעם ורק את גיסי עם אישתו היא מזמינה על בסיס קבוע וזה ניראה שהיא מעדיפה לעזור להם יותר,כי גם אני מטופלת בילדים קטנים וגם לי זה קשה.
    העניין הוא שהערתי לבעלי כבר הרבה פעמים והוא אומר שאני צודקת והוא לא מבין את המניעים שלה אבל בשום אופן לא יעיר לה ואני בחיים לא אגש לבן אדם ואשאל אותו למה הוא לא עוזר לי,זה ניראה לי דבר שצריך לבוא מהלב,היא רוצה לעזור לי אז היא תעשה את זה בכיף,אני לא אכריח אותה.
    אני כבר לא בטוחה אם היא לא עוזרת כי היא לא רוצה או שיכול להיות שהיא פשוט קמצנית??? וזהו.
    מה לעשות,יש קמצנים בכל מקום זו לא בושה,אולי היא פשוט קופצת את ידה בחוזקה ומפחדת לשחרר?
    מקווה שהסברתי את עצמי ותודה על היחס.
    שוב,זה לא רק העניין הכספי,ניראה לי שבן אדם שאוהב עוזר לאנשים שהוא אוהב אותם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יחסים עם החמות

הוספת תגובה

• לאלינור

ד``ר חיים היילפרין
    10/09/2009

הצטערתי לקרוא על האפליה בהתייחסותה של חמותך. בניגוד לעמדתך ש"בחיים לא אגש לבן אדם ואשאל אותו למה הוא לא עוזר לי" אני ממליץ לך לנהוג בדיוק כך, תמיד, עם כל אדם איתו את רוצה לפתח קירבה בריאה וגורם לך לחוש אכזבה, תסכול, פגיעה, קינאה, כעס וכיו"ב. כצעד ראשון, עליך לשוחח עם חמותך (בניחותא, על כוס קפה, לא בעידנא דריתחא) ולומר לה את כל מה שאת מרגישה. אם היא נענית, זכית, ואם לא, לפחות תדעי שעשית כמיטב יכולתך ולא נותר לך אלא להתרחק ממנה (ולהתאבל על העדר היחסים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו