מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת להורים גרושיםד27/09/2009
שלום ,
לפני כשלוש שנים אבי עזב את הבית.כשהייתי בת 19 המצב הכלכלי היה נוראי ובמהלך כל תקופת הגירושין עמדתי לצד אימי אם בטיפול בניירת ואם בהקשבה ותמיכה נפשית. דיברתי איתה הרבה על חשיבה חיובית הרגעתי אותה ופתרתי בעיות.אבא נעלם מן התמונה מהר מאוד. הוא מתקשר בחגים ובזה זה נגמר.
לאחר שאמא פחות או יותר עמדה על הרגליים חסכתי ונסעתי לתקופה בחו"ל. שם סוף סוף הרגשתי שאני לא "אחות של" וה"בת של" ויכלתי להתרכז בעצמי וברצון שלי להתקבל ללימודים.הרגשתי חופשייה כעת שטיפלתי באמא להתחיל לדאוג לעצמי.
כשחזרתי איבדה אמא את העבודה שלה ועכשיו המצב בבית משוגע שוב.
אמא אומרת לי שאני הפכתי אגוצנטרית ושונה. אבל האמת היא שנמאס לי מתפקיד האב. אין לי כח יותר להרים את השברים שהאבא הלא אחראי שלי השאיר. אמא בדכאון ומתלוננת כל היום כתוצאה מכך מאוד התרחקנו. היא מתלוננת גם על אחי הקטן שחי בבועה וממשיך בקשר עם אבא שזה נושא טעון בפני עצמו.
אני עכשיו גם מטיפת המוסר של אחי ונהרסו היחסים שלי איתו.
מה אני יכולה לעשות? הדיכאון שלה מדבק ואני רק מחפשת דרכים לברוח מקשר. חשבתי על לצאת מהבית אבל כלכלית זה לא אפשרי לי עכשיו כי אני מנסה לחסוך ללימודים ואמא מצידה טוענת שאני עוזבת בדיוק כמו אבא שלי.
האם אני משוגעת לחשוב שהאחריות שלי היא על חיי שלי? האם אני צריכה להמשיך למלא את החלל הנפשי והכלכלי שאבי השאיר אחריו? ואיך אני מתמודדת עם רגשות האשם? איך אני מתמודדת עם אמא שאטומה לכך שהיא רואה בי כותל?
יש כ"כ הרבה מידע וייעוץ להורים גרושים ומה עם משלמי המחיר באמת? אני לא מצליחה למצוא מידע רלוונטי ברשת. אני עצבנית, דיכאונית ובוכייה- אבל רק בבית . בחוץ אני עצמי. אני רוצה לחיות את החיים שמגיע לי ולא את החיים שאבא שלי גזר עליי. האם זה בהכרח אומר להפנות גב לאמא? היא תלויה בי נפשית ברמות מציקות ואני נשברת.
תודה רבה.
ד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל - ד
טלי מנדיוק27/09/2009שלום רב,
פנייתך מאוד נגעה לליבי.
את רק בת 22 והוריך "מפילים" עליך כאלה צרות.
אבל את יודעת, שמכל לימון אפשר לעשות לימונדה. הגורל שלח לך אתגר לא פשוט, ואני מאמינה שתוכלי לעמוד בו.
כל מילה בפנייתך נכונה וצודקת.
אני מזדהה איתך לחלוטין.
את צעירה, שאפתנית, בריאה - ונכון עבורך לדאוג לעצמך ולהתפתח באופן אישי. הרצונות שלך נכונים ובריאים.
אמא נשמעת מדבריך כאישה דיכאונית וחלשה, אשר לצערי מצפה מימך שתהיי אמא שלה.
מה כן ניתן לעשות:
1. לצאת לחיים שלך ללא רגשות אשמה. זו עבודה קשה אבל זה צריך להיות הכיוון שלך. ללכת עם ראש מורם וגב זקוף.
2. לוותר על הדיכאון שלך. הוא מימלא לא יעזור. אין לך את "הפרבילגיה" להיות בדיכאון. תפני לו עורף. עשי כל שניתן שהדיכאון לא ינהל אותך. איכלי בריא, עשי ספורט יום יום, צאי לחיים בריאים!
3. לתת תמיכה לאמא ולאחים כמה שאת יכולה ולא יותר.
5. הכיוון שלך צריך להיות חיים עצמאים הכי מיידי שאפשר (גם אם תדחי את הלימודים כרגע).
4. להפנות דחוף את אמא לטיפול מקצועי. תרופתי + נפשי. תרופתי בקופת החולים, נפשי דרך עובדת סוציאלית מהקהילה.
3. והעיצה הטובה ביותר שאני יכולה לתת היא - לארגן קבוצת תמיכה למשפחה. שהקבוצה תכיל לפחות 10 אנשים שיהיו מורכבים מחברים, משפחה ואפילו שכנים ומתנדברים מהקהילה.
זו הדרך הכי טובה לעמוד מול מצב קשה שכזה.
אינך יכולה לבד, גם אם תקריבי את כל חייך, זה בלתי אפשרי.
שקבוצה שלמה תטפל במשפחה.
את יכולה לנהל את הקבוצה, לבקש וכו'.
תפקיד הקבוצה יהיה לדבר איתם, לייעץ, לסדר דברים וכו'...
המון הצלחה!
שנה טובה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)