מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות עם הגיסהרינת28/09/2009
אחי נישא בגיל מבוגר יחסית , חיכנו הרבה זמן שינשא. טיפחנו ציפיות ורצינו קשר טוב עם משפחתו הקרובה : אשתו , בני משפחתה וכמובן אחי.
מן ההתחלה היה ריחוק מצידה שהלך וגבר עם השנים . היא אינה מתנהגת יפה להורי ולי ולאחי הצעיר יותר . כולה רוגז ושנאה שמתבטאים בתרבות השתיקה.
כאשר היא מגיעה לביקור היא בקושי אומרת שלום. מתיישבת ואינה מדברת עם איש , שותקת כולה תשעה באב.
אפילו טיפת חיבה אינה מפגינה כלפי ילדי וזה בניגוד למה שאני מפגינה כלפי ילדיה.
כאשר ישנם אנשים נוספים שאינם הורי , אנוכי או אחי היא בהפגנתיות מתיחסת אליהם יפה צוחקת איתם ומאוד לבבית עימם.
אולם כאשר אין אנשים כאלה , היא פשוט בלתי נסבלת .
היא יכולה להגיע לבקר בביתי , כי אני הזמנתי את כל המשפחה ולא כי היא רוצה ,( בין ביקור לביקור חייבים לחלוף 3 שבועות ) וחשוב לי לשמור על קשר עם אחי . היא מגיעה מתיישבת עם הגב לכולם מתבוננת בילדים שלה וזהו. כאשר מרימים לחיים היא לא מרימה עם כולם , כאשר אומרים מזל טוב היא יושבת בצד ואינה אומרת דבר , בחג ראש השנה זה היה ממש לא נעים .
כאשר הורי מגיעים לשם כי קוראים להם לעזרה כי המטפלת איננה או משהו כזה היא יכולה להתעלם מהם ואינה מדברת איתם רק אחי מדבר איתם.
ניסינו לדבר עם אחי מספר רב של פעמים אבל תגובתו היא:"אם תמשיכו לדבר על זה אני הולך הביתה".
ניסינו להציע לו שיבוא לבקר לבד עם הילדים, בלעדיה, אולם היא לא מרשה לו מצד אחד ומצד שני כולה שנאה כלפניו . אבי ניסה לדבר איתה ישירות אולם אז היא לקחה את עצמה ועברה לשבת לבד בסלון וסרבה לדון בנושא .
אנחנו די אובדי עיצות מה לעשות כיצד לפתור את הבעיה ?
האם להציב תנאים לאחי שיגיע בלעדיה או שלא יבוא בכלל? להמשיך במצב הבלתי נסבל הזה ?
אנו מרגישים מושפלים ומבוזים , מצד אחד טורחים , מכינים עורכים ורוצים שתיהייה אחווה ואהבה ויחסים טובים , לא מצפים לאהבה עמוקה אבל בכל זאת יחסים תקינים של מה נשמע , שיחות לכוס קפה וכו'. הורי מיואשים , מאוכזבים , מבוזים ומושפלים .כזאת מכה הם לא ציפו לקבל.
מה עושים ?
אני מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינת המיואשת
דידי28/09/2009היי,כל מה שרשמת כאילו רשמת על גיסי.
אני מזדהה איתך ומבינה לליבך אך דעתי היא שכל עוד אחיך לא אומר לו שקשה לו במערכת היחסים
ואינו אומר באוזנך שרע לו (למרות שאתם בטוחים שלא טוב לו)אתם צריכים להתיחס אליה כמו לכל אדם ולהנות מהיחסים שלך עם אחיך וילדיו והאמיני לי אני יודעת כמה זה קשה.
אחיך אוהב אתכם אך כניראה גם את אישתו וזה לא צודק להעמיד אותו בינכם.למזלנו אנחנו לא נשואים את לגיסתך ואני לגיסי וכדאי שנתמקד בחיינו.בהצלחה והמון כוחות דידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרינת
ד``ר חיים היילפרין29/09/2009איננו יכולים לקרב אלינו אנשים שאינם מעוניינים בקירבתנו, ובמקרים שכאלה באמת לא נותר לנו אלא להתרחק מהם (כדי למנוע או לצמצם את הפגיעה) ולהתאבל על הקשר (בעיקר על ההבטחה שבעתיד, על הקשר שיכול היה להיות). תהליך האבל מאפשר לנו להסתגל למציאות שאין ביכולתינו לשנות, לעדכן ציפיות ולהפןך את תחושות האכזבה והיאוש לקבלה מיטבית. את האנרגיות שאת משקיעה בטיפוח המשפחה הקדישי לאלה המעוניינים בכך, לאחיך ולילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)