סבתא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סבתא
    אולגה
    06/12/2009

שלום .
    אבקש הצעה איך לפעול עם אמא של בעלי .
    היא בת 65 שנה ולאחרונה היא נהפכה להיות קטלנית , פוגעת , לא מרוצה מכלום ומעבירה ביקורת על אחרים ומאשימה את כולם רק לא את עצמה או את ילדיה .
    בקצור כולם לא בסדר .
    הנושא שאני מבקשת עצה הוא איך לפעול מולה כאשר היא מגזימה וקוטלת אחרים ואתן דוגמא אחת בלבד :
    בתי בת 12 מבקרת אצלה בסיום יום הלימודים בדרכה הביתה , לאחרונה אמא של בעלי האשימה את הילדה בכך שהיא קלקלה לה את מכשיר ה: TV מאחר ולאחר שהיא יצאה מביתה המכשיר הפסיק לפעול .
    הילדה נפגעה מאוד וטענה שהיא כלל לא הפעילה את המכשיר , מכל הסיפור נגרמה מריבה רצינית בביני ובין בעלי ואנחנו לא רוצות ללכת אליה יותר כי זו לא האשמה ראשונה היו כאלה רבים בעבר .
    בעלי כמובן טס לבדוק את הבעיה ומצא כי המכשיר לא נדלק בגלל חוסר מתח בשקע של המכשיר (הרים את הנתיך והכול הסתדר) הסבתא חזרה לסורה כאילו לא קרה דבר ושכחה שהאשימה את הילדה (הנכדה שלה) .
    כשבעלי חזר הביתה שאלתי אותו מדוע היא הייתה צריכה להאשים את הילדה , הוא טען שאני לא צודקת שאמא שלו מבוגרת ולא מבינה כלום ומאחר והילדה היתה אחרונה אצלה היא חשבה שהילדה אשמה והאשימה אותה ובזה הסתיימה הפרשה ,בעלי ביקש ממני להפסיק לחפש לריב ולחפש את אמא שלו .
    אני לא מוכנה לעבור לסדר היום כי זה שהיא לא מבינה מדוע המכשיר לא נדלק לא נותן לה רשות לפגוע בילדה .
    האם אני צודקת , ואם כן מה עלי לעשות כי הילדה מסרבת ללכת לסבתא שלה .
    תודה
    פנינה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סבתא

הוספת תגובה

• לפנינה

ד``ר חיים היילפרין
    07/12/2009

מדבריך עולה שהאפשרות לשנות את התנהגותה של סבתא כמעט ואינה קיימת. במקרה זה, אם זה בסדר מבחינתך שהילדה לא תלך לסבתא, אל תעשי דבר - בסירובה ללכת אל סבתה הילדה מציבה גבול מבחינתה (משהו כמו "כל זמן שסבתא פוגעת בי - לא אלך אליה"). מצד שני, אם חשוב לך שהילדה תלך לסבתא (למרות הפגיעה), הבהירי לה שמדובר בסך הכל באי-הבנה תמימה ביניהן: לסבתא היה ברור שאם הטלויזיה חדלה לעבוד מישהו חייב היה לגרום לכך; היא לא העלתה על דעתה שהטלויזיה יכולה להתקלקל סתם כך. על רקע זה ניתן להבין את תגובתה גם מבלי לייחס לה "קטלניות" מיוחדת וקל יותר לסלוח ולהתפייס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו