מתחנן תעזרו לי .. אני על סף יאוש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתחנן תעזרו לי .. אני על סף יאוש
    אלמוני
    06/02/2010

אני לא יודע איך לספר את כל הסיפור בכתב זה ממש קשה.. אבל בערך בשנה האחרונה היחסים של אימא שלי ואחי הגדול התדרדרו כל כך .. כל הזמן הם בכסאח , אף פעם לא מתקשרים כמו בני אדם ..
    אח שלי מנוול את הפה כל הזמן אימא שלי מחזירה במשפטים שהיא כל הזמן מצטערת עליהם "אם יקרה לי משו זה רק בגללך" וכל מיני משפטים כאלה קשים , אח שלי ממש מופרע כשמדובר ביחסים עם אימא שלי.. הוא ירק לה על העוגיות שהיא הכינה ..

הקש ששבר את גב הגמל הוא היום כאשר הלכתי לביקור לחבר בצבא ואימא שלי פשוט מתקשרת אליי בוכה! בוכה דמעות בחים לא שמעתי את אימא שלי ככה במצוקה . היא אומרת לי איציקק [ שם בדוי ] הוא עכשיו קילל אותי וקילל ואמרתי לו משפט כזה "אם אתה תמות אני לא אבכה" ואני כל כך מצטערת ותוך כדי אני שומע שהיא נחנקת מדמעות אני אוהבת אותו למה הוא לא מוכן להבין את זה ..
    חשוב לי לציין אימא שלי באמת אוהבת אותו אבל אף פעם היא לא מצליחה להראות את זה.. והוא כנראה מרגיש שהיא שונאת אותו או משהו .. יש לו רגשי נחיתות .. אני לא יודע מה לעשות כבר אני מרגיש שאם זה ימשיך ככה זה ידרדר ויקרה משהו מאד חמור .. אני מתחנן תנו לי פתרון לעניין הזה כבר!!

אני במצוקהה קשה .. היו עוד סדרה של מקרים אני לא יכול לפרט הכל אבל בבקשה תגידו לי שלא מאוחר מדיי.. אני בטוח שהמשפטים שהיא אמרה לו נחקקו לו עמוק בראש.. ואגב הוא בן 20.. יצא מהצבא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאלמוני

ד``ר חיים היילפרין
    07/02/2010

הצטערתי מאד לקרוא על המצב בין אחיך לאמך... כאח הצעיר, יכולתך לשנות את המצב באמת מוגבלת מאד. האם ישנם מבוגרים במשפחה (אב, דוד) שיכולים להשפיע על השניים? נסה לשכנע את אמא לפנות לפסיכולוג או מטפל משפחתי כדי לקבל עזרה בהתמודדות עם אחיך (כיצד להציב בפניו גבולות בצורה אפקטיבית וכד'); אמא נמצאת במצוקה גדולה לפי תיאורך ועשויה לשמוע בעצתך. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .......

אלמוני
    07/02/2010

האם זה יעזור שאימי תלך לטיפול הפסיכולוגי ? כי בעיקרון הבעיה היא יותר אצל אחי .. אימא שלי גם עושה קצת טעויות אבל הבעיה הגדולה אצל אחי.. למרות שאחי אין סיכוי שיסכים ללכת לטיפול הזה..

איזה מספר יש של פסיכולוג בנושא המשפחתי? יש באזור נתניה?
    תודה רבה על העזרה:\

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלמוני

ד``ר חיים היילפרין
    09/02/2010

ברור שהבעיה יותר אצל אחיך (שאין סיכוי שיסכים לטיפול), אבל אם אמך תסכים לגשת לטיפול, ובטיפול ילמדו אותה כיצד להציב גבולות בפני אחיך, יש סיכוי טוב שהתנהגותו של אחיך תשתנה לטובה (או שינקטו כלפיו סנקציות, כמו הרחקה מהבית).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 25 התאבד מדכאון

"מתחנן תעזרו"
    29/06/2010

חבל מאוד שגורמי שלטון ומדינה לא קוראים את הפורומים ולא קשובים מספיק לצעירים שלנו.
    להיות צעיר מעמיד מבחנים קשים ומאתגרים בלי סוף. ובפרט בימינו אלה ימים אשר משופעם במשפחות מרוסקות , בשינויים אדירים מבחינת ערכים , כבוד , משפחה ומשפחה מורחבת , כל מה שהיה טוב ומגן בחרות המסורתיות , נעל אצלנו. האינדיבידואל "חוגג" וכולנו משלמים את המחיר.
    אני קורא את מה שכתב הבחור על אימו ואחיו ומוצא הרבה נקודות קורולציה. בנוסף תגובת ד"ר הלפרין די פושרת וממש לצאת ידי חובה. אני מבין שזה לא בהגדרת תפקידו. אך אם הוא ושכמותו לפחות יזעיקו את המוסדות , קרוב לודאי שחיים של חלק מהצעירים יינצלו וסבל רב ועצום ייחסך.
    בנוסף אני מוחה פה על הנגישות המסורבלת לשירות פסיכולוגי , שכמו טיפול שיניים (להבדיל) קורע את הכיס והופך לשירות לבעלי אמצעים בלבד. זה פסול ולא ראוי במדינה של OECD שמר נתניהו יטוס ללא מיטה לקנדה וכן במקום מרצדס נוצצת יסתפקו בקצת פחות.
    איפה הבושה , איפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלוםרב

טלי מנדיוק
    29/06/2010

לאמא שלום רב,

קראתי את תגובתך, וניכר כי את טעונה ברגשות קשים ולא נעימים.
    אני מסכימה עם דבריך.
    עם זאת, בסיכומו של יום אנחנו חיים עם עצמנו, ואנחנו אלה שאחראים לעצמנו ולמה שיש בראשנו ובנפשנו .
    ובלשון העם - כל אחד חי "בסרט" של עצמו.
    אנחנו הבמאים, התסריטאים, הצלמים וכו'...
    הסרט שלך דורש טיפול.
    אני ממליצה לך לטפל בעצמך על מנת "שהעצמי" שלך יהיה רגוע, חיובי ואופטימי יותר.
    זה לא בהכרח שהמציאות האובייקטיבית כזאת, אבל לפחות שחלק הסובייקטיבי יהיה חיובי יותר.

הרבה הצלחה,
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו