מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בני בן 16יעל17/10/2007
בני בן 16 תלמיד חכם ומקובל בחברה. באסיפות הורים תמיד המורים משבחים אותו איזה ילד מקסים, חרוץ, משתתף ומביא ציונים טובים, אני חוזרת תמיד מאסיפת הורים מאושרת מהדיווח ומתוסכלת שבבית הוא בדיוק ההיפך. למרות שבבית הוא בקושי יושב אני תמיד מבקשת ממנו ללמוד לפני מבחן והוא אומר אני יודע .
אבל בבית הוא מאוד מפריע, מציק לאחותו בת 10 ושולט בה ובאחיו.
מרגע שהוא קם בבוקר הוא ישר נכנס לחדרה ומציק לה וכשהוא חוזר מביה"ס ישר הוא ניגש אליה וקורא לה שמנה למרות שהיא רזה ומציק לה והיא מתחילה לצעוק והבלגן חוגג אני מתעצבנת ומבקשת ממנו להפסיק אבל הוא ממשיך והיא צועקת אני כועסת עליו ואז הוא מתחיל להתפרץ ולצעוק עלי ולקלל.
יש לו מחשב בחדר וגם לאחיו אבל הוא נכנס לחדר של אחיו ושולט במחשב שלו ומציק גם לאחיו בן 14 והם מתחילים לריב אני באה להפריד והוא מתחיל לצעוק ולנבל את פיו.
אנחנו כהורים שוחחנו אתו מספר פעמים אבל זה לא עוזר הוא נרגע לכמה שעות ושוב חוזר. אני מענישה אותם ברגע שהם רבים ומנתקת את המחשבים בבית והוא מאוד כועס ומתחיל לצעוק ולקלל ולהציק לאחיו כדי שניתן לו את המחשב הוא אומר משעמם לי תתנו לי את המחשב ואז לא אציק להם.
לפעמים בעלי נכנע ונותן לו את המחשב אבל למחרת הוא ממשיך בלי סיבה להציק לאחיו ובמיוחד לאחותו.
מה לעשות? בביה"ס הוא מקסים ובבית בדיוק ההיפך.
אבקש את עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד``ר חיים היילפרין18/10/2007העובדה שהבן שלך מגלה שני רפרטוארים התנהגותיים שונים בתכלית (ז"א שהוא מתנהג בצורה יפה במקום א' ובצורה בעייתית במקום ב') מעידה, ראשית, על העובדה שאכן הוא יודע היטב להתנהג כהלכה כשצריך, ושנית, שהוא מרגיש חופשי להתנהג שלא כהלכה במקום ב' משום שלא חלים עליו הגבולות והסייגים המושתים עליו במקום א'.
אני מציע לך ולבעלך לפנות לטיפול (עם הילד או בלעדיו!) כדי לרכוש כלים שיאפשרו לכם להציב גבולות בבית באופן אפקטיבי – ואז תראי יותר ויותר את רפרטואר ביה"ס גם בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני בן 16
יעל18/10/2007תודה על הייעוץ, האם תוכל להמליץ על משהו מאיזור השרון, הוד השרון, כפר סבא.
ברצוני לציין כי אנו שמים לו גבולות כשהוא רק עם אחיו או אחותו אנו מנתקים את המחשב אבל זה לא עוזר הוא עוד יותר מציק ומציין שמשעמם לו שניתן לו את המחשב הוא יפסיק.
וגם אחיו נענש כי אין לו מחשב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל
ד``ר חיים היילפרין19/10/2007את יכולה למצוא פסיכולוגים באזור מגוריך באתר פסיכולוגיה עברית (hebpsy) –
http://www.hebpsy.net/pl.asp* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)