מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התמודדות עם "לא רוצה"רחל19/10/2007
שלום
אני בת 27, אם לשתי בנות (1.8 3.7).
כיצד מתמודדים עם ילדה בת שלוש פלוס, שאומרת לא רוצה (עם חיוך שמראה שהיא בוחנת את התגובות שלי) על בקשות כמו: "בואי להתרחץ, להתלבש, לאכול".
בסופו של דבר היא עושה את הדברים הנדרשים ממנה אבל רק לאחר מרדף מתיש, צעקות ואיומים (אם לא תעשי...לא תקבלי הפתעה).
אני יודעת שאסור לי לצעוק עליה כי כך אני לא אגרום לשינוי לטווח הרחוק
מה גם שאחר כך אני כועסת על עצמי ומרגישה תשישות נפשית.
מה אפשר לעשות אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחל
ד``ר חיים היילפרין19/10/2007את יכולה להשיג יותר על ידי תגמול (חיזוק) התנהגויות ראויות של הילדה באמצעות מילה טובה, עידוד, או מתן פרס. תגמול עדיף על ענישה כי הוא אפקטיבי מאד, מציג את המתגמל באור חיובי (לעומת ענישה המציגה את המעניש באור שלילי) ותורם לאווירה נעימה ולקרבה ביניכן. הפטנט הוא ללמוד לזהות כל התנהגות חיובית או שינוי לטובה אצל הילדה (וזה דורש תשומת לב ותרגול לא מבוטלים מצדך!), לתגמל אותה מייד על התנהגות טובה, ולהתעלם, ככל שניתן, מהתנהגויות שאינן ראויות. (התעלמות אפקטיבית יותר מצעקות ועונשים, שכן גם צעקות מהוות עדיין תשומת לב מצדך, וכל תשומת לב – כולל שלילית! – מתגמלת את הילד יותר מהתעלמות.)
אם את מוצאת שישום הנחיות אלה קשה לך בפועל, אני ממליץ לך על פגישה איתי (או מטפל אחר) שילמד אותך כיצד לעצב את התנהגותה של הילדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)