מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות דחופהעודי29/10/2007
שלום ד"ר
אני כותב שאלה זו עבור אימי. לאימי נטייה לדכאונות ולאחרי הפעם האחרונות (לפני כשנתיים) מטופלת בציפרומיל במינון של כדור וחצי ליום.
לפני מספר ימים "נפל" על אימי ובעצם על כולנו פרטי מידע חדשים לגבי אבי. הוא ניהל ומנהל רומן מזה 15 שנה הכולל גידול ילדה מחוץ למסגרת הנישואים. אימי אישה חלשה בלשון המעטה ללחצים הנפשיים השפעות פסיכוסומטיות אשר מתבטאים בכאבי גב עזים וכן בכאבי ראש בבחילות ובחוסר תאבון.
ברצוני לדעת האם מומלץ לבצע שינוי במינון הכדורים? עד עתה אבי סיפק לה את הכדורים, הוא רופא משפחה במקצועו, אולם איננו סומכים על שיקול דעתו.
דבר נוסף שחשוב לי מאוד לדעת, האם כדאי לבקש ממנו לאמר לה את הדברים בצורה אחרת מהדרך הקשה שבה הוא עושה את זה? האם כדאי להתערב ולהיות איתה כאשר הוא מספר לה פרטים נוספים? האם מומלץ לארגן פורום משפחתי מסווים ולבקש מאבי לאמר את הדברים רק שם?
אנחנו עוברים משבר קשה מנשוא, נעריך מאוד מענה במהירות האפשרית.
תודה מראש והערכה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבן המסור
טלי מנדיוק29/10/2007לבן המסור שלום רב,
אכן מצב מדאיג.
עם זאת, אני מוצאת כי אמך מוגנת באופן יחסי ולו מהעובדה כי היא תחת טיפול תרופתי התואם את נטיותיה (לגבי מינונים יש להיוועץ עם רופא בעניין).
הסימפטומים הפיזים שפוקדים אותה אכן מראים על הכאב הנפשי והפיזי בו היא נתונה.
אני ממליצה מאוד כי תעודדו את אמא לקבל עזרה מקצועית . מקום בו תוכל לקבל ליווי, תמיכה וצמיחה מהמשבר שנוצר.
ובנוסף:
בן כמה אתה?
האם יש ילדים נוספים במשפחה?
מה מצבו של האבא?
האם אמא עובדת?
בברכה,
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה
עודי29/10/2007תודה על התשובה המהירה, בהחלט עזר לנו לשמוע דעה מקצועית.
להשלמת התמונה, אני בן 27 ויש לי שתי אחיות בנות 29 ו 25. לאבי שני ילדים מנישואיו הראשונים בני 34 ו 32, אנחנו לא ממש בקשר איתם. בעבר היו הרבה בעיות ביניהם ובין אימי מה שהוביל בסופו של דבר לניתוק ומגיל לא מבוגר הם לא מגיעים אלינו הבייתה.
אבא שלי למרות שאין ספק שלא קל לו עם כל הסיפור הזה... לא קיבלנו את הרושם שגם קשה לו מידי. הוא לא מנסה ליצור קשר איתנו כדי להביע חרטה ואפילו להפך משתמש בנו כתירוץ מדוע לא רצה לפרק את הבית.. למרות שאנחנו מתקשים להאמין. הוא כתב לי רק כמה משפטים במסנג'ר.. וגם בהם הביע צער על כך שהילדה גדלה כמוסתרת. יש לציין שהוא כן ביקש מאימי שלא תספר לנו על כל זה כדי כביכול לא לפגוע בנו.. לדעתי העדיף לא לפגוע בשמו בטוב.
ביום הראשון לאחר הבשורה הזאת אימי לא ישנה בבית ולכן ניסה להתקשר איתנו מספר פעמים לברר לשלומה, לא ענינו.. הרגשנו יותר מידי כעס והעדפנו לא לדבר איתו בשלב הזה. מאז שחזרה הבייתה הוא לא מתקשר.
כאשר הוא מספר לאימי מה קרה הוא אומר את הדברים בצורה קשה ופוגעת... מה שיותר מתמיד מקשה עליה להתמודד עם המצב.. משפטים כמו "אפשר לאהוב שתי נשים" יוצאים מפיו מבלי לחשוב פעמיים.
אמא עובדת חצי משרה, היא בת 63 והוא בן 62, שניהם בעתיד הלא רחוק כנראה בפנסיה.
שוב תודה, אשמח לקבל מידע נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבן המסור - צמיחה ממשבר
טלי מנדיוק29/10/2007לבן המסור,
טוב היה לקרוא שלאמא יש תמיכה ממך ומשתי האחיות, מה גם שכולכם בוגרים. זה טוב.
אני מאוד מבינה את הכעס שלך / כם על אבא, עם זאת סבורה כי גם הוא זקוק לתמיכה בימים אלה.
עצתי בעינה עומדת - לעודד את אמא (גם את אבא) לקבל תמיכה מקצועית חיצונית,
כך שהמשבר הזה, עם כל הכאב הגדול - יהפוך למנוף לצמיחה ולשינוי חיובי .
הצמיחות הכי גדולות של בני האדם הם מהמשברים אותם הם עוברים.
לעיתים זה כואב, מתסכל ואכזרי - אבל זו המציאות.
אנשים יכולים לבחור לצמוח ממשבר, ויכולים לבחור להישאר קורבן.
כולי תיקווה שכולכם כיחידה משפחתית ובפרט אמא תבחרו בעתיד לצמוח מהמשבר, ולצאת ממנו חזקים ומחושלים.
בהצלחה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)