טראומות וזוגיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טראומות וזוגיות
    שילה
    30/10/2007

אני בת 25 נשואה שנה....

רציתי לשאול לדעתך

אני עברתי הרבה דברים קשים בחיי למשל....חוסר נוחות בבית היינו גרים מעל סבתא שלי שהתנכלה לאימי ותמיד גרבה בינה ואבי מריבות וגם לנו תמיד אמרה אימא שלכם רעה גנבתם ממני וכו..בבית ספר עברתי התעללויות מצד הבנים בגלל שהיו לי פצעי בגרות וגבהתי מהר שנמשכו 5 שנים.....שכללו זריקת גירים עליי בעיטות....דיבורים כמו מי ירצה אותך בכלל? את מכוערת וכו.....בגיל 15 אימי חלתה בOCD וטענה שאני אשמה כי שמתי מכנסיים על המיטה שנארו באוטובוס שבוע והייתה אומרת לי חבל שנולדת......בגללך חליתי ותמיד כשהייתי נועלת את החדר שלא לשמוע את צעקותיה הייתה צועקת לי תפתחי את הדלת את כזאת בודדה ולא חברותית וכשהיתי הולכת לדודותיי מרוב שקשה לי היתה אומרת לי הלב שלך לא בבית כל הזמן רוצה לצאת....הייתה שמה בגדים רטובים בארון לייבוש והבית נהיה כולו מסריח...היו ימים שנתנה לי להתקלח בקור אימים כי חשדה שנגעתי באחד הרהיטים בבית ואפילו מס פעמים.....אז היו לי כ2 חברות קרובות....אבל אחת מהן לא האמינה לי שאימי חולה...השניה היתה עסוקה בעיקר בלהיות מאוהבת...בגיל 21 בטיפשותי לקחתי טרמפ עם מישהו....והוא הטריד אותי מינית נעל את הרכב וניסה לנגוע לי בחזה התחלתי לבכות ונתן לי לצאת....גם בילדות היה שכן שהייתי הולכת לחנות אז הייתי בת 5 היה קורא לי לבוא בטענה שיתן לי שוקולד ומכניס לי אצבעות לאיבר המין.....קצת לפני גיל 21 חברתי נהרגה בגיל 21 ......האם לדעתך הדברים הנ"ל משפיעים על הזוגיות? אני גרה בכפר של בעלי מידי פעם נכנסת לדכאון ....מחשש שלא אתרגל למקום...תמיד חוששת שבעלי יבגוד בי....לא מסוגלת ליזום איתון סקס כלל....אשמח לתגובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טראומות וזוגיות

הוספת תגובה

• לשילה

ד``ר חיים היילפרין
    31/10/2007

אין ספק שאת, והזוגיות שלכם, מושפעים מאד מהאירועים הקשים שעברת בילדותך. אחרי הכל, חוויות הילדות מעצבות את אישיותנו, את התנהגותנו וכו'. למזלנו, אנחנו לא חייבים להיות קורבנות לכל חיינו בשל הנסיבות בהן גדלנו! כאשה בוגרת, את יכולה לבחון שוב את נסיבות חייך ואת המסרים להם היית חשופה, ולשנות את כל הטעון שינוי. בחינה שכזו דורשת הרבה אומץ, תובנה (ואת דווקא מגלה במכתבך מודעות מפותחת לעברך), ומאמץ נפשי רב, אבל מי שעושה זאת כהלכה יכולה ממש "ללדת את עצמה מחדש"! כמעט בלתי אפשרי לעבד את העבר ולעבור תהליך צמיחתי שכזה ללא הנחייה מקצועית, והמלצתי לך היא לגשת לטיפול פסיכולוגי. מרבית המטופלים שלי, ללא קשר לתלונות איתן הם מגיעים, עוברים תהליך כזה בדיוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו