סמכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סמכות
    אנונימי
    12/06/2010

שלום, אני בן 19 ורציתי לשאול שאלה בקשר ליחסים עם האמא.
    יש לנו הרבה מאוד מחלוקות בבית והקשרים המשפחתיים די בזבל לפחות שנתיים ואני לא רואה את המצב משתפר, זה מצב נתון. מאז ומתמיד אמא שלי חולת שליטה ואני מזהה את דפוס ההתנהגות הזה גם אצל נשים מבוגרות אחרות וזה די משתיק אותי וגורם לי לתחושה של אי נוחות.
    השאלה שלי האם זה לגיטימי שאני מתווכח ועומד על שלי כשאמא שלי צועקת עלי \ קובעת לי עובדות.
    האחיות שלי טוענות שאני בריון ושאפסיק לצעוק, ואבא שלי כבר רגיל לאישיות של אמא שלי ואומר "אין לך מה לעשות, תסבול את זה".. מן שיטה שאני מניח שהוא סיגל לעצמו וכשאני מדבר על זה איתו הוא אף פעם לא עונה כאילו אין מה לעשות עם זה, ואומר שהוא אדיש וככה הכי טוב.
    בפנים אני מרגיש קצת אשמה על זה שאני מדבר ככה ולא בטוח במאה אחוז שזה נכון לעשות ולכן רציתי לדעת אם אני פועל נכון. אני לא יודע איך זה אצל משפחות אחרות אבל החלטתי עם עצמי שאני לא מוכן שיעמידו בפני עובדות ויצעקו עלי כאילו אני עבד, והטענה "אני אמא שלך ואתה תעשה מה שאני אומרת" צריכה להמחק מהלקסיקון של אמא שלי או מהלקסיקול של כל אחד שרוצה לקבוע עובדות בשבילי.

תודה מראש, כל עצה תתקבל בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סמכות

הוספת תגובה

• לאנונימי

ד``ר חיים היילפרין
    13/06/2010

המצב פחות שחור-לבן מאשר אתה מציג. אמא יכולה לקבוע עבורך עובדות - ואפילו לצעוק עליך (למרות שאין חולק שצעקות הן דרך נפסדת לנהל ויכוח) - וכן, אתה רשאי שלא להסכים איתה (וגם לצעוק חזרה). אם הקשר חשוב מספיק לשניכם ונשבר לכם לצעוק אחד על השני, עצתי לכם היא לגשת למטפל משפחתי שילמד אותכם לתקשר באופן מייטבי. אם אמך לא תהיה מעוניינת להשתתף בשיחות, ומאחר ומדובר בבית הוריך, במקרה הגרוע תיאלץ (או תבחר) להתרחק ממנה ולעבור לגור מחוץ לבית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו