מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מסתדר עם אמא שלי.יוסי20/06/2010
היי, בואו נגיע ישר לעניין,
אני בן 15, עולה לכיתה י',
במחצית כיתה ט' הציונים שלי היו נמוכים, לאחר שקיבלתי תעודה של המחצית,
אמא שלי ישר לקחה לי את המחשב בשביל שאני ישפר את הציונים,
המחשב זה היה הדבר הכי יקר לי, באמת העדפתי אותו כמעט מכל דבר אחר.
אפשר להגיד שאני "יד ימינה" של אמא שלי, עוזר לה במה שצריך,
כל יום שהיא מגיעה הביתה מהעבודה היא רואה את הבית נקי,
אבל כבר נמאס לי,
אח שלי הגדול בן 18, שנמצא כל היום בבית , משתלט על הטלוויזיה ואין לי מה לעשות,
כי גם אין לי מחשב, כשאני תופס בשלטים , מתחיל ישר מריבה, אבל מריבה לא בקטע של אחים,
אלא ישר בקטע של מכות, לפעמים זה גם מגיע למקל של מטאטא.
ולמה? כי הוא חודשיים בטלוויזיה, לא זז ממנה, ופעם אחת שרציתי לראות טלוויזיה זה מה שקרה.
לא מספיק לזה שהוא משתלט על הטלוויזיה בבית, הוא לא עושה כלום,
מה זאת אומרת כלום? לא מנקה, לא עוזר בבית , יושב מהבוקר עד הלילה בטלוויזיה ולא עושה כלום.
לפעמים אני חוזר מהבית ספר, אני מתפלל לעצמי אולי היום אני יגיע הביתה וימצא אותו יושן.
אבל לא,זה לא קרה. אני מגיע לבית ואני רואה אותו על הספה, הבית מלוכלך נשאר כמו שהוא היה,
ופשוט לא עשה כלום, זה פשוט מתסכל.
בואו נעזוב את אח שלי עכשיו.
עכשיו עם אמא שלי, כשמגיע לי המחשב, כלומר כשהגיע עכשיו החופש הגדול ותמיד כשיש חופש ויש לי את המחשב כי סיכמנו שאני יקבל אותו בחופשים ובימים שאין בית ספר, אם אני נמצא בו הרבה ביומים, ואני באמת מנקה ועושה מה שעשיתי ביומיום, היא החליטה שהתחרפנתי, ולפעמים זה מגיע למצב שהיא לוקחת לי את המחשב שאין לי מושג למה זה קרה, אולי פשוט היא שונאת את המחשב הזה ואוהבת שאני ישאר כל היום וינקה את הבית?
כמה אפשר? נמאס לי כבר מזה, מה אני יכול לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסי
ד``ר חיים היילפרין21/06/2010שב עם אמא, ורצוי גם עם אבא, לשיחה רצינית (לא לאחר ויכוח, ועדיף מחוץ לבית, בגינה או בית קפה - תזמין אותם) ובה תעבור, אחד לאחד, על הנושאים שהעלת בשאלתך (הכן לך רשימה בכתב מבעוד מועד). המטרה - להגיע להסכמה עקרונית על מה אתה אמור לעשות בבית, מה אחיך אמור לעשות (אולי סוף סוף תסכמו על חלוקה שוויונית יותר של מטלות), איך מחלקים בין שניכם את הצפייה בטלויזיה (ואיך מגינים עליך מפני האלימות שלו), והכי חשוב, תנאים מוסכמים למשחק במחשב - מתי ולכמה זמן וכיו"ב. תהיה מוכן לפשרות - הרווח שלך הוא העמידה בהתחייבויות שלהם. ואל תצפה שזה יחזיק לאורך זמן: השיחה תספק בסיס מספיק טוב לצאת לדרך אך ידרשו "שיחות תחזוקה" נוספות אחת לתקופה. (אה, כן, טפח גם הנאות חילופיות למחשב - ספרים, גיטרה, טיסנים, חדר כושר, כדורגל, דברים כאלה.) בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)