מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדים הם עם אכזרלילי05/11/2007
שלום לכם
אני לא הורה אבל יש לי אחיין בן חמש. אתמול לקחתי אותו לגן השעשועים השכונתי. הוא שיחק לו בשקט ובהנאה.
היו שם שני ילדים בני 6 ו- 7. הם מכירים אותו מהשכונה. כשלפתע אחד מהם כינה את אחייני: "כושי" (להם יש צבע שיער חום ואילו הוא בעל שיער שחור למרות שהוא לא כהה).
הרגשתי שזעמי עולה בי והייתי מתה לתת לו סטירה (סליחה - אבל ככה באמת הרגשתי) אבל פניתי אליו ושאלתיו למה אתה מכנה אותו בשמות כאלה. הוא לא ענה.
בכך הסתיים העניין והלכנו.
בדרך אחייני אמר לי: הם לא אוהבים אותי. ליבי נכמר ורציתי לבכות.
א. איך הייתי צריכה להגיד לאותו ילד שכך לא נוהגים?
ב. מה הייתי צריכה להגיד לאחייני?
ג. איזה גועל נפש שיש עדיין הורים שמטביעים בילדיהם את ההבחנות של צבע עור - אחרת אין לי הסבר לכך - ילד בן 6 לא אמור לדבר כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדודה הרגישה
טלי מנדיוק05/11/2007שלום רב,
ריגשת אותי בפניה שלך.
אכן ילדים בני 6-7 לעיתים מחקים את המבוגרים, ומשתמשים במילים מעולמם (של המבוגרים) מבלי להבין את המשמעות של מה שהם אומרים.
התפקיד שלנו כמבוגרים הוא לשמש מודל חיובי ותקין.
אין לך שום אחריות לחנך ילדים זרים . האחריות היא על האנשים שמגדלים אותם.
לגבי האחיין שלך בן ה- 5 : אכן חוויה לא נעימה כשילדים דוחים אותו ומכנים אותו בשמות.
אולם אלה הם חוויות שבני אדם חווים במהלך חייהם. זה חלק מהאינטראקציה של ילדים ובכלל של בני אדם.
מערכות יחסים מאופיינות ב: אהבה, שינאה, קינאה, חיבה, חום, דחייה, תסכול וכו'...
כשילד חווה דחיה ההתנהגות המתבקשת היא לתמוך בו ולהפגין כלפיו אמפטיה ורגישות.
לגבי הביטוי: "כושי" - ניתן להסביר לו את הביטוי והמשמעות (כפי שאפשר להסביר לילד בן 5).
ולסיום, תשאלי את עצמך מדוע מילה זו גרמה לך לזעם כה רב?
באיזו נקודה רגישה מילה זו נגעה אצלך באופן אישי, כאישה בוגרת?
מדוע לא הגבת בסלחנות, לביטוי שילדים בני 6-7 אמרו (מבלי שהם מבינים באמת את המשמעות)?
ואולי דווקא התגובה האמוציונאלית שלך היא זו שעזרה לאחיין שלך לחשוב שאולי ילדים אלה לא אוהבים אותו?
בברכה,
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)