מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה עם גיסתיחני14/07/2010
התחתנתי לפני שנה וחודש. יש לי בעיה עם אחות של בעלי. היא כמובן לא יודעת שיש לי בעיה איתה
כמה דברים מפריעים לי ואולי תוכלו לעזור לי
דבר ראשון אני מרגישה שמתחת לפני השטח יש תחרותיות ביננו, שתינו באותו גיל, מאותו רקע אקדמאי (תואר ראשון באותו תחום) ובאותו שלב בחיים של סיום לימודים וחתונה. אני מרגישה שהיא בתחרות איתי (או שאני בתחרות איתה) - מי תצליח יותר (בכל תחום)
דבר שני היא מאוד אוהבת תשומת לב, היא בת יחידה במשפחה מוקפת בנים והיא מרכז הבית. מאז שאני נכנסתי למשפחה הרבה פעמים אני מרגישה שאני לוקחת לה את הבמה. גם מהבחינה הזו אני מרגישה תחרות.
דבר שלישי שמפריע לי הוא שהיא מאוד מפונקת ומוציאה כל הזמן כספים מההורים שלה. הם משלמים לה על הכל. הם שילמו לה על התואר ועל שכר דירה. וגם עכשיו כשהיא נשואה עדייין הם מזרימים לה כספים. מה שמפריע לי הוא שלבעלי הם לא נותנים כלום!! הוא שילם על עצמו על הכל גם מחייה מגיל צעיר וגם לימודים. לבעלי זה לא מפריע אבל לי זה ממש מפריע. (ודווקא עם האחים שלי אני ממש לא מתחשבנת להיפך מעדיפה שהם יקבלו מאשר אני)
יכול להיות שחוץ מעניין הכסף כל השאר רק בראש שלי ואני מרגישה את זה כי אני חסרת ביטחון במשפחה החדשה, בכל מקרה התחושות האלו מפריעות לי כל הזמן במיוחד העניין הכספי (שאותו אני לא מדמיינת).
מה עושים? איך מתעלמים מהטפל ומתמקדים בעיקר- בעלי והתינוק שבדרך....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחני
ד``ר חיים היילפרין15/07/2010מידה מסויימת של תחרותיות (או קינאה) היא טבעית ונורמלית, ואפילו בונה. אך אם התחושות האלה "מפריעות לך כל הזמן", ההמלצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך כאן היא לפנות לאיש מקצוע (פסיכולוג קליני או מטפל משפחתי) ולהסתייע בו כיצד להתמקד בעיקר - בבעלך ובתינוק. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)