זקוקה לעיצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעיצה
    ענת
    09/08/2010

שלום
    אני בת 28 נשואה שנה וחצי, בהריון מתקדם ובימים אלו עוברת לדירה חדשה שקנינו.
    גם במשפחה של בעלי וגם במשפחה שלי יש באופן יחסי כסף. ההורים של בעלי וסבא וסבתא שלו נותנים לנו כל הזמן מתנות, בעוד שההורים שלי פחות נותנים מתנות באופן שוטף אבל הם כן עזרו לנו בסכום מאוד יפה לקנות את הדירה. (בנוסף ההורים שלי שילמו לי על הלימודים ומחייה כל חיי בעוד שבעלי עבד ושילם על עצמו מגיל צעיר).
    אני ואמא שלי בקשר מאוד טוב וקרוב ואני משתפת אותה בהרבה דברים בין היתר גם מספרת לה על המתנות שהמשפחה של בעלי נותנת לנו. בזמן האחרון אני מרגישה שהיא מתגוננת כשאני מספרת לה על מתנה שקיבלנו והיא אומרת טוב אז אם הם קנו לכם X אז אנחנו נקנה Y. יש לי הרגשה שלא נוח לה עם זה שהמשפחה של בעלי קונה והם לא. עכשיו לדוגמה המשפחה של בעלי קונים לנו רהיטים במתנה לדירה החדשה ואני כבר לא יודעת אם לספר לה או לא. אני כן רוצה לשתף אותה ומצד שני לא רוצה שתרגיש שגם הם צריכים לקנות לנו משהו לבית. מה יהיה המעשה הנכון?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעיצה

הוספת תגובה

• ללילך

טלי מנדיוק
    09/08/2010

ללילך שלום רב,

עצתי לך כן לשתף את אמך כמו תמיד.
    נשמע שהקשר בינכן חיובי וחם.
    אני מציעה לפתוח בפניה את עניין "התחרותיות".
    ולומר שהיא לא באמת תחרות.
    ושאין צורך כך הזמן בקניית מתנות הדדיות, ומה שחשוב הכי מכל זה הקשר הנפשי, הבטחון והאהבה שיש בינכן.
    חשוב ליחסים ביניכן הפתיחות והכנות.

את אישה מבורכת - מקבלת הרבה אהבה וגם עזרה חומרית מהמשפחה הסובבת - ויש להודות על כך ולחיות עם זה בנינוחות ובשלום, ואת לא צריכה להרגיש אשמה אלה גאה ומאושרת.

הרבה הצלחה!
    טלי מנדיוק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו