תגובתכם,בבקשה!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובתכם,בבקשה!
    גילי.
    14/11/2007

שלום..
    אולי השאלה שלי לא ממש תואמת את נושא הפורום ותחום ההתמחות,אך אשמח לתגובה:

ילדתי בת שנתיים מתפתחת ,לפי התרשמותי באופן יפה ותואם לגילה.
    היא חייכנית,שמחה,ערנית ,סקרנית,מבינה עניין ובעלת זכרון מעולה.

הגננת טוענת כלפינו שהילדה לא פתוחה מספיק מבחינה חברתית,נוטה לוותר כשלוקחים ממנה חפצים ולעיתים מגיבה כלפיה בעקשות ומסרבת בתוקף לבצע משימות כמו לעזור להרים מזרון וכדו'

כמעט בכל יום יש לגננת מה להעיר בנושא, ואנו ממש לא מבינים ממה נובעת ההתעמקות הפסיכולוגית של הגננת באופי הילדה, שלנו נראה נורמלי לחלוטין,מה שנשמע לנו מוזר זה שהיא כל הזמן מנסה לנתח ילדה בגיל כה צעיר שסכ"ה אין לה שום התנהגות קיצונית או חריגה בגן כגון-
    בכי מופרז,בעיות אכילה וכו'.
    בנוסף הגננת מנסה לרמוז שיש ילדים ב"רמה" יותר גבוהה ממנה.
    האם יש להתיחס לדבריה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תגובתכם,בבקשה!

הוספת תגובה

• לחגית

ד``ר חיים היילפרין
    15/11/2007

חלק מתפקידה של גננת הוא איתור קשיים. עצתי לך היא להתייחס לדיווחי הגננת (לגבי פתיחות חברתית, נטייה לויתור, גילויי עיקשות וכד') באופן ענייני, לא כמתקפה או ביקורת על הילדה אלא כמידע העשוי לקדם את הילדה. עם זאת, אם נראה לך שראייתה או התייחסותה של הגננת אינה מאוזנת – שהיא אינה רואה את כל הטוב שבילדה ואינה מפגינה גם אהבה, חום ופרגון רב כלפיה (כפי שמצופה מגננת לילדה בת שנתיים) – שוחחי עם הגננת בפתיחות לגבי השגותיך. אם אינך מצליחה ליצור דיאלוג בונה עם הגננת, יש לשקול את העברת הילדה לגן אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

גילי.
    15/11/2007

היי,

הבעיה שמדובר במטפלת ולא בגננת. כך שאני לא ממש מחשיבה את דעתה למספיק מקצועית.

אני חושבת שברגע שמשווים ילדים בגיל הזה זו התייחסות לא נכונה שיכולה להוריד מביטחונה של הילדה. הרי אסור להשוות אפילו בין תאומים כי כל אחד עולם ומלואו.

מה גם,שעקשנות מתאימה את לגילה-גיל שנתיים.

אין לי מושג איך לומר לה את כל זה בדרך שלא תפגע בה . האם לומר ששוחחתי עם איש מקצוע/רופאת ילדים?
    תודה רבה,
    חגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חגית

ד``ר חיים היילפרין
    16/11/2007

תשובתי תקפה גם למטפלות... בכל מקרה, כדאי לך לשכלל את יכולתך לתקשר באופן אסרטיבי – לשוחח באופן ישיר, כן ופתוח על ציפיותיך, חששותיך, השגותיך וכיו"ב – עם המטפלים בילדה (היום זו המטפלת, מחר תהיה זו המחנכת). להבדיל מ"תקשורת" אגרסיבית (=תוקפנית, שמטרתה לפגוע), תקשורת אסרטיבית דווקא ממזערת את הפגיעה בין אנשים שלהם, מטבע הדברים, אג'נדות מנוגדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי..

גילי.
    18/11/2007

תודה רבה,

אתה ממש, אבל ממש צודק!!!!!

אני חייבת לציין שההתנסחות שלך מרשימה אותי !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו