אמא שלי בדכאון, איך אני יכולה לעזור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא שלי בדכאון, איך אני יכולה לעזור
    יפעת
    08/09/2010

אמא שלי בדכאון כבר הרבה זמן, אני חושבת שלפחות שנתיים וזה רק מחמיר
    היא שותה כל יום אלכוהול..אני לא יודעת בדיוק את הכמות אבל אני יודעת שהיא שותה כל בוקר לפני העבודה. רוב הפעמים כשהיא חוזרת מהעבודה היא הולכת לישון- אני כבר לא יודעת מתי זה בגלל השתיה ומתי כי היא באמת עייפה. השתייה נמשכת כבר לפחות 3 שנים.
    היא לא מוכנה לדבר עם אף אחד ומרחיקה את כולם.
    היא נכנסת לחדר מיואשת ובוכה וכשאני באה היא לא רוצה לדבר איתי וצועקת. כבר שמעתי אותה אומרת שלא אכפת לה למות.
    סבא שלי נפטר לפני כחודש (אבא שלה), זה השפיע קשה על המשפחה וביחוד עליה!
    היא כבר לא אותו בנאדם- שמתי לב לשינוי באישיות....לפני 3 שנים היא הייתה אישה שמחה ומצחיקה.
    לפעמים אני והאחים שלי מוצאים את הבקבוקים ומרוקנים אותם. היא ממש כועסת שאנחנו עושים את זה, אבל לא משנה כמה פעמים אנחנו מסבירים לה שזה לטובתה ושאנחנו אוהבים אותה ועושים את זה כי אכפת לנו היא לא מקשיבה. היא מאיימת לנתק איתנו את הקשר. היא לא מתייעצת עם פסיכולוג/רופא ולא נראה שהיא רוצה.
    היא משקרת כל הזמן בקשר לשתייה וברור שהיא מכורה.
    מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לה??? איך להתנהג איתה?? אם היא לא רוצה ללכת לטיפול?
    יש משהו שאני יכולה לעשות שיעזור לה?
    כל עצה תתקבל!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יפעת

ד``ר חיים היילפרין
    09/09/2010

חבל שלא ציינת מה לדעתך קרה לפני שלוש שנים שגרם לאימך לאבד את שימחת החיים שלה/ להתמכר לאלכוהול - זו עשויה להיות נקודה דרכה ניתן "להגיע" אל אימך. מכל מקום, אימך מכורה לאלכוהול וזקוקה להכניס את עצמה לתוכנית גמילה במרכז המתמחה בזה, שם תקבל גם טיפול פרטני וקבוצתי בדיכאון ובנסיבות חייה. קשה מאד לעזור לאדם שאינו מעוניין בעזרה וקשה עוד יותר לסייע לאלכוהוליסט. אם את ואחייך בגירים, אתם יכולים לנסות ולהתעמת איתה יחד ולדרוש ממנה במפגיע לעבור גמילה בכפר גמילה. בגלל הקושי הרב להשפיע/ לטפל באלכוהוליסט, במקרים רבים לא נותרת לילדיו ברירה אלא להתרחק ממנו למרחק שימזער את פגיעתו בהם ובמידה זו אף להתאבל עליו (ועל כל מה שיכול היה להיות אחרת).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו