מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה ביחסים בגלל התתנהגותה של החמהאודליה20/09/2010
שלום! אני בת 30 ובעלי בן 35. אנו ביחד במשך שנה וחצי. למרות שהוא בן 35 לפניי לא היו לו נשים כי יש לו אמא שטלטנית. הוא היה מתגורר עם ההורים. עכשיו כשאנו בונים חיים משלנו אמו בכל מיני תירוצים מנסה להשטלת על כל זמננו הפנוי. היא דורשת שאנו נסיע אותה מהעבודה כל ערב ונכנס לבקר אצלה אחרי זה. אם יש לנו יום חופש ולא באנו אליה היא עושה מעצמה נפגעת ומפסיקה לדבר איתנו (דבר שלא מונע מאיתנו מבחינתה את החובה להיכנס כל ערב גם אם היא שותקת. בעלי מפחד מהאופי השטלתני שלה ועושה כרצונה. במשך תקופה ארוכה הוא אפילו לא הבין שהבעיה קיימת למרות שניסיתי לא פעם לדבר איתו על זה. אתמול אחרי שהיא הפסיקה לדבר איתנו כעונש על כך שהעזנו לא לבוא אליה ביום כיפור בעלי פתאום אמר שמבין את הבעיה. Tני השתמשתי בהזדמנות הזאת בשביל לאפשר לו להבין שהוא צריך להעמיד את עצמו בפני האמא כגבר כראש המשפחה שלנו שיש לו זכות להחליט איפה להעביר את זמנו הפנוי. הוא הסכים איתי אבל אנו צריכים שמישהו יעזור לנו לבנות את שיטת ההתנהגות הנכונה עם בת אדם קשה ושטלתנית המשוכנעת שהזמננו הפנוי שייך לה כי היא אמא והיא יותר מבוגרת. זוהי בת אדם שלא רוצה מישהי לידו. היא רוצה אותו בשבילה...אולי תמליצו איך להעמיד את עצמנו. אני יודעת שאסור ללכת לסכסוך פתוח ואם אנו עושים כרצוננו היא עושה מעצמה נפגעת. אולי תסבירו איך להתנהג איתה נכון כדי שהיא תפסיק להשטלת לנו על החיים? בכבוד רב ובתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודליה
טלי מנדיוק20/09/2010לאודליה,
בין חמותך לבעלך יש מערכת יחסים מאוד תלותית וסיביוטית.
הגבר שלך למעשה נשוי "לשתי" נשים.
לא פשוט.
אני חושבת שאתם זקוקים למעט שיחות והדרכה לגבי המצב.
בהצלחה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה על התגובה בנושא
אודליה20/09/2010תודה רבה. אבל זאת גם כן הבעיה כי הוא לא רוצה לפנות ליועצים וטוען שהבעיה הזאת "פנים משפחתית" וניתן לפתור אותה מבלי יועץ. אני מבינה שהוא לא צודק אבל באין ברירה אני פונה לפורום. אולי בכל זאת תסכימו להמליץ לי משהו בנוסף לעצה על טיפול זוגי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאודליה
טלי מנדיוק20/09/2010לאודליה,
מדובר בקשר מאוד מורכב.
הלואי ויכולתי לתת לך "טיפ" פה באתר.
אתם זקוקים להדרכה טובה.
נסי לדבר על ליבו שיסכים לקבל הדרכה ויעוץ.
בהצלחה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אודליה20/09/2010אולי לפחות תמליצי איך לשכנע בן אדם שמשוכנע שזה הוא עניין "פנים משפחתי" ללכת ולקבל יעוץ. כשאני שואלת אותו למה הוא לא רוצה הוא עונה בכל מיני תירוצים כמו "אני לא חושב שאנו צריכים יעוץ. זאת לא בעיה. נפתור אותה בכוחות עצמנו" אבל אני רואה שהוא מסתיר ולא מדבר על הסיבות האמיתיות לאי רצון שלו. איך להוציא אותם ממנו? אם הייתי יודעת למה הוא מתייחס ליעוץ בשלילה כזאת היה לי יותר קל לשכנע אותו. תודה על התייחסות ותשומת לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאודליה
טלי מנדיוק21/09/2010
לאודליה,
אולי תלכי לבד - לפגישה אחת - ושם תקבלי עזרה איך להביא אותו גם.
בהצלחה,
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)