יחסים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יחסים
    גבי
    28/09/2010

היי.
    אני נשואה +1 ואני מבקשת להתיעץ .
    יש המון מקרים שהתנהגות וחוסר תגובת בעלי מוציאה אותי מדעתי ואסביר כיצד .
    בעלי לא יוזם אף פעם שיחות ביננו על בעיות שביני ובינו אני יכולה להסתובב ימים שלמים מצוברחת , כועסת , לא מתקרבת אליו , לא מקיימת יחסים איתו והוא נשאר אדיש למצב ולא שואל מה מציק לי .
    כשאני מתפוצצת לבסוף על חוסר התקשורת ביננו ויוזמת שיחה על מה שמפריע לי אינני מקבלת תשובה ממנו האם הוא מבין אותי , האם בהמשך יתיחס ויגיב אחרת או יתנהג אחרת הוא פשוט שומע ושותק , אני לא מקבלת פיטבק חיובי / שלילי לתלונותיי ולתחושותיי ואני נשארת תלושה ושוב במבוי סתום ושואלת את עצמי מה עכשיו , האם לחכות שוב שהכוס תתמלא ואז שוב ליזום שיחה , האם להמתין שוב חודשים ולראות האם הבין וישתנה או שהשיחה הייתה לחינם .
    המצב קשה לי עד מאוד ואני מרגישה אבודה וחסרת אונים עד כדי רצון להתגרש כי הסרט הזה חוזר על עצמו כל הזמן , אינני מבינה אותו , האם אלה עכבות בבעיות תקשורת אצלו או משהו אחר .
    כשאני מתעקשת להבין אותו הוא מבקש ממני שאגיד לו מה אני רוצה שיעשה וזה משפיל אותי עד כדי כך שנמאס לי ממנו .
    איך ניתן לשפר את היחסים ביננו ? ליעוץ בעלי מסרב ללכת בטענה שאין לו בעיית תקשורת והוא לא מבין מה אני רוצה ממנו .
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יחסים

הוספת תגובה

• ל-Cool

ד``ר חיים היילפרין
    29/09/2010

ממכתבך ברור שבעלך אינו מיומן בתקשורת זוגית, בלשון עדינה; אך הוא כן מותיר רווח בדלת, משם את יכולה להיכנס, בנקודה שבה הוא מבקש ממך לומר לו מה את רוצה ומה לעשות. במקום לחוש מושפלת מכך עד שנמאס לך ממנו, נצלי את ההזדמנות להבהיר לו בדיוק מה את מבקשת ומה יעשה אותך מאושרת. אם בעלך לא יעמוד במילתו ולא יפעל כפי שסיכמתם, הביאי זאת כדוגמא לבעיית התקשורת עליה את מדברת ואולי אף תצליחי להניע אותו לגשת איתך לטיפול זוגי. בכל מקרה, במקום להרגיש חסרת אונים, להתפוצץ או להסתובב ימים שלמים מצוברחת, כדאי לך לפנות לבדך (אם בעלך אינו מעוניין להצטרף) למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני או מטפל זוגי כדי לקבל כלים והכוונה מקצועית כיצד להתמודד עם בעיית התקשורת בזוגיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו