מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חמות שזקוקה לעזרה נפשיתאליה29/09/2010
שלום,
אני על סף חתונה ויש עניין שמטריד אותי מאוד:
הוריו של ארוסי פרודים.
חמותי לעתיד היא אישה עם המון בעיות נפשיות.היא אישה כבת 60 שכבר לא עובדת 10 שנים בקושי יוצאת מהבית ואין לה שום עיסוקים חברתיים ואישיים.
בעקבות התפרקות המשפחה וקשיי העבר נוצר מצב שבו היא מאמללת את הסובבים אותה.היא מאוד לא יציבה בהתנהגותה.מאוד לא נעימה לסביבתה.מרבה להתפרץ ולהתלונן על כל העולם.יש לה שינויים קיצוניים בתגובות.היא מדברת בצורה לא הגיונית ופראנוידית בקשר לאנשים ומצבים ובכלל על סמך מה שקראתי על מחלות נפש היא בוודאי סובלת מאי אלו בעיות שיכולות להיות מניה נוירוזה והפרעות שונות.לעיתים צלולה ולעיתים מבולבלת ולא הגיונית.
היו כבר מספר תקריות ואי נעימויות איתי ועם בני משפחתי.
היות ואנו עומדים להינשא עלי לדעת איך לנהוג ואיך אוכל לעזור כדי לשפר את המצב שכן נוכחותה גורמת לי ולכל הסובבים צער וכאב.
דיברתי עם ארוסי על העיניין והצעתי שנפנה אותה לעזרה מקצועית.הוא אומר שהוא כבר שנים מנסה לעזור לאמו אך היא עקשנית ביותר ואינה מוכנה לקבל עזרה.
אני סבורה שעלייה לגשת דחוף לקבלת עזרה נפשית ואולי אף לחפש מסגרת קבועה שבה יוכלו לטפל בה.העיניין הוא שארוסי אומר שבאמת ניסה הכל אך היא מסרבת וכי היא גזרה את גזר דינה שהוא חיים של אומללות ואמלול כל הסובבים אותה.
אני מאמינה שיש לנקוט ביתק קשיחות מאחר וכושר השיפוט שלה לגבי טוב ורע לקוי מאוד ויש לשקול אשפוז בכפייה.
הנושא רגיש ביותר ואני מוכנה לעשות הכל כדי שיהיו לה חיים יותר טובים ושבני המשפחה יפסיקו לסבול.
מה אתם מציעים לעשות?
תודה מראש
אליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאליה
טלי מנדיוק29/09/2010לאליה שלום רב,
אכן מצב מצער וקשה את מתארת.
לגבי אשפוז כפוי - הוא רק במצבים בהם החולה עלול לסכן חיים שלו ו/או של סביבתו.
חשוב שיהיה שיתוף פעולה של כל המשפחה בנוגע למתן עזרה לאמא.
חשוב שהמשפחה תיוועץ ותקבל הדרכה חיצונית מקצועית לאורך השנים.
בהצלחה,
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)