התנהגות שמתדרדרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות שמתדרדרת
    מעיין
    08/11/2010

שלום רב,
    אני מדברת בשם הוריי, יש לי אח בן 17שההתנהגות שלו מתדרדרת מפעם לפעם
    זה התחיל בהתחצפויות להורים ובדיבור מזלזל , צועק ומרים את הקול.......
    היו כמה פעמים שאפילו הרים יד על הוריי....
    ולא מזמן ההתנהגות שלו פשוט חצתה את הגבול בכך שגנב אופניים לילד בשכונה......
    כשהוריי שאלו למה עשית את זה הוא אמר: " כי אין לי אופניים ורציתי....", הוריי לא רצו שייפתח לו תיק במשטרה אז הסדירו את העניין עם הוריי הילד שנגנב לו האופניים.
    יש לציין שהוריי כבר מבוגרים ומאוד קשה להם להתמודד איתו , כל מה שהוא מבקש הוא מקבל, אפילו כסף לסיגריות אבי מביא לו אחרי הרבה נסיונות להתנגד לכך, הוא לא רוצה ללמוד ולא רוצה לעבוד כל מה שמעניין אותו זה סיגריות ולצאת לבלות. אני מרגישה שהמצב הזה פשוט לא יכול להמשיך ככה ובסוף יקרה משהו ושחייב לעצור את זה מייד,
    השאלה שלי איך, מה ניתן לעשות ,למי אפשר לפנות?
    ההורים שלי ממש מתוסכלים מהעניין ואני ממש רוצה לעזור להם.
    חשוב לי לציין גם שהוא היה מטופל אצל פסיכולוגית, אבל לא עזר, הוא לא התמיד ולא היה מעוניין, פשוט לא אכפת לו מכלום, לא אכפת לו שייפתח לו תיק במשטרה , לא אכפת לו שלא יהיה לו 12 שנות לימוד, הוא פשוט לא מודע למעשים שלו ולחומרתם ,ממש כלום לא מעניין אותו כך ששיתוף פעולה מצדו קשה מאוד להשיג.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות שמתדרדרת

הוספת תגובה

• התנהגות שמתדרדרת - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    09/11/2010

לצערי, יכולתך לשנות את התנהגותו של אחיך באמת מאד מוגבלת... אם הוריך (ומבוגרים אחרים) אינם מסוגלים להציב בפניו גבולות, אחיך ימשיך לעשות ככל העולה על רוחו ולהידרדר. רק כאשר יגיעו הדברים לידי תלונה במשטרה - בעקבות גניבה או הרמת יד על הוריך, למשל - הוא יתחיל לשלם מחיר על התנהגותו ולהשתנות. גם התערבות מחלקת הרווחה (וכתלמיד תיכון - גם קצינת ביקור סדיר) עשויה להועיל כאן, אם הדברים יובאו לידיעתם ויוחלט שאחיך או הורייך נמצאים בסיכון. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו