מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מריבות בין ההורים על רקע דיכאוןרעות11/02/2011
אבי מוגדר כחולה נפש הסובל מחרדות כבר משך זמן של חצי שנה.
הוא אומר שהמים בבית מורעלים, לכן אסור לאכול בבית, להתקלח, להתגלח וכו'..
הוא היה מאושפז בגהה, אבל לא לקח תרופות בקביעות גם תחת עין מפקחת של הצוות הרפואי (היה מכניס לפה ויורק כשלא רואים).
יש לציין שבעודו נמצא שם, בבית היה שקט ומרגוע, מכיוון שהנוכחות שלו מפאת המצב מכניסה את הבית לאי שקט.
עם זאת, אמא שלי לא אהבה את הטיפול שם והסביבה (חולים במצב גרוע יותר ממנו) (ואבא שלי שנא להיות שם)
הוציאה אותו והחליטה לפקח עליו בעצמה בבית.
גם בבית הוא היה מצליח לברוח מהתרופות,ושוב ושוב היה ציין (כמו תקליט שבור מבחינתנו) שהמים מורעלים וכולנו בסכנה והוא כל הזמן מרגיש שהוא עומד למות. אמא שלי לא יכולה לשמוע את זה כבר, היא נכנסת לעצבים וקריזות וצועקת עליו.
אמא שלי לא במצב בריאותי טוב, היא כבדת משקל עם בעיות נשימה, עצבים וכעס מקשים עליה עוד יותר, הרבה פעמים פחדנו שתקבל התמוטטות עצבים או משהו מעין זה, שבוע שעבר הייתה באשפוז בבית חולים בגלל מחסור בחמצן בדם, נאמר לה שקרה בגלל לחץ והתקררות- מקשה לה על הנשימה יותר מהרגיל.
אמא שלי מנסה כל הזמן לברוח ממנו ומהסיפורים שלו על המים והוא בדאגתו לנו כל היום רודף אחריה וחוזר לספר כמה מסוכן בבית וכו'..
אנחנו כל הזמן אומרים לו שיפסיק להציק לה עם זה כי זה עושה לה רע, הוא לא מבין שהוא הגורם לעצבים שלה ומפרש את ההידרדרות שלה כתוצאה מהמים המורעלים בבית כביכול. השבת למשל אמא שלי ביקשה מאח שלו שיארח אותו לשבת כדי שנוכל להירגע ממנו קצת, אבל אבא שלי לא רוצה ללכת מתוך דאגה שנישאר לבת בבית המזוהם כביכול...
הוא כל הזמן אומר כמה הוא דואג לה ואנחנו צועקים עליו שיעזוב אותה ואם היה אכפת לו ממנה היא מפסיק להציק לה ועוזב אותה בשקט (מבחינת דיבורים, לא לעזוב פיזית את הבית או משהו).
אני מנסה לראות מנקודת מבטו
אדם שחושב שכל רגע עומד למות (כבר חצי שנה) וכולם צועקי עליו כל הזמן ואומרים לו שהוא לא דואג לנו (כשהוא בעצם כן- הוא מפחד עלינו).
ומצד שני יש את אמא שלי שכבר לא יכולה לדבר איתו עפ"י ההיגיו ןשהוא שרוי בו, ואני מבינה אותה כי אני בעמדה בדיוק כמוהה.
ואני גם לא יכולה שלא לרחם עליו בגלל איך שהוא רואה את ההתנהגות שלנו מנקודת מבטו.
אני כל הזמן שוהה בבית כדי לעזור לאמא שלי(אני בת 22 ומחפשת עבודה) ויוצא שאני רוב היום בבית בינהם, אני כבר לא יכולה לסבול את המצב הזה, ונכנסת מידי פעם להתקפות בכי.
אני אומרת לה שלטובת כולנו ולטובתו עדיף להכניס אותו למחלקה סגורה בגהה, שם יתנו לו תקופות בכוח (זה משהו שניתן לטיפול בתרופות) ולנו גם יהיה מנוחה ממנו בבית, אבל אמא שלי לא רוצה (גם בגלל גהה וגם בגלל אבא שלי- לא רוצה לתקוע אותו שם).
כרגע היא לקחה רופאה פרטית ביתית צמודה שתעשה איתו שיחות ותיתן לו בעצמה כדורים.
לחברות שלי אני לא מספרת על המצב, ולחברות קרובות שכן- לא בפירוט כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריבות בין ההורים על רקע דיכאון - תגובה
טלי מנדיוק13/02/2011לרעות,
הצטערתי מאוד לקרוא את פנייתך.
את כל כך צעירה עם התמודדות כל כך גדולה וקשה.
עם כל האמפטיה למשפחתך אני ממליצה לך למצוא עבודה בדחיפות, ולעזוב את הבית מיידית.
את העזרה תגישי להם מבחוץ ולא מבפנים.
את בחורה צעירה, והחיים לפניך.
מדובר בזוג הורים מאוד בעייתיים.
העזרה שתגישי להם מבחוץ תהיה לדעתי טובה ומועילה יותר גם להם וגם לך.
האם יש עוד אחים?
האם יש משפחה מורחבת?
חברים?
קהילה?
גייסי קבוצת תמיכה רחבה וטובה למצב הקשה.
בהצלחה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
רעות15/02/2011תודה על תגובתך טלי,
יש לי אחות תאומה בגילי, אחות גדולה ואח
אח שלנו נשוי וגר במרחק של כמעט 3 שעות נסיעה מאיתנו (ובלי רכב)
אחותי הגדולה היא לקויות למידה ומדד ה-IQ שלה מתחת לממוצע
היא לפעמים לא מבינה דברים לאושרם ובעלת קליטה יחסית איטית.
אחותי התאומה דווקא היא אחראית בינינו האחים, אז כרגע אני והיא מנסות לטפל במצב
(אמא שלי כרגע שוב מאושפזת אבל מצפה יציב ומתקשרת איתנו בכתב (היא מונשמת ומנועה מלדבר).
כפי שציינתי בהודעה קודמת בקשר לאבא שלי, יש לנו דוד שעוזר לנו ומנסה לטפל בו במקרים שלנו כבר מאוד קשה (כמו במצב הקיים) שאר האחים של אבא שלי דיי
שומרים מרחק וחוץ מלומר ולקוות שהכל יהיה בסדר ושהוא יטפל בעצמו, אין לנו
עזרה ממשית מהם ולכן אנחנו גם לא פונים אליהם (אמא שלי נפגעה מזה, הם יודעים
שקשה לה איתו ולא מציעים ממש עזרה-אפילו לארח אותו לכמה שעות או לשבת...מחוץ לבית הוא פחות חושש)
אנחנו חושבות ליצור קשר עם הרופאה הפסיכאטרית הפרטית של אבא שלי ולשמוע חוות
דעת ממנה, אמא שלי וגם אנחנו מודאגים ש-מה יהיה כשהיא תשתחרר מהבי"ח ושוב
תחזור לעצבים וללחץ בבית כל עוד אבא שלי שם, היא חשבה אולי להשכיר דירה לעצמה
ולגור שם קצת בלעדיו כדי שתהיה לה מנוחה,, אני אישית לא כ"כ אוהבת את הרעיון.
או ללכת לבית הבראה...
אני התחלתי לעבוד (יצא בתזמון דיי גרוע בגלל האשפוז שלה) אבל אנחנו עושים תורנויות ומבקרים אותה כמה שאפשר,
אני כן מרגישה טוב בעבודה בגלל הניתוק של כמה שעות מהצרות של הבית, אני עובדת במשמרות (לא רציתי מדרה מלאה כי כסף לא בוער לי ואני לא רוצה להתנתק לגמרי מהבית.
אני רוצה לשנות הרגלי אכילה בבית (בעזרה של דיאטנית) (אנחנו לא במסעדות כל היום או משהו- אבל להיפטר מעוגות כל שבוע ולאכול יותר ירוק ופחות טיגונים) ולהתחיל בדיאטה בשביל אמא שלי כי זה מבחינה בריאותית הדבר שהכי יעזור לה (אחרת אני מפחדת שבשנים הקרובות אנחנו עלולים לאבד אותה)
ומקווה שנמצא בהקדם גם פיתרון למצב של אבא שלי. חשבתי גם שאמא שלי אולי תלך לסדנאות שידריכו אותה להתמודד מול לחץ ולדעת איך להירגע באופן עצמאי.
תודה רבה שענית לי, אני חשה צורך עז לדבר על זה עם מישהו מומחה שמבין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - תגובה
טלי מנדיוק15/02/2011בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)