יחסי כוחות במשפחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יחסי כוחות במשפחה
    רונית
    02/03/2011

שלום לכולם,
    אני בת 40 אמא לארבעה ורציתי להתייעץ בקשר למשהו.
    יחסי הכוחות במשפחה שלנו....
    אני עובדת במשרה חלקית כמעט כל יום ובעלי עובד מסביב לשעון עם הפסקות מדי פעם,שני הילדים הגדולים שלנו בני 14 ו-11 הבת היא הגדולה יותר בעיצומו של משבר גיל ההתבגרות ושני הקטנים בני 5 ושנתיים.
    יוצא מצב שכזה שכל!!!! אבל ממש כל משק הבית ואחזקת הבית נופל על הכתפיים שלי! וזה אומר הכל: ניקיונות,בישולים,קניות,טיפול בילדים,חוגים,אסיפות הורים. אני מבינה שאני עובדת בחצי מישרה אבל בכ,ז לא ניראה לי הגיוני שהכל צריך ליפול עליי? מדוע בעלי לא יכול לתרום משהו? אפילו עניין אלמנטרי כמו שטיפת כלים הוא לא מוכן בשום אופן כי זה תפקיד של אישה והוא לא אמא אלא אבא ולא יכול להיות שניהם ביחד,גם הבת לא תורמת במאומה לבית ואני חושבת שזה לא לעניין בכלל. אני עובדת קשה!אולי אני מפונקת לא כמו האימהות שלנו שגידלו לבד את כל הילדים אבל אני זוכרת בבירור כשהייתי קטנה אבא שלי היה עצמאי אבל כל שישי כשהגיע הבייתה הוא ואמא שלי ניקו יחד את הבית,קשה לי בברור,אני הגעתי אפילו למצב שאני הולכת ומרזה מרוב שאני עובדת מסביב לשעון שזה טוב לכאורה אבל אולי לא מהסיבות הנכונות.
    אני רוצה לדעת אם יש עוד נשים במצבי? אולי אני כמו שאומרים פראריירית גדולה שמסכימה לעשות הכל לבד אולי אני אפתח בשביתה?
    והמצחיק הוא שאחריי כל המאמצים שלי בעלי עוד שואל אותי: למה את טורחת כ"כ? הרי הבית בכ"ז לא ניראה נקי אף פעם?!?!?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יחסי כוחות במשפחה

הוספת תגובה

• יחסי כוחות במשפחה - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    03/03/2011

זה נשמע יותר כמו יחסי ניצול, לא יחסי כוחות... ברור שאת צריכה להקל על עצמך וישנן מספר דרכים להשיג זאת. כפתיח, קחי את בעלך לשיחת נפש רצינית (בבית קפה או בהליכה על שפת הים, לא אחרי ויכוח) על חלוקת המטלות במשפחה ונסי להגיע יחד איתו להסדר חדש והוגן יותר. אם אינכם מצליחים להגיע לעמק השווה, ישנם צעדים חד צדדיים שאת יכולה לנקוט כדי להקל על עצמך, כמו להפסיק לעבוד, לקחת עוזרת וכד' (העלות הכלכלית של צעדים אלה לבדה עשוייה להניע את בעלך לשנות את גישתו לבעיה). הציעי לו לגשת איתך למספר פגישות אצל יועץ זוגי שיגשר ביניכם בכלים מקצועיים; אפשרות זו פתוחה בפניך גם אם הוא מסרב להצטרף - גשי לבדך ותקבלי הנחייה מקצועית כיצד להתמודד עם המצב בבית בצורה אופטימלית. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו