מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא לילד מאומץ וילד ביולוגי.רויטל ברקוביץ05/04/2011
שלום לכולם, אני רויטל ואני בת 45 בתחילת הנישואים היה לי ולבעלי קשה מאוד להביא ילד לעולם. והחלטנו כבר רבים אחרים על שלב האימוץ הקשה.
אכן, הצלחנו ואמצנו ילד ולשמחתנו אחרי מספר שנים נכנסתי לבד להריון וכמו שאני תמיד אומרת, הכל זה מלמעלה!!!
בזמן האחרון אני רואה את עצמי מטפלת רק בילד המאומץ, אני מקדישה לו יותר זמן מהילד הביולוגי שלי. אני מודעת לזה שאני טועה ובגדול! מגיע להם יחס שווה.
אני פשוט שונאת את עצמי על זה!
אני חשבתי שאני היחידה בעולם שככה מרגישה ונותנת לילדים שלי יחס שונה בגלל שאחד "זקוק" ליותר צומי מהשני..
גילתי שיש עוד כמוני , וזה כבר חצי נחמה בשבילי.. הנה זאת השאלה של האישה השנייה אבל אני באותה הבעיה! מה עליי לעשות?? ואיך? ולמה זה קורה לי בכלל? אני אמא רעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא לילד מאומץ וילד ביולוגי. - תגובה
טלי מנדיוק05/04/2011לאמא הנפלאה שלום,
לא כל האצבעות שוות....
לא כל הילדים זקוקים לאותם דברים...
יש ילדים עם צרכים מיוחדים יותר, שונים.
אישית, וגם מקצועית אני חושבת שלא ניתן לגדל את ילדנו בשוויון.
זה נשמע לא טוב, אבל זו המציאות.
כל ילד אמור לקבל על פי צרכיו האישיים ועל פי הנתונים שלו.
כמובן שבסיס ההורות היא שוויונית, אוהבת וחיובית. אולם מעבר לכך לא ניתן לתת הורות זהה. זה אוטופי ולא מציאותי.
אני לא חושבת שזה קשור לילד ביולוגי או לא.
זה קשור לילד, לאישיות שלו, לצרכים שלו לנזקקות שלו וכו'.
לכן לעולם לא יתכן שוויון.
את אמא נהדרת - בהצלחה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)