עזרה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה
    נגי
    05/06/2011

בעלי ואני באים אל הוריו לארוחות בימי שישי בערב. תחילה זה היה כל יום שישי בערב, אך עם הזמן הבהרתי לבעלי שזה לא כלכך מתאים לי, שזהו היום היחיד בשבוע שבו אנחנו יכולים לצאת (קמים מאוד מוקדם בשאר השבוע וחוזרים מאוחר מהעבודה), ושזה חשוב לי לזוגיות שיהיה יום אחד שנוכל לצאת ולבלות יחד, הוא הסכים והורדנו את התדירות לפעם בשבועיים - 3 שבועות.
    תחילה, לפני החתונה עברנו לגור יחד, אמו עשתה "סרט" על כך, אמרה שאני לא מוזמנת לביתה - בעלי (אז בן זוגי) כעס מאוד והחליט שאנחנו לא באים אליהם עד שהיא לא מתנהגת אחרת. היה לי קשה עם זה - זה נמשך כמעט חודש וחצי, לבסוף התקשרה והזמינה את שנינו. היינו מגיעים מידי שבוע לארוחת יום שישי, שלאחריה היינו נשארים עד כמעט חצות. זה מאוד הפריע לי משום שלא יכולנו לצאת ולבלות (בני 23), ולכן היות והיינו מגיעים בשש בערב, החלטנו שתמיד נעזוב לקראת השעה תשע שישאר לנו זמן לבילויי משותף. אחרי 4 שנים, התארסנו, היא הגיבה מאוד קשה לזה. שבוע לאחר מכן - התקשרה ואמרה שלא מתאים לה שאנחנו מתיחסים אליהם כמו למסעדה ובאים רק לארוחה, ושאנחנו צריכים לבוא כמה פעמים בשבוע לבלות איתם. לי זה נתפס מוזר - וגם ציינתי זאת בפני בעלי. הרי הם בני 50 +, ואנחנו בגילאי ה- 20, נושאי השיחה אינם משותפים, במיוחד שכל הזמן צריך לדבר על חמתי. בעלי התחיל ללכת לשם לבד (אני עבדתי עד עשר בלילה אז היה מגיע בערבים כשאני עובדת ומסביר שאני עובדת). החתונה החלה להתקרב והיחס שלה התחיל להיות עוד יותר נוראי - בפעם השניה אמרה שאני לא מוזמנת אליה, ריכלה עליי ואמרה עליי דברים שלא היו ולא נברו. כעסתי מאוד - אך בעלי אמר לי שזה חשוב לו אז התקשרתי והתנצלתי, כתגובה היא ביקשה שאתנצל מולה ומול חברותיה - סירבתי. סיפרתי זאת לבעלי - הוא לא האמין והיא אמרה שאני משקרת (לצערה הקלטתי את השיחה באיפון ובעלי שמע שלא שיקרתי). כעט נכנסתי להריון - תגובתה הייתה נוראית, היה קשה לי לעכל שככה היא הגיבה, וגם לבעלי שרואה כיצד הוריי הגיבו. וכעט 3 חודשים אחרי ההודעה ושוב היא מתלוננת בפני בעלי על כך שאנחנו באים כמו למסעדה, רק לארוחה.
    להורי אנחנו באים בימי שבת, לפעמים כן לפעמים לא, לארוחות צהריים. לרוב הביקור נמשך לא יותר משעה. אליהם אנחנו מגיעים למינימום 3 שעות. הוריי לא התלוננו אף פעם על כך שהם מסעדה, ואילו אצל חמותי הגיע הנושא למשבר: בעלי הגיע לשם ובמשך 20 דקות ישבה ושתפה אותו לבסוף קם ואמר לה שלא בא יותר בימי שישי.
    איני אוהבת במיוחד את חמתי, היא מתעניינת רק בעצמה ובטוחה שעל כולם להתעניין רק בה, היא לא מקשיבה לאחרים או מתעניינת באחרים - ואם אשתף אותה במשהו תקטע אותי ותשנה נושא לדבר על עצמה. בנוסף לכך יש לה 3 בנים ומאוד קשה לה להתנתק מהם. למרות זאת, לא הייתי רוצה לנתק איתם את הקשר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• המשך

נגי
    05/06/2011

כיצד ניתן להבהיר לה שאנחנו לא באים למסעדה, אלא לארוחת יום שישי, שלאחריה אנחנו יוצאים ומבלים - ושאין לנו כוונה לבוא לביקורי חברה שבה אנחנו נשב ונדבר איתם - זאת משום ששנינו עובדים במשרה מלאה, ובזמנינו הפנויי מעדיפים לבלות עם בני גילינו.
    איני מבינה מדוע הוריי, שרואים אותנו לעיתים רחוקות יותר ולמשך זמן קצר יותר (ארוחה בלבד) לא מתלוננים ושמחים על כך שחיינו עשירים ועסוקים, ואילו הוריו כל הזמן דורשים שננהג בהם כאילו הם זוג חברים שלנו?
    אינני מבינה איך חמתי מצפה ליותר. אני יושבת ומקשיבה בסבלנות לכל סיפוריה, שרובם לא מעניינים אותי ורובם חוזרים על עצמם (אותו סיפור שוב ושוב) - והיא אף פעם לא תקשיב לחיי. היא בטוחה שאני עקרת בית שלא עובדת משום שאינה יודעת במה אני עובדת, היא עסוקה בהלבנת פניי בסביבה חדשה (למשל: ציינה שבעלי ואני התחתנו כי נכנסתי להריון, כאשר חיינו יחד 7 שנים קודם לכן, ולקח לנו 9 חודשים לארגן את החתונה), היא יותר עסוקה בלדבר על עצמה מאשר בלהקשיב - ולבעלי ולי אין כוח לבוא לשם בשביל לשמוע אותה מדברת על עצמה. אנחנו באים בימי שישי ל-3 שעות, ומכבדים אותה (לפחות אני כי בעלי אומר לה שזה לא מעניין אותו) בהקשבה לסיפוריה, ולמרות זאת יש לה תלונות.

כעט בעלי הודיע לי שלא באים לשם לארוחות של ימי שישי יותר. אני לא מעוניינת ליסוע באמצע שבוע כשאני עייפה אחרי יום עבודה ולבקר אותם, גם ימי שישי בערב לא הכי מתאים לי - אבל זה עדיף על אמצע השבוע. בנתיים שמרתי על עמדה נטרלית, אמרתי לבעלי שזה בינו לבין אימו. אבל הייתי רוצה להבהיר לה, או לעזור לו להבהיר לה - שהתפיסה שלה שגויה (לפחות לדעתי, יכול להיות שאני טועה). שרוב הילדים באים להורים לארוחה (עד גיל מסויים). האם יש דרך מומלצת להתמודד עם דבר כזה? האם אני טועה בגישתי או במחשבותיי?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

נגי
    05/06/2011

התלונות שלה הן עליי. היא אומרת לבעלי כל מיני דברים עליי שאינם נכונים, בעלי כבר יודע מה לא הגיוני - למשל כשאומרת שדיברתי איתה בשעות העבודה שלי ואמרתי לה דברים כאלה או אחרים - יודע שזה לא נכון (כי כשאני עובדת אין לי זמן לשיחות טלפון). כאשר היא שולחת את אחיו לומר לו שאני אמרתי כך וכך. אני אדם מאוד מנומס, אני מכבדת אותה משום שהיא אימו, אך איני אוהבת אותה בגלל ההתנהגות שלה.
    התלונות שלה הן תמיד עליי, על התנהגותי לכאורה (כי מדובר בדברים שלא היו ולא נברו), ואפילו מאשימה אותי בתגובות של בעלי.
    אני לא ציינתי בפני בעלי אפילו פעם אחת שאיני נהנת בחברתה או בהגעה אליה, ציינתי שברצוני שיהיה לנו זמן בילויי משותף, וחבל לי שהביקורים אצל הוריו לוקחים את כל הזמן הזה ולכן החלטנו יחד לקצר את הביקור - דבר שהיה מקובל על שנינו (לא להישאר אצל הוריו עד חצות בימי שישי אלא רק עד תשע בלילה).
    כאשר אומרת דברים שאינם במקום - אני מציינת זאת בפניו, בעיקר כי אני נפגעת, אך אף פעם לא הסטתי אותו נגדה, או אמרתי את דעתי עליה. היא אימו ואני מכבדת אותה על כך. לכן, התלונות והאשמות שלה אליי הן כזב.
    רוב הגישה של בעלי היא משום שהוא משווה בין ההתנהגות והתגובות של ההורים שלי לבין ההתנהגות והתגובות של ההורים שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין - תגובה

טלי מנדיוק
    05/06/2011

לנגי שלום רב,

הצטערתי מאוד לקרוא על תלאות הפרידה של חמותך מבעלך.
    שמתי לך בפנייתך על רגישותך הרבה, על ההיגיון שאת מסבירה את הדברים, על הרצון החיובי שיש לך לגבי הזוגיות שלך והמשפחה החדשה שאתם מקימים.

הצעתי היא:
    1. למרות הכל לא לנתק את הקשר, לנסות להמשיך ולהיות יצירתיים לאורך השנים / החיים ובכל זאת לשמור על איזה שהוא קשר עם משפחתו.
    2. נראה שחמותך מאוד מתקשה מהפרידה מבנה, ונראה כי היא מתלוננת מטבעה, ולכן אני מציעה לכם לבקר כפי שנראה לכם, ולנסות לא להיעלב מההערות והביקורת.
    שמרו על הקו שלכם, הרצונות שלכם והגבולות שאתם בונים.
    גבול הוא דבר חשוב בבנייה של משפחה צעירה, ובמקרה הנ"ל עוד יותר.

אני מאחלת לכם הצלחה רבה בהמשך הדרך!
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו