עזרה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תודה רבה עזרת לי מאד!

שרי
    07/06/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    שרי
    06/06/2011

שלום,אני בת 35 גרושה למעלה משנתיים מאב ביתי(אוטוטו בת 4)כשביתי היתה בת שנתיים פגשתי את בעלי הנוכחי.נוצר ביניהם קשר מדהים מה גם שבהתחלה אביה הביולוגי לא היה בתמונה.היא קוראת לשניהם אבא.ביתי ואביה נפגשו בהתחלה רק במרכז קשר אך כיום הוא לוקח אותה פעם בשבוע אחר הצהרים וכל סוף שבוע שני.הוא כל הזמן אומר לה שבעלי לא אבא שלה וקשה לה עם זה.איך להגיב על כך?האם זה בסדר שהיא קוראת לשניהם אבא?(זה בא ממנה אף אחד לא אמר לה לקרוא לבעלי ככה
    בנוסף נולדה לנו תינוקת חדשה ואני מרגישה שביתי הבכורה השתנתה לי.היא באמת ילדה מדהימה חברותית וחכמה שכל מי שפוגש אותה נכבש בקסמיה ולי מאד קשה איתה עכשיו.אני מרגישה שאנחנו מתרחקות רבות כל הזמן אין לי סבלנות ואני מתפרצת עליה המון.ואז כמובן מתמלאת ברגשות אשם.איך אני יוצאת מהמעגל הזה?האם השינויים שאני מרגישה טבעיים?
    אשמח לקבל תשובות
    תודה רבה ויום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    07/06/2011

אין כל פסול בכך שבתך קוראת לשתי דמויות האב שבחייה אבא; עם הזמן היא תכיר יותר ויותר בהבדלים בין השניים. לשאלתך השניה, את מתארת קשיים שהם טבעיים ושכיחים כשנולדת אחות קטנה. כדאי לך לפנות לקבלת הדרכה בהתמודדות עם הילדה מאיש מקצוע (מפסיכולוגית הגן, בהתפתחות הילד או באופן פרטי). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה.עוד שאלה קטנה

שרי
    07/06/2011

איך להגיב כשהיא מספרת לנו שאביה הביולוגי אומר לה שבעלי לא אבא שלה(דבר שגורם לה עצב לדבריה)והאם יש מקום להסביר לה על ההבדלים ביניהם או לחכות שזה יבוא ממנה?איך מסבירים את זה?מה אומרים לה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה.עוד שאלה קטנה - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    07/06/2011

אמרי לה שבעלך הוא האבא שמגדל אותה ואביה הביולוגי הוא האבא שהוליד אותה. (את יכולה להוסיף שהאבא שהוליד אותה לא רוצה שהיא תקרא לאבא שמגדל אותה 'אבא' אבל שמבחינתך זה בסדר לקרוא לו כך.)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו