חילוקי דעות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חילוקי דעות
    צביה
    05/01/2008

שלום.
    לנו ילדה קטנה בת 10 שלא מוכנה לסדר את החדר שלה , אצלה בחדר הבלגן חוגג , כניסה לחדר שלה זו משימה לא נעימה יש לדרוך ולעבור על חפצים , בגדים נעלים וכמובן מחברות וספרי לימוד , השולחן מבולגן עם דפים חספרים משחקים כלי כתיבה צלחות אוכל משחקי מחשב CD שעלו כסף רב ועוד .
    אני טוען שזה עניין של חינוך מגיל קטן , אני חושב שכפי שהיא מתייחסות לדוגמא לספרי הלימוד והמחברות שלה כך היא מתייחסת ללימודים שלה , סדר ונקיון צריך להיות לדעתי חלק חשוב בחינוך באם ההתיחסות היא כזו היום היא תהיה גם בעתיד , לי הסיפור מאוד מפריע .
    אשתי טוענת שהחדר זו הממלכה שלה ושתעשה בו מה שהיא רוצה , לה לאשתי זה לא מפריע .
    אשמל לקבל את דעתכם .
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חילוקי דעות

הוספת תגובה

• לאבא אלון

טלי מנדיוק
    05/01/2008

לאבא אלון,

זוגיות היא כמו - שתי מדינות שחיות על טריטוריה אחת.

כל מדינה (שהיא אחד/ת מבני הזוג) יש לה את התרבות שלה, השפה שלה, ההיסטוריה שלה, המנטאליות שלה, סדרי העדיפות שלה וכו'.......

כך שאין נכון או לא נכון.

לכל מדינה, לגבי אותו נושא, נכון לעיתים משהו שונה. (קח למשל את משמעות הפרה בהודו, לעומת המשמעות שלה בישראל....)

עם זאת, שתי מדינות אלו, קרי, שני בני הזוג אמורים לנהל מערכת הורות לשאר המדינות הקטנות שיושבות שם על הטריטוריה (הילדים...).

מה שאני מציעה:

1. תהיו חזית אחת. תנסו להגיע לפשרה בינכם כזוג לגבי חשיבות הסדר והנקיון בחדר הילדה. שכל אחד מיכם "ימתח שריר" ויבוא לקראת השני. כי במצב הזה אתם מעבירים מסר כפול וסותר לילדה, וזה יקשה עליה מאוד לקחת אחריות על הסדר והניקיון בחדרה.

2. במידה ותסכימו (ואני מקווה שכן) - אפשר לעזור / לעודד ילדים לקחת אחריות על הסדר והנקיון בחדרם:

א. משימות של סדר ונקיון קבועות יום יומיות - 2,3 משימות (בגדים מלוכלכים לכביסה, נקיים לארון, סידור שולחן וכו...)
    ב. יום בשבוע - להיכנס יחד עם הילד ולסייע לו לארגן את החדר (החלפת מצעים, ניקוי אבק, סדר.....)
    ג. להעביר לילד מסר - "...נכון שאתה "מדינה (קטנה) בפני עצמה" - אך כרגע נמצא בטיריטוריה שלנו.....".

בהצלחה!
    טלי מנדיוק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו