מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעקבים...ו14/05/2011
בני כבן 11 שנים סכרתי כבר 8 שנים ומטופל במשאבה. ב3 שנים האחרונות הגענו למצב שכבר לא מתייעצים כלל עם הצוות הרפואי ובקושי מגיעים למעקבים....אני מחליטה לבד על שינוי במינון האינסולין. בדר"כ מאוזן....לפעמים לא ....אני כבר יודעת איזה בדיקות צריך לעשות (לפי מעקבים קודמים)ואם התשובות תקינות אז למה צריך מעקב?...השאלה האם מקובל לראות ילדים שלא נמצאים כלכך במעקב ?האם זה בסדר?.... האם זה בסדר שאני משנה מינוני אינסולין ללא התיעצות עם רופא?....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקבים... - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר16/05/2011עדיף להיות במעקב מכיון שמחקרים הוכיחו שמעקב מסודר משפר את איזון המחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לפחות את עושה A1C?
אורלי17/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות...ו11/05/2011
מה הנוהל לגבי ילד סכרתי שמקיא? מדובר בילד בן 10 שנים שמזה מספר שעות התחיל להקיא כ4 פעמים ללא חום ללא סיבה. סוכרים תקינים .....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות... - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל11/05/2011שלום רב,
ההנחיות שלנו הן שכל ילד שמקיא מעל פעמיים צריך להגיע למיון לשם בדיקות ועירוי נוזלים. משום שבכל ילד שמקיא מספר פעמים ללא סוכרת יש יצירת קונים ונטיה לחמצת, וכל שכן ילד עם סוכרת.
לפחות עלייך ליצור קשר עם הצוות המטפל בהקדם האפשרי.
במידה ואינך יכולה לקבל הנחיות במיידי מהצוות המטפל עלייך לפנות למיון
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקוז בדם 91מירי15/04/2011
יצא ליי גלוקוז בדם 91 אני בת 38 זה בסדר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוקוז בדם 91 - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר17/04/2011תוצאת הבדיקה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלה-חשד לסכרת נעוריםאמא11/04/2011
שלום רב, בהמשך לשאלתי הקודמת לגבי בני בן ה-12 אשר רמת הסוכר אצלו במשך כשנתיים עומדת על 103-104, האם בהכרח תתפתח סכרת נעורים או שלא מחייב ויכול להישאר כך גבולי?
נשלחנו לבדיקת המוגלובין מסוכרר. אם רמת הסוכר בצום גבולית (104) האם יתכן שהבדיקה הנ'ל יכולה להיות גבוהה? ואם תצא תוצאה גבוהה, מה המשמעות?
מה המשמעות של קריאטנין מעט גבוה מהנורמה? (0.80 כאשר אפשרי עד 0.77)
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה-חשד לסכרת נעורים - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר11/04/2011לדעתי לבנך אין כיום סוכרת נעורים, ולכן הייתי פוטר אותו מבדיקות נוספות.
בקשר לקריאטנין- ישנה סטיית תקן בכל בדיקת מעבדה, ולכן אין משמעות לעלייה בקריאטניו מ-0.77 ל-0.8* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לסכרת נעוריםאמא מודאגת10/04/2011
שלום רב,
בני בן 12 כמעט ולפני כשנתיים בבדיקות דם היה ערך הסוכר 103בצום . הרופא אמר שבנתיים זה תקין ולהיות במעקב, בלי שום הגבלות כלשהן.
בבדיקות כיום ערך הסוכר בצום הוא 104 וגם ערך הקריאטנין גבוה קצת 0.80 (צריך שיהיה עד 0.77) בניגוד לבדיקות הקודמות שהיה תקין. שאר הבדיקות כולל תפקודי כליות וכבד תקינות (חוץ מ-ALKP 369 ופריטין נמוך-17).
הרופא הפנה אותנו לבדיקות חוזרות כולל בדיקת הסוכר לפני 3 חודשים.
בני גבה מאוד בתקופה זאת ורזה מאוד, אך עלה במשקל בערך מ-40 ק'ג ל-47 ק'ג, 1.60 מ' (עוסק בספורט). לא חש צמא מוגבר ולא נותן הרבה שתן, וכן לא קם בלילה.
כיצד עלינו לנהוג כעת. האם יש הגבלות בתזונה? הפחתת סוכרים? אם זהו מצב התחלתי שמתפתח לסוכרת נעורים, האם יש משהו שניתן לעשות בשלב מוקדם זה?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לסכרת נעורים - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל10/04/2011לאמא מודאגת שלום רב,
ערך סוכר בצום שבין 100-110 הוא ערך גבולי מאוד.
יש לשאול אכן שאלות שקשורות לסוכרת כפיששאלת והן תקינות. מומלץ תמיד לאוכול תזונה בריאה ומגוונת ןלהמעיט בממותק.
יש מקום לבדק פעם אחת המוגלובין מסוכר ובאם תקין וללא סיפור משפחתי רק לעקוב. אין דרך ידועה היום למנוע סוכרת מסוג 1 באם אמורה להתפתח וסוכרת מסוג 2 ניתן למנוע על ידי תזונה בריאה.
מבחינת סוכרת משפחתיו אחרות - אם יש סוכרת במשפחה יש מקום לברור אם לא - אז מעקב.
ניתן לפעמים לפי שיקול הרופא לבצע מבחן העמסת סוכר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד דרכי המניעה מתיישבות עם הגורם.דנית04/04/2011
רציתי לשאול כיצד דרכי המניעה שציינתם באחת השאלות הקודמות בפורום (ספורט על בסיס יומיומי ותזונה נכונה ובריאה) מתיישבים עם העובדה כי סוכרת סוג 1 נובעת מהרס תאי ביתא בלבלב וסוכרת סוג 2 היא כתוצאה מחוסר רגישות של הרצפטור לאינסולין לאינסולין, אין הדבר נתון או שהתעמלות ומזון יכולים לגרום את הרס התאים בלבלב או למנוע את חוסר רגישות הרצפטור לאינסולין?
בב' דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד דרכי המניעה מתיישבות עם הגורם. - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל08/04/2011לדנית שלום רב,
אני חוששת שלא הבנת.
בשאלה הקודמת דנו בנושא דרכי מניעה להתפתחות סיבוכים כאשר כבר יש סוכרת. כיצד להמעיט ולמזער את הנזק לעתיד למי שכבר יש לו סוכרת מסוג 1 או 2. כאשר סוכרת מסוג 2 בתחילתה, על ידי פעילות זו ניתן כמעט לרפא אותה או להעלימה בעוד שסוכרת מסוג1 קיימת ורק מנעים סיבוכים.
אבהיר יותר:
1. אין שום דרך מוכרת בעולם היום למניעת התפתחות של סוכרת מסוג 1. זוהי סוכרת תלויית גנטיקה וסביבה, תהליך דלקתי שאיננו יודעים לחלוטין את סיבות התפתחותו ולכן לאיכולים למנוע אותו. יש מספר מחקרים לגבי המעטת הנזק של הדלקת וכך נסיון למנוע התקדמות סוכרת מסוג 1 , אך כעת רק במחקר.
2. סוכרת מסוג 2 יתנת למניעה על ידי אורח חיים בריא, שמירה על משקל מאוזן, פעילות גופית בדירה והמנעות ממעמסת סוכרים.
מקווה שהבהרתי,
בברכה וחג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק הלבלב למניעת שימוש באינסוליןרינת02/04/2011
ילדה בת 10 שאני מכירה אובחנה עם סכרת נעורים.
יתכן שבשלב זה הלבלב שלה עדיין מייצר אינסולין ברמה מסוימת, או שניתן לחזק אותו באופן מסויים, כדי להמנע מתלות מוחלטת באינסולין ממקור חיצוני,
האם תוכלו בבקשה להפנות אותי לחומר בנושא?
תודה רבה לכם,
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק הלבלב למניעת שימוש באינסולין - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר03/04/2011בפנייתך אינך מציינת כמה זמן הילדה חולה.בחודשים הראשונים לאחר גילוי המחלה נוסו טיפולים שונים ,המאריכים את הפרשת האינסולין מהלבלב, אך ללא הצלחה רבה. כך שבשלב הזה אין טיפול יעיל מלבד טיפול באינסולין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובת פרופ' ביסטריצר
רינת04/04/2011תודה לך פרופ' ביסטריצר
(הילדה אובחנה בשבוע שעבר),
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובת פרופ' ביסטריצר - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל04/04/2011לרינת שלום רב,
כרגע אין תרופה מוכחת כלשהי שעוזרת לשמר את הלבלב. יש מספר מחקרים כעת בעבודה בכל העולם על תרופה לשימור תפקוד הלבלב.
במדינת ישרא כרגע אין מחקר פעיל.
הוגשה בקשה לועדת האתיקה של משרד הבריאות הארצי לתרופה נסיונית חדשה אך עדיין המחקר לא פעיל. המחקר יהיה פעיל באם יהיה אישור במרכז הרופאיאסף הרופא. תדעכני נרא בתקשורת, אצל רופא הילדים שלך או שילחי לנו שוב שאלה בתחילת מאי בתקווה שיהיה לנו יותר מדי.
כרגע 0- רק טיפול מקובל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לסכרתרונית30/03/2011
שלום רב,
עשיתי לביתי בדיקת שתן אתמול והתוצאות ניראות לי מדאיגות: אצטון-20 מ"ג,לוקוציטים-250 ,חלבון - 20 מ"ג, וכן SEDIMENT RBC 3.00 HPF
SEDIMENT WBC 1.00 HPF
SEDIMENT MUCOUS +3
SED.AMOR.CRYST. ++Urate
עלה אצלי החשש לסכרת לאור הממצאים האלו וכן מכיוון שהיא סובלת כרגע מהתקף של קוצר נשימה,היא עדיין מרטיבה את המיטה בלילה וכן אם היא ישנה במשך היום ,היא לא קמה לשירותים בלילה ויש לה נטייה לשתות הרבה,היא לא רזה להיפך גבוהה ומפותחת היטב אולם לאחרונה שמתי לב שירדה במשקל.
האם יש צורך בהמשך בדיקות בכדי לשלול סוכרת ילדים?
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לסכרת - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל31/03/2011לרונית שלום רב,
בדיקות אלו אינן תקינות אך אינן מעידות על סוכרת.
אני מציעה לך לגשת בהקדם לרופא הילדים לבדיקה גופנית, התייחסות לבדיקות השתן ביחס לילדה (קשה לבצע בדיקה גופנית ולקבל היסטוריה רפואית מהימנה דרך האינטרנט) והחלטה לגבי טיפל בתלונות.
מבחינת סוכרת הדרך לבדוק היא בבדיקת דם לסוכר בצום, או גם בבדיקת דם רגילה בכל שעה של היום בחשד גבוה מהאצבע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחד סוכרת נעוריםמירון24/03/2011
אז ככה לפני חודש סבתא שלי שמה לב שאני שותה טיפה יותר מידי
לא התחייסתי לזה אבל היום שוב היא הזכירה לי ואני כבר מפחד הנה הסמינים שלי
אני שותה בית ספר נגיד לה 6 שעות בקבוק מים אחד הקטנים ואולי שותה קצת מחבר ממש אבל אני בן 15 עוד 5 ימים יש לנו במשפחה מצד רחוק מישהו חולה סוכרת
בקיצר אז אמרתי בקבוק אחד ל 6 שעות שותה נגיד 4 כוסות מיץ 3 כוסות תה ו 3 כוסות מים או 4 זה עושה את זה 10 כוסות ביום ישלי תחושת יובש בפה אבל בפעם בא
אין לי חולשה אולי קצת עייפות מרוב שאני בלחץ עשיתי משהו מטורף זה ישמע מגעיל אבל זה למען לדעת טעמתי את השתן שלי מיד היה לזה טעם חמוץ מלוח כזה לא מתוק
יש סיבה לחשוש?
אני נורא מפחד מזה
אני משתין אולי 5 פעמים ביום 4 מקיסמום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחד סוכרת נעורים - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר24/03/2011סיפור שתארת מצביע יותרעל חרדה מאשר על מחלת הסוכרת. אך כדי להרגע רצוי לבדוק את רמת הסוכר בדם בבוקר לאחר צום של 12 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתנה ושתייה מרובה ילדה בת 5תמיר12/03/2011
הי,
בתי בת ה- 5 משתינה ושואת לאחרונה בכמות גדולה. בלילה ככל הנראה לא קמה לשירותים.
פרט לכך הילדה איבדה משקל, לא סובלת מתיאבון מוגבר, לא סובלת מעייפות או חולשה. בדקנו שתן באמצעות סטיק (בערב לפני השינה) - הבדיקה תקינה כולל הערך של glu.
האם יש חשש לסכרת נעורים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתנה ושתייה מרובה ילדה בת 5 - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר13/03/2011עלייך לבדוק סוכר בדם בשעות הבוקר כדי לשלול סוכרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
תמיר14/03/2011תודה על התשובה
נשמטה לי מילה קריטית בהודעה
הילדה לא ירדה במשקל (ואפילו עלתה מעט)
אודה שוב להתייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתנה ושתייה מרובה ילדה בת 5 - תגובה - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר16/03/2011לפי הנתון החדש שנתת, הילדה נמצאת ברמת סיכון נמוכה לסוכרת סוג 1.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיהיפתח11/03/2011
רציתי לשאול לגבי ילד בן שנה וארבעה חודשים מאיזה כמות שתייה של מים והשתנה צריך לבדוק אם חלילה יש חשש לסוכרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיה - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר13/03/2011כמות השתיה וההשתנה אינם סימפטום של סוכרת, אלא אם כן הם מלווים בירידה במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת נעוריםאני08/03/2011
ניתן להבריא מסוכרת נעורים, או שהסוכרת הזו מלווה את האדם לכל חייו? האם ניתן לחלות בסוכרת נעורים בגיל מבוגר, נגיד 30?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פעם?
חסוי23/08/2014אין אפשרות הבריא כרגע סוכרת מסוג 1, אבל כמובן שעונים על זה ויש כבר קצה דרך.
דרך אגב, סוכרת נעורים יכולה להגי אפילו בגיל 40.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת נעורים - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר13/03/2011בדרך כלל לא מבריאים מסוכרת סוג 1. ניתן לחלות בסוכרת נעורים גם בגיל 30.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירית03/03/2011
שלום רב. בעלי 40 חולה סוכרת מסוג 2. יש לנו ילד בן 13 שחולה בסוכרת נעורים. רציתי לדעת מהם הסיכויים של הילד לחלות גם בסוכרת מסוג 2 בנוסף לסוכרת הנעורים? זה מלחיץ אותי מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר13/03/2011לא ידוע לי על מקרה של ילד עם סוכרת סוג 1 שחלה גם בסוכרת סוג 2.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון לכתובת האי-מיילדניאלה23/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תיקון לכתובת האי-מייל - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל27/02/2011לא התקבלה שאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח של אציטון מהפהדניאלה23/02/2011
שלום רב
לבתי בת 8 יש ריח של אציטון מהפה. הריח הופיע לפני חודש, חלף וחזר שוב.
האם לדעתכם, הריח מעיד על מחלת הסוכרת.
אני מאוד מודאגת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח של אציטון מהפה - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר24/02/2011ריח אציטון מהפה אינו מצביע בהכרח על סוכרת, אלא יכול לנבוע מרעב ממושך או מבעיות חניכיים. עלייך לגשת לרופא המטפל לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)