מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר איזון...אני30/09/2010
שלום. ביתי סכרתית מגיל שנה וחצי ומעולם לא היתה מאוזנת. היום בת 12.הסוכר משתולל בין 30 ל-400 עם התקפי היפו קשים ומפחידים. כל ניסיון קטן להוריד את רמות הסוכר לערכים סבירים מוביל להתקף היפו מפחיד. אנו גרים בחיפה. כל השנים מטופלת בלין אצל דר ורדי. A1Cהמוגלובין סביב 10 זאת למרות בדיקות דם כמעט כל שעתיים ושיתוף פעולה מלא של הילדה ממש בהכל ומעקב צמוד פשוט זה לא הולך....
אני מעוניינת לעבור לטיפול במסגרת רפואית אחרת- אולי בשניידר או בהדסה או אצלכם או לא יודעת איפה.... אבל דבר אחד אני יודעת -חייבים לעשות שינוי! לאן כדאי לי לפנות? מה המרכזים הרפואים האחרים יכולים להציע לי? האם ישנם מרכזים שבהם גם סדנאות לילדים? איך פונים? למי? ..... מה אתם יודעים מהניסיון שלכם? מיואשת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר איזון
פרופ` צבי ביסטריצר30/09/2010יש לעשות את מירב המאמצים כדי לשפר את איזון הסוכרת של בתך. אין נוסחת פלא, ויש לבחור בין השיטה של זריקות מרובות במשך היממה לבין שימוש במשאבת אינסולין. ד"ר ורדי היא בעלת ניסיון רב בטיפול בסוכרת, אך זכותך לבחור את מקום הטיפול של בתך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויםנדיה30/09/2010
קראתי טענה אשר אומרת שילדים אשר בגיל צעיר מתגלה אצלם סוכרת (4-14. בערך) הרבה יותר קל להם לשנות הרגלים להתרגל לרעיון האם זה באמת כך האם לילדים קל לקבל את השינוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים
ד``ר מריאנה רחמיאל30/09/2010לנדיה שלום רב,
לא מוכר לי מחקר מדעי המראה תוצאות אלה אך ידויע שגיל הנעורים הוא גיל קשה להתמודדות עם הסוכרת. בכל גיל המחלה אינה קלה להתמודדות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנעמה30/09/2010
שלום רב
בני בן השנתיים וחצי קם פעמיים בלילה לשתן
ולאחר מכן כל שעה וחצי יש לו פיפי
האם זה נורמלי? או שמא יש לו סוכרת?
האם צריך לעשות בדיקות מסויימות?
יש לציין שדוד שלי ודודה שלי חלו בסכרת ואף כרתו לדודי את הרגל
לאבי לא היתה סכרת וגם לא לאימי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר מריאנה רחמיאל30/09/2010לנעמה שלום רב,
התסמינים שאת מתארת בהנחה שמדובר בשינוי. כלומר, ילד שלא נהג לתת כל כך הרבה שתן וכעת כן נותן שתן בתכיפות מרובה וגם צמא עשויה להתאים לסוכרת כמו גם לדלקת. בכל מקרה אנא פני בדחיפות למוקד או לרופא ותבקשי שיבדקו לו סוכר בדם או מהאצבע. אפשרגם סוכר בשתן, אך הדם יתר אמין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך לבצע?שלי פרידמן25/09/2010
ביתי בת שנתיים וחמש בעת תמיד לאחר אכילת ממתק אפילו קטן משתוללת מאוד ונמצאת במצב היפר לאחר זמן מה נרגעת בעיקרון שהיתה קטנה יותר ממש לא אהבה מתוק והיתה מקיאה מזה (גם היום ככה רוב הזמן) מחפשת בעיקר דברים מלוחים מסוגלת לאכול מלח ככה שותה מיים בכמויות ולא אוהבת מיצים ממותקים (אני מנסה אפילו לדחוף לה מדי פעם וויטמינצ'יק ואומרים לי לומר תודה שלא מתה על מתוק)
במשפחה אין בכלל רקע של סוכרת לאף אחד לא לגרוש שלי ולצד שלו ולא בצד שלי (בצד שלי יש בעיה גנטית והילדה מטופלת)
והאם באותו הקשר NF 1 (זו הבעיה) עלול לגרום גם כן לבעיות עם סוכר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש צורך לבצע ?
ד``ר מריאנה רחמיאל26/09/2010לשלי שלום רב,
במייל שלך הועלו מספר שאלות:
1. מצויין שאינה אוהבת ממותק. למה לתת ויטמינציק? אין בו שום דבר טוב.
2. הקאה או חסר אהבה למתוק אינם קשןרים כלל לסוכרת.
3. יש ב- NF1 מצב של אחד הסבוכים שעשוי לגרום לסוכר גבוה אך נדיר ולא הייתי מחפשת באןפן פעילץ בטוחני שבדיקות שנתיות שעורכים לה בודקים סוכר. אם ערכי סוכר בצום נמוכים מ- 100 אין מקום לחשוב על סוכרת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר היפו....אני25/09/2010
שלום. לביתי סכרת מטופלת ע"י משאבת אינסולין אך לא מאוזננת כלל כבר שנים. האם הוכח או האם זה נכון כי לאחר מצב של ירידה בסוכר להיפו לדוגמא בלילה כשישנים ולא מרגישים את ההיפו אז האם נכון שלאחר מכן יש קפיצה חדה בסוכר? האם כאשר בבוקר סוכר 400 אז צריך לחשוד להיפו בלילה למרות שלא אכלה בלילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר היפו
ד``ר מריאנה רחמיאל26/09/2010שלום רב,
חהבל שאינה מאוזנת תחת טיפול במשאבה. לחסר האיזון יש מחיר בעתיד לגבי סבוכים.
אם קמה בבוקר 400 יש לכך מגוון סיבות אפשריות, תקלה טכנית, בולוס לא מתאים בלילה, בזאזלי לא מתאים, היפו עם תגובה משנית לא מסביר מצב יום יומי. ניתן לבדדוק מה הסיבה על ידי חיבור לסנסור למספר ימים.
אנא התייעצי עם הרופא המטפל לגבי אפשרות של סנסור זמני
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה (סכרת נעורים)שוש24/09/2010
ביתי חלתה בגיל 12 בסכרת נעורים. מיזה כשבוע חום גבוהה והרגשה כללית רעה . תוצאות בדיקה לפני כמה ימים הראו חריגה ב:
גלוקוז - 231
Na-sodium - 135
WBC-Leucocytes - 2.5
Neutrophils - 37.1
Lymphocytes - 44.8
Monocytes - 17,7
Neutrophlis - 0.92
TSH - 7.42
אציין שגם בשלב גילוי המחלה לפני כחודש רמת הסודיום הייתה זהה,ורמת הלימפוציטים הייתה 48.6
אשמח לשמוע את עצתך, הם זהו זיהום נגיפי שגרם לסכרת
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות
ד``ר מריאנה רחמיאל26/09/2010לשוש שלום רב,
אין זה מקומו של הפורום לטפל או לבצע אבחנות קליניות שכם אין הן מבוצעות על סמך בגדיקות דם כ אם ל סמך סיפור קליני ובדיקהה גופנית.
באופן כללי, זהום ויראלי ידוע כמעורר פריצת סוכרת מסוג 1אך לא הגורם לה. רק ההטריגר בתזמון הופעתה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרמי14/09/2010
אבי מתכנן לצום ביום כיפור, הוא מרגיש טוב רוב השנה מבחינת סוכרת, מתפקד בלי בעיות, עירני שמח.
קבל אישור מרופא בגלל שהוא מזריק לנטוס. אני החלטתי שאני אעשה את יום כיפור אצלו על מנת להכין לו אוכל ובאופן כללי כדי להיות שם
מה הדברים שעלי לדעת לקראת הצום.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרמי
פרופ` צבי ביסטריצר14/09/2010על אביך לבדוק סוכר בדם כל 4 שעות, ולשמור על ערכים בין 80 - 180 מ"ג. אם הסוכר עולה מעל 180 עליו להזריק אינסולין מהיר פעולה לפי הוראת הרופא. אם הסוכר ירד מתחת ל-80 עליו לאכול. צום קל וגמר חתימה טובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת נעורים והריוןגלעד05/09/2010
שלום רב.
לאחר 3 וחצי שנים של נישואין , החלטנו אני ואשתי שצריך דור המשך ..
לאשתי יש סוכרת נעורים והיא מאוזנת רוב הזמן , אפשר להגיד שתמיד.
יש לי מספר שאלות לגבי הריון וסוכרת נעורים.
בהנחה שהאישה רוב הזמן , או כמעט תמיד מאוזנת ,
מה הסיכונים שיכולים להיות? לעובר ו/או לאישה?
האם סוכרת נעורים עוברת בתורשה?
האם הסיכוי למומים אצל העובר אצל אם סוכרתית גבוה יותר מהרגיל?
האם סוכרת נעורים משפיעה על הפיריון ?
שאלה אחרונה ,קראתי באיזשהו מקום על קשר בין סוכרת נעורים לניתוח קיסרי. האם הלידה חייבת להיות בקיסרי?
תודה מראש
גלעד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת נעורים והריון
ד``ר מריאנה רחמיאל07/09/2010לגלעד שלום רב,
אנסה לענות על שאלותיך, מה שידוע...
מה הסיכונים שיכולים להיות? לעובר ו/או לאישה? כאשר האישה מאוזנת עם המולגלובין מסוכרר סביב 7% או 6ץ7% הסבוכים קטנים למעט סיבוכי היפו לאם, אך על זה יש להתייעץ עם רופא נשים המתמחה בהריון בסיכון של סוכרת.
האם סוכרת נעורים עוברת בתורשה?אם יכולה להעביר לצאצא סוכרת נעורים ב- 2-3%, כלומר, 2-3% שגם לילדים שלה יהיה סוכרת מסוג 1.
האם הסיכוי למומים אצל העובר אצל אם סוכרתית גבוה יותר מהרגיל? כן אם אין המוגלובין מסוכרר במטרה.
האם סוכרת נעורים משפיעה על הפיריון ? במצבים נדירים כן. ושוב, תלוי באיזון.
שאלה אחרונה ,קראתי באיזשהו מקום על קשר בין סוכרת נעורים לניתוח קיסרי. האם הלידה חייבת להיות בקיסרי? לא ידוע לי. עליך להתייעץעם מומחה סוכרת הריון בסיכון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתנה מרובהמיכל05/09/2010
בני בן 3.5 שנים.
בשבוע האחרון הוא רץ הרבה לשירותים לעשות פיפי לפעמים יש לו ולפעמים אין.
היום הייתי אצל הרופא והיא עשתה לו בדיקה בסטיק הבדיקה היתה תקינה לחלוטין.
האם יכול להיות שהוא התקרר ולכן הוא הולך הרבה לשירותים.
הרופאה ביקשה שנעשה לו בדיקת דם כולל בדיקת סוכר.
האם אני צריכה לחשוש שזה סוכרת?
אני מאוד מודאגת מחכה לתשובתך בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתנה מרובה
ד``ר מריאנה רחמיאל07/09/2010למיכל שלום רב,
יש סיבות רבות למתן שתן בלילה לנט סוכרת שאותן רופא הילדם יברר כגון דלקת בדרכי השתן. בכדי לשלול אםשרות של סוכרת בדיקת סוכר בבוקר בשתן אינה מספיקה ויש לבצע בדיקת סוכר בצום מהוריד. אם מעל 100 יש מקום לברור לשלילת סוכרת,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת נעוריםדנה30/08/2010
שלום,
אחי בן 13 והוא קיבל סוכרת נעורים לפני שנה. עכשיו הוא כבר לא מזריק זריקות אלא יש לו משאבה . הוא טוען שכבר הסוכרת לא מפריעה לו ורק התיק שכולל בתוכו גלוקוז, גלוקגון, מזרק אינסולין ומודד מפריע לו. לדוגמה שהוא הולך למסיבה כולם שואלים למה הוא בא עם תיק אז הוא לא רוצה להגיד שהוא סוכרתי אז הוא אומר חזרתי משיעור פרטי. אני יודעת שחובה ללכת עם התיק אבל רציתי לשאול את הבנים הסוכרתיים בגיל הזה מה אתם עושים?
האם הסנסור גורם לכך שאחי לא צריך לקחת מודד סוכר ומהו המחיר של הסנסור?
תודה רבה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
פרופ` צבי ביסטריצר30/08/2010הסנסור אינו מכשיר מדויק, ויש לאמת את התוצאות שלו עם מכשיר הגלוקומטר. מחירו של הסנסור יקר, והוא בסל הבריאות רק במקרים מיוחדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערהלילי19/08/2010
האם לנערה שגילו אצלה סוכרת 1 אשר חוששת להשמין כתוצאה מכל השינוים הקשורים בסוכרת, האם יש מה לעשות או להציע לה כדי שלא תעלה במשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילי
פרופ` צבי ביסטריצר19/08/2010רוב הילדים עם סוכרת סוג 1 אינם בעלי משקל עודף. אם תשמרי על איזון נכון של המחלה, רוב הסכויים שמשקלך יהיה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
לילי24/08/2010איזון טוב ישמור על משקל תקין?
האם יש אינסולין שמתאים לסוכרת 1 ואצל חולים אחרים לא מעלה במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - משקל
ד``ר מריאנה רחמיאל24/08/2010ללילי שלום רב,
כל סוגי האינסולין מתאימים לסוכרת מסוג 1 ומסוג 2, הרופא הוא זה שמתאים את מינון האינסולין וסוג האינסולין לכל מטופל ברופן אינדיבידואלי לפי צרכיו.
כאשר אנו אוכלים, תפקיד האינסולין לאפשר קליטת האינסולין ברמת התא ובניית הגוף. ככל שנאכל יותר פחמימות, ויותר אינסולין יוזרק בהתאם לאוכל נעלה יותר במשקל. אם התזונה תהיה ביאה ומאוזנת מבחינת הפחמימות - המינון יהיה מותאם ניתן יהיה לשמור על המשקל. באופן עקרוי אפשר בסוכרת מסוג לשמור על המשקל, לרדת ולעלות, תלוי כמו בבריא מה אוכלים וכמה.
לם כך יש גם דיאטנית בצוות המטפל לוודא שהאכילה בריאה ומאוזנת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות אינסוליןמיטל16/08/2010
האם זריקות אינסולין ממכרות? ז"א האם מצבו של אדם שעושה אותן יכול להשתפר ואז הוא יפסיק אותן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
פרופ` צבי ביסטריצר16/08/2010זריקות אינסולין אינן ממכרות. לא ניתן להפסיק לקחת אותן ללא הוראת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמתן11/08/2010
אני צריך הסבר מה צריך או לא צריך לעשות לפני בדיקת A1C ראשונה
צריך להתכונן? לעשות משהו מיוחד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר מריאנה רחמיאל15/08/2010למתן שלום רב,
איטן צורך לבצע דבר. זו בדיקת דם שמודדת את מידת הקישור של הסוכר להמוגלובין ומידת האיזון של סוכרת. לא צריך להיות בצום עבורה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאקשושי08/08/2010
האם יש קשר בין צליאק ורגישות למאכלים כמו חלב ולסוכרת נעורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק
ד``ר מריאנה רחמיאל09/08/2010לשושי שלום רב,
אין קשר בין צליאק לבין רגישות לחלב.
יש קשר בין צליאק לבין סןכרת נעורים,(סוכרת מסוג 1). שתיהן מחלות אוטואימוניות כלומר במנגנון של מערכת החיסון .
יש שכיחות מוגברת של צליאק בקרב חולי סוכרת נעורים. עד 10% (3-10%) מחולי סוכרת נעורים סובלים גם מצליאק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 11 חודשיםמתי29/07/2010
שלום,
תינוק שלנו בן 11 חודשים , שוקק כ-10.5 קילוגרם. ללא בעיות מיוחדות. מדי פעם חוטף איזה וירוז כמון כל התינוקות. לאחרונה שמנו לב שהוא שותה כמויות מאוד גדולות של מים. לפעמים יכול לסיים
בקבוק 300 מ"ל בבת אחד. אני רוצה לייחס את זה לחום ופעילות הרבה שלו אבל אני חושש שמה זו יכולה להיות גם סכרת. האם יש מה לדאוג וללכת לבצע בדיקות או שאלה כמויות סבירות.
יש עוד תסימני סכרת בגיל הזה מלבד שתייה מרובה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למתי
פרופ` צבי ביסטריצר29/07/2010קרוב לודאי שלילדך אין סוכרת.אם בכל זאת אתה מודאג, תעשה בדיקת שתן לסוכר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)