מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שנה וחציירדנה02/11/2010
ביתי בת שנה וחצי
מאז שנולדה היא תינוקת מאוד רזה, נמצאת באחוזון 10-20 במשקל (כ- 9.5 ק"ג) , 50 בגובה.
שותה המון, משתינה המון (לעיתים אני צריכה להחליף לה חיתול באמצע הלילה למרות שבלילה היא לא שותה ולא יונקת), אוכלת המון - כל הזמן רעבה ומבקשת לאכול, אוכלת כמויות שנראות לי מאוד גדולות (בשעות אחה"צ מ- 16 עד 20 כ-400-500 קלוריות) ולמרות זאת מאוד רזה.
הרופא הפנה אותנו לבדיקת סוכר בשתן.
האם נשמע שיש ממה לחשוש?
האם בדיקת סוכר בשתן היא מספקת?
במידה והבדיקה תצא תקינה, האם יש צורך לבדוק גם סוכר בדם?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וחצי - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל04/11/2010לירדנה שלום רב,
בתך יכולה להיות בריאה לחלוטין ורק הרגל לאכול ולשתות ומצד שי היא יכולה להיות עם בעיה רפואית הורמונאלית או כלייתית הקשורות למאזן הנוזלים בגוף.
לשם ברור נושא זה יש מספר בדיקות שתן ודם שיש לבצע. בטוחני שרופא הילדים ידע מה לבצע וכיצד להתייחס לתוצאות ואם לא הוא יפנה אותך לברור מעמיק יותר אצל רופא אנדוקרינולוג ילדים כמונו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרנות או טובתי הבריאותית?בלה01/11/2010
תודה על תגובתך.
לצערי אין לי ספק שאותה רופאה מוצאת את המקרה שלי מעניין במיוחד.
מספר הבדיקות התקינות שביצעתי בעבר באותה המרפאה היה גבוה מאוד ומשום מה רופאת המשפחה התעקשה שעלי לעבור טיפולים מסויימים.
כמובן שפניתי לרופא שאצלו אני מטופל בנושאי הסוכרת שהמליץ לי שלא לעבור את הטיפולים מפני שתוצאות הבדיקות תקינות לחלוטין.
לאחר מכן מספר פעמים גם הרופאה וגם האחות במרפאה התקשרו אלי וביקשו ממני להעביר את הטיפול בנושאי הסוכרת למרפאה.
בשלב מסויים הבעתי את התנגדותי באופן חד משמעי ומאז הפסיקו הבקשות והתחילו האיומים שלא לרשום לי מרשמים.
אני לא אדם שממהר לעבור קופת חולים/מרפאה או להתנגח ברופאים.
הייתי רוצה לדעת אם יש לי זכות כלשהי לקבל את התרופות שנקבעו לי ע"י מומחים לסוכרת או שעלי להיות כפוף להחלטות ולהתניות רופאת המשפחה שאינה בעלת מומחיות מיוחדת לסוכרת (לפחות לפי הידוע לי).
האם יש גוף כלשהו שאני יכול לפנות אליו לעזרה בנושא זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרנות או טובתי הבריאותית? - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל04/11/2010לבלה שלום רב,
עלייך לפנות בשאלה זו למנהלת המרפאה באותו הסניף לדעתי.
אין באפשרותי להביע דעה לגבי חשיבות הבדיקות לאור אי הכרותי עם המקרה הספציפי שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא מסרב לתת מרשם לאינסוליןבלה01/11/2010
שלום,
מזה 29 שנים שאני חי עם סוכרת נעורים ומקבל טיפול באינסולין.
לאחרונה המרפאה בה אני מקבל טיפול של רופא משפחה (לא הרופא שמטפל בנושאי הסוכרת) מינתה רופאה חדשה לטפל בי.
כשהגעתי לאסוף את המרשם החודשי, הרופאה החדשה הצהירה שהיא לא מוכנה לרשום לי עוד מרשמים לאינסולין מבלי שאני אבצע את כל הבדיקות שהיא מעוניינת שאבצע.
רק אחרי תחנונים ואחרי שערבתי את מנהלת המרפאה הרופאה הועילה בטובה לתת לי מרשמים לחודש אחד וגם זה בתנאי שאני אספק לה את כל הבדיקות שאין ברצוני לערוך בשלב זה של חיי.
מישהו יודע מה אני יכול לעשות ע"מ לקבל את האינסולין מבלי לשבת מתחת למיקרוסקופ של הרופאה הסקרנית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא מסרב לתת מרשם לאינסולין - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר01/11/2010חשוב שתקשיב לרופאה , ושתבצע את הבדיקות הנדרשות. אני בטוח שהרואה דורשת את הבדיקות מתוך רצון לשמור על בריאותך.עם זאת לדעתי אין להתנות מתן אינסולין בבצוע הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- C-PEPTIDו30/10/2010
האם יתכן שיש הפרשת אינסולין כלשהי מהלבלב גם לאחר כ10 שנים של הסכרת סוג 1?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר C-PEPTID - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר31/10/2010התשובה שלילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר איזון חמור.....ו30/10/2010
בני בן13 שנים. מטופל במשאבת אינסולין מגיל 4 שנים אך תמיד המוגלובין A1c סביב 10. הסוכרים נעים בין 30 ל400 עם התקפי היפו לפעמים מפחידים. האם נהוג לאשפז אלקטיבית למספר ימים כדי לנסות לאזן את הסוכר? או האם אפשר מעקב צמוד גם בבית?.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר איזון חמור..... - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר31/10/2010עיתים ניתן לאשפז ילד לשם שיפור איזון הסוכרת. ברור שבנך איננו מאוזן, ויש להשתדל לשפר את המצב או ע"י אישפוז או באופן אמבולטורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר נמוך בדםאושרת27/10/2010
שלום, בני בן ה3 עשה בדיקת דם דרך הוריד,תוצאות הבדיקה קצת מדאיגות אותי למרות שהרופאה אמרה שאין צורך בברור.
סוכר בצום:57 כאשר הנורמה בין 70 ל 100
פריטין:31 כאשר הנורמה בין 60 ל 100
לימפוציטים מעט נמוכים
יש לציין שהסבים והסבתות משני הצדדים מזריקים אינסולין
ושהילד כבר שבוע מסרב לאכול אוכל נורמלי דורש רק ממתקים
ומתלונן גם ביום וגם באמצע הלילה על כאבי בטן חזקים
הילד החל לשון הרבה{דבר שלא אופיני לו בכלל} ומזיע זעה קרה {ממש "שוחה בתוכה"}
בהריון שלו סבלתי מסכרת הריונית מאוזנת ללא כדורים
האם בכל זאת כדאי לבקש מהרופאה בדיקת סוכר בשתן? אני לא רגועה בכלל הילד מאוד חיוור ותשוש.
אנא חיזרו אליי במהרה אני מודאגת מאוד.
בברכה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר נמוך בדם - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר29/10/2010ראשית כל אל תהיי מודאגת. לפי הנתונים שהיצגת לא מדובר בסוכרת, ואין סיבה לבדוק סוכר בשתן. הסוכר בדם של בנך מעט נמוך, לכן עלייך לגשת לרופא המטפל כדי לבדוק אפשרות של אינסולין גבוה בדם. הרמה הנמוכה של פריטין עלולה להצביע על חוסר ברזל, ויש לברר זאת ולטפל בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתנה מרובהאלון22/10/2010
הבן שלי בן 4 וחצי. בזמן הארון הוא משתין לעיתים מאוד קרובות. לפעמים אפילו אחת לחצי שעה. לפעמים יוצא שתן ולפעמים כמעט שלא. הוא שותה בצורה נורמלית ורמת האנרגיה שלו גבוהה כתמיד. בלילה אין בעיה. הוא בדרכמעט שלא קם בלילה להשתין ומעולם לא היה "פספוס".
רציתי לדעת מה יכולה הסיבה להשתנה המרובה הזו, ומה צריך כדי לשלול סכרת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתנה מרובה - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר23/10/2010לפי תאורך קרוב לוודאי שלבנך אין סוכרת. עם זאת אני ממליץ לבדוק שתן בדם לסוכר. עלייך לגשת לרופא הילדים המטפל כדי לשלול סיבות אחרות להשתנה המרובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת משפחתיתעדי22/10/2010
אני בן 38 ויש לי סכרת סוג 2 כשמונה שנים.. ללא עודף משקל.
ביתי בת העשר סובלת מעודף משקל ואוהבת מאוד מתוק אם כי היא פעילה גופנית די הרבה. לאחרונה בדיקת סוכר שלה בצום הראתה 105 (לראשונה מחוץ לנורמה). בדיקת כולסטרול ובלוטת התריס תקינות.
מה הבדיקות הנוספות שצריך לעשות כעת על מנת לברר האם זו סכרת?
אודה על המלצות באופן כללי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת משפחתית - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר23/10/2010ניתן לבדוק אצל בתך רמת סוכר בדם שעתיים לאחר הארוחה, וכן HbA1C. סוכרת סוג 2 היא מחלה תורשתית, ולכן חשוב שבתך תשמור על משקל גוף תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיהטל18/10/2010
שלום רב, אני חולה סוכרתית מסוג 1 (סכרת נעורים) ואני רוצה להרזות איך אני יכולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרזיה - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר18/10/2010הרזיה הוא תהליך חיובי, אך במינון נכון ובתאום עם הרופא המטפל. איזון נכון של סוכרת היא פעילות משולבת של טיפול תרופתי, תזונה נכונה ופעילות גופנית.רצוי שתתיעצי עם תזונאית כדי לשמור על משקל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים או זריקותליזי16/10/2010
הרופאה המליצה לי להעביר את הילד לטיפול בזריקות אינסולין שמשלבות אפידרה עם לנטוס. למה בעצם זה חשוב בכלל? והאם המחשבה שכך יצטמצם חוסר האיזון עם ההיפויים המשקל ורמת הסוכר נכונה?
אני מבקשת לדעת עוד על הנושא. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים או זריקות - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר17/10/2010שילוב של אפידרה ולנטוס הוא שילוב מקובל העשוי לשפר את איזון הסוכרת. אפידרה הוא אינסולין קצר טווח , הניתן לפני לפני הארוחות, ואילו לנטוס הוא אינסולין ארוך טווח, הניתן פעם אחת ליום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ליזי, גם אני מטופל בלנטוס
ראובן17/11/2010עם אפידרה, אחד היתרונות המרכזיים שלו בנוסף למה שציין הד"ר שהוא מונע שיאים של סוכר בדם, מה שמשפיע לטובה על הרעב ובעקיפין גם מצמצם תופעות לוואי של השמנה. לדעתי זה האינסולין הכי יעיל שקיים כיום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת ופרדניזוןיונה16/10/2010
לפני שנתיים החלה סוכרת סוג 2 ודלקת בכלי הדם ומאז אני נוטלת תרופות נגד סוכרת יחד עם פרדניזון, מה הסיכונים והאם יש תחליפים, אני ממש מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת ופרדניזון - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר17/10/2010פרדניזון עלול לשבש את איזון הסכרת, ולכן יש להקפיד על בדיקות דם תכופות יותר כאשר משתמשים בתרופה זו.לגבי תחליפים עלייך להתיעץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר בין 90 ל100 לילדהאנט13/10/2010
שלום רב
ברצוני לשאול מה המשמעות למדדים הבאים:
ביתי בת ה9 , הבריאה בד"כ, ערכה בדיקות דם כלליות ובינהם גם סוכר,ב בדיקת הסוכר ראשונה היתה 104 לאחר שבוע ערכנו שוב ויצא 94ץ
מה משמעות תוצאות אלו? האם התוצאה השניהמעודדת?
אודה לכם על תגובתכם
אנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר בין 90 ל100 לילדה - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל15/10/2010לאנט שלום רב,
בדיקות אלו תקינות. 104 הוא ערך גבולי אומנם אך בגילה לאור בדיקה שניה תקינה לא הייתי מסיקה שמדובר במחלה. כמובן שאם יש סיפור של שתיה מרובה והשתנה מרובה וירידה במשקל או סוכרת משפחתחת הייתי עוקבת. אך אם התשובה לשאלות אלו שלילית אין מקום לחשוב עלפגיעה במאזן הסוכר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר ?אופני כושר?דחוףיחזקאל07/10/2010
שלום לד"ר
בני בן 14
3 שנים סכרת נעורים
איזון משתנה
הילד עמוס בלימודים
אין זמן כמעט בכלל לעשות פעילות סדירה כגון הליכה או שחייה
האם אופני כושר הם זה דבר מומלץ .
האם יש אפקט ב10 דקות יומיות.
האם מכשיר זה יעזור במעט בזרימת דם ובסיבולת לב ריאה
תודה רבה
יחזקאל
מהמרכז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר ?אופני כושר?דחוף - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר07/10/2010אופני כושר וכן כל פעילות גופנית אחרת משפרים את איזון הסוכרת. רצוי לבצע פעילות גופנית לפחות חצי שעה ביום חמישה ימים בשבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המידע ושאלה נוספת בבקשה
יחזקאל16/10/2010מה המינימום הנדרש
אם אינו יכול לעשות חצי שעה ביום
ובאיזה סוג פעילות להתמקד במעט זמן שיש בידו
אירובי?
כוח?
סיבולת לב ריאה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המידע ושאלה נוספת בבקשה - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר17/10/2010אין הבדל משמעותי בסוג הפעילות. מבחינת הזמן יש להשתדל לבצע את המירב האפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולים בבי"ס....אני05/10/2010
ביתי בת 12 שנים. תלמידת כיתה ז. מטופלת במשאבת אינסולין מגיל 3 שנים. לא מאוזנת כלל. בעוד כשבועיים ישנו טיול מבי"ס למשך יומיים - שינה באוהלים+ הליכה.... אני דואגת ולכן לא מרשה לה לצאת לטיול. היא ניסתה לשכנע אותי אך לא הצליחה. אף פעם היא לא ישנה בטיולים מחוץ לבית לבד. היא כן יושנת לפעמים אצל חברות אך זה בשכונה ליד הבית כך שאני תמיד קרובה ויכולה למשל לחבר לה את המשאבה אם הסט מתנתק. היא לא יודעת להזריק אינסולין כי גדלה עם המשאבה. קשה לה מאוד להתחבר לבד למשאבה. האם לתת לה כך לצאת לטיול ליומיים? אם הסט יתנתק? אם לא תרגיש טוב?בכל זאת ישנו מאמץ גופני גדול בזמן הטיול ומניסיון קודם עם בני הגדול ישנם לפעמים אפילו ילדים בריאים שקשה להם מאוד בזמן הטיול.... מה כדאי לעשות?....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיולים בביתספר- תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל05/10/2010שלום רב,
את מעלה שאלות מאוד נוקבות קשות ונכונות שצוות המרפאה דן לגביהן באופן פרטני בכל מקרה לגופו. לא פעם דברתי עם המורה וצוות בית הספר בכדי לאפשר לילדים ובני נועקר לצאת לטיולים.
יש ילדים שניתן בהחלט לאפשר להם ואחרים שלא ניתן.
לא אוכל לייעץ לך באופן אישי כי איני מכירה את הילדה. עצתי היא שתתייעצי עם אוחות ועם רופא הצוות המטפל בביתך ויענו לך אישית על כל השאלות ויתנו עצה רלוונטית לבתך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים שותה המון מיםקרן01/10/2010
ביתי שותה המון מים- בערך 2.5-3 ליטר ביום. יעשינו בדיקת סוכר בשתן שיצאה בטווח הנורמה ורופא הילדים סרב להפנות לבדיקת דם. אני עדיין דואגת מהשתייה המרובה. האם בדיקות השתן מדוייקות? או שבכל זאת מומלץ לבדוק את העניין גם בבדיקת דם? יש בדיקות אחרות שכדאי לבדוק? ל
יש לציין:
1. נודע לי מאמי שבמשפחת הוריה היו ילדים עם סוכרת.
2 ביתי תמיד היתה באחוזון 10 במשקל ו-50 בגובה. מגיל שנה וחצי לא נבדקה עד לחודש האחרון ועכשיו משקל באחוזון חמישי וגובה באחוזון 20. היא אוכלת נפלא ומאוד מגוון. אנשים שמכירים אותה מופתעים ואומרים שהיא אוכלת יותר מכפי שנראית. משפטים כמו "לאן הולך מה שאכלה" נפוצים. היא עושה הרבה קקי ופיפי- קקי 3 פעמים ביום בכמות גדולה כל פעם.
אשמח מאוד לחוות דעתך
קרן
מצרפת את תוצאות בדיקות השתן שלה:
ph 5
Nitrit שלילי
Ketone שלילי
Glucose נורמלי
Urobilinogen נורמלי
Bilirubin שלילי
Protein שלילי
Leucocytes שלילי
Erythrocytes שלילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
פרופ` צבי ביסטריצר02/10/2010הממצאים שציינת אינם מתאימים קרוב לוודאי לסוכרת, אך הם דורשים בירור כדי לשלול מחלות אחרות כגון חוסר בהורמון ADH. הבדיקות כוללות דם בשתן ואז ניתן גם לבדוק סוכר בדם, שכנראה רמתו תהיה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. לאיזה סוג רופא לפנות כדי לקבל
קרן02/10/2010את הבדיקות המומלצות? ילדים? אנדוקרין?
בנוסף, מדוע מה שציינתי מעורר שד לADH.?
שוב תודה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיזה רופא לפנות
ד``ר מריאנה רחמיאל04/10/2010לקרן שלום רב,
לשם ברור יותר מעמיק יש מקום לפנות לאנדוקרינולוג ילדים.
כל מצב של השתנה מרובה בשילוב עם שתיה מרובה מחשיד לסוכרת וגם לחסר ADH. השתנה מרובה ללא שתיבה מרובה מחשיד גם לדלקת שאין .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)