מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גובהרונה28/07/2010
ד"ר רחמיאל / ד"ר ביסטריצר
בתי בת ה 11 שנים ו 9 חודשים קיבלה השבוע מחזור. אני מאוד נסערת מכך מיכיוון שהיא נראת לי כ"כ צעירה. גובהה 158 ס"מ ומשקלה 39. היא נראת מאוד צנומה. צמיחת שדיים מעטה מאוד. שיעור בבית השחי והערווה. אני מתייסרת מאוד שלא הייתי מעולם במעקב אנדוקרינולוגי. אולי יכולתי לחסוך ממנה לקבל מחזור בגיל כ"כ צעיר ואולי אפילו להרוויח גובה בעתיד. גובהי 169 וגובה אביה 176. איך ניתן לעכב את קצב התקדמות גיל העצמות? האם היית ממליץ על בדיקות מסויימות כמו בדיקת יותרת הכלייה שאחראית על הופעת השיעור? ויטמין A וברזל?אני מאוד חרדה ולא רגועה. בכבוד רב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונה
פרופ` צבי ביסטריצר28/07/2010בתך קיבלה מחזור ראשון בגיל סביר. לפי האור שנתת לא נראה לי שיש בעיה מיוחדת, אך כדי להגיע למסקנה מדויקת יותר, עלייך לפנות לאנדוקרינולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול חדשניאבי26/07/2010
שלום לכולם
יש טיפול מאוד עתיק (בן כ-850 שנה) שהועבר מדור לדור והוא כולו טבעי ובעל תוצאות מדהימות
אני מחפש אחר כ-8 עד 10 חולים שיהיו מעוניינים לקבל את ההסבר על המריכיבים ונכונות לקבל
את הטיפול (משחה או משקה) ללא עלות.
יום טוב ותהיו בריאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול חדשני
ד``ר מריאנה רחמיאל31/07/2010לידיע,
מנהלי הפורום אינם מעודדים מחקרים שאינם מבוקרים ומאושרים על ידי נשרד בריאות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות סוכר אצל בתי בת 15עפרה26/07/2010
שלום רב,
בזמן האחרון התלוננה בתי על כאבי ראש ועל השתנה תכופה. ב 3 בדיקות סוכר בסטיק אקראיות שלקחתי לה אתמול והיום בגלוקומטר היה: 106 מ"ג% (מיד אחרי ארוחה) 100 - אחרי אימון במכון כושר והיום בבוקר בצום - 103.
אני מציינת שלבתי עודף משקל קל ויש היסטוריה של סכרת מסוג 2 בשתי המשפחות (אביה סכרתי וסבי מצד אמי היה סכרתי).
אני מבקשת לדעת האם זו התחלה של סכרת ואיך להתייחס לזה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעפרה
פרופ` צבי ביסטריצר26/07/2010ערכי הסוכר שציינת תקינים. מכיון שיש סיפור משפחתי של סוכרת סוג 2, חשוב שבתך תשמור על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה ופעילות גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובהרונה25/07/2010
ד"ר רחמיאל היקרה,
אני פונה אליך בהמלצת רופא הילדים שלנו.
בתי בת ה 11 שנים ו 9 חודשים קיבלה השבוע מחזור. אני מאוד נסערת מכך מיכיוון שהיא נראת לי כ"כ צעירה. גובהה 159 ס"מ ומשקלה 39. היא נראת מאוד צנומה. צמיחת שדיים מעטה מאוד. שיעור בבית השחי והערווה. אני מתייסרת מאוד שלא הייתי מעולם במעקב אנדוקרינולוגי. אולי יכולתי לחסוך ממנה לקבל מחזור בגיל כ"כ צעיר ואולי אפילו להרוויח גובה בעתיד. גובהי 169 וגובה אביה 176. אני מאוד חרדה ולא רגועה. מאוד הייתי רוצה להיפגש איתך. איך אפשר לעשות זאת? בכבוד רב, רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה
ד``ר מריאנה רחמיאל31/07/2010לרונה, שלום רב,
אנא הסירי דאגה מליבך.
ביתך ככל הנראה בריאה לחלוטין ולא היה מקום להתערב וככל הנראה גם אין כעת. היא אינה עוברת סבל כלל כי אם התבגרות תקינה.
אבל, אם את נעוניינת להיפגש עימי, כך שאוכל לבדוק את ביתך ולהרגיע לחלוטין ניתן לקבוע אלי תור למרפאה בתל אביב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות אווסטיןיוסי פלדלר14/07/2010
שלום אני כחולה סכרת טיפ 2 אובחן כי בעין שמאול יש לי דלף ובצקת הראיה בעין שמאל כ 40 אחוז לאחרונה הוצע לי טיפול בהזרקת אווסטין האם הטיפול יעיל האם יש סיכוי להטבה בראיה ? האם אוכל לראות לפחות 2 שורות נוספות בלוח הבדיקה?
והשאלה שלי מדוע קופות החולים מכירות וממנות את הזריקה רק לחולי AMD ?
קופת חולים לאומית אינה מאשרת לי את הזריקות
בתודה
יוסי פלדלר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסי
פרופ` צבי ביסטריצר15/07/2010עליך לגשת לרופא עיניים, כדי לוודא אם התרופה מתאימה לך.
בקשר לתרופות שאינן נמצאות בסל, נא לפנות לדובר קופ"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצת אמינו וסכרת נעוריםאמיר14/07/2010
שלום
אני בן 34 חולה סכרת נעורים מגיל 5 . הספורט בשבילי הוא שגרת חיים אני מנסה לפתח לאחרונה את הגוף שלי ומסת השרירים אך ל אמצליח באמה אחוז להגדיל את מסת השרירים .שאלתי היא האם יש סיכון בלקיחת חומרים כמו אנבוליק אמינו 10,000 Anabolic Amino והאם זה משפיע עלי כחולה סוכרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמיר
פרופ` צבי ביסטריצר15/07/2010לתרופות הנ"ל עלולות להיות תופעות לוואי שליליות, ולכן אינני ממליץ להשתמש בהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת מסכרת לביתי ח"ואליענה07/07/2010
לרופאים שלום רב,
אני חולת סכרת נעורים ויש לי תינוקת בת 4 חודשים. מיד לאחר הלידה ביתי עברה למחלקת טיפול נמרץ לשם איזון הסוכרים בגופה, והייתה מאושפזת שם כשבועיים וחצי. לאחר שהשתחררנו הביתה הייתי צריכה במשך כחודש וחצי נוספים לעשות לה בדיקות דם ביתיות כדי לראות שלא יורדים לה הסוכרים + קיבלה תוסף מזון לאוכל. עכשיו ב"ה הכל בסדר, סיימנו עם הבדיקות והיא רק יונקת (ללא תוסף). לאחרונה אני קצת בחרדות שיהיה לה סכרת ורציתי לדעת בבקשה מה הם התסמינים אצל תינוקות? אילו מצבים צריכים להדליק נורה אדומה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאליענה
פרופ` צבי ביסטריצר07/07/2010תסמיני סוכרת אצל תינוקות הם: חוסר עליה במשקל, התיבשות, החלפת חיתולים מרובה, פטרת באברי המין. רוב הסיכויים הם שבתך לא תחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי נפגשה עם בחור שחולה בסכרתסמדר07/07/2010
נעורים.יש נשיאת חן ראשונית וברצוני לדעת אם הקשר יעמיק:מה הסיכון בנישואין כאלה?והאם יש סכנת תורשתיות לילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נישואין לבחור חולה בסוכרת
פרופ` צבי ביסטריצר07/07/2010ההסתברות שילד שלהם יהיה חולה בסוכרת גדולה יותר מאשר באוכלוסיה הכללית ועומד על כ-4-5%. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי רוצה לדעת במה זה כרוך
סמדר08/07/2010להיות אישה של חולה בסכרת בחיי היום יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
פרופ` צבי ביסטריצר08/07/2010אם החבר יקפיד על איזון מחלתו, המציאות היומיומית תהיה ברובה שיגרתית. אך עליה לדעת שלעיתים תהיינה לו רמות גבוהות מידי או נמוכות מידי של סוכר בדם, ואז יתכן שהוא לא ירגיש טוב. כמו כן על חולה סוכרת להקפיד על כלכלה מסודרת ומאוזנת ועל אורח חיים מסודר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלוי
שני22/07/2010זה תלוי מאוד
בעלי למשל כשהכרתי אותו קצת לזלזל אבל ככל שנפגשנו ויחסינו נהיו רציניים יותר הוא התחיל להזריק את הלנטוס כל בוקר כמו שהרופא אמר לו ועם אינסולין נובורפיד. ככל שאישה מבינה יותר איך מתאזנים ככה יהיה לה יותר קל להשפיע
אם הוא מאוזן , לא יהיה כמעט הבדל בין בן אדם בריא לחולה
אבל לדעתי קצת הגזמת פה, היא יצאה איתו לפגישה אחת נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקוז ברמה 102 אצל ילדה בת 9נעמה05/07/2010
שלום שמי נעמה
ואני אמא לילדה שסובלת מרזון מאז לידתה, הילדה היא בת 9 והיא שוקלת 19 ק"ג, ולכן אנו נמצאים במעקב קבוע אצל רופא הילדים שמבצע בדיקת משקל ובדיקת דם פעם בשנה, בבדיקת הדם האחרונה, היתה תוצאה חריגה של 102 ברמת הגלוקוז בדם , האם כדאי לבקש בדיקה נוספת, האם יש לי במה לחשוד, האם עלי לפנות לדיאטנית . אשמח לקבל תשובות של המומחים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוקוז ברמה של 102
ד``ר מריאנה רחמיאל06/07/2010לנעמה שלום רב,
זהו ערך גבולי מאוד. באם הילדה סובלת משתיה מרובה השתנה מרובה חולשה וירידה במשקל יש מקום לחזור על הבדיקה בהקדם. במידה ואין תסמינים אלה יש מקום לחזור על הבדיקה יחד עם בדיקת המוגלובין מסוכרר בעוד כ- 3 שבועות. ואם שוב מעל 100 יש מקום לייעוץ אנדוקרינולוג ילדים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות סכרתע.01/07/2010
מהו בד"כ משך הזמן מרגע התפרצות המחלה כאשר תאי הביטא מתחילים להיהרס ועד הופעת התסמינים והאבחון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפתחות הסכרת
פרופ` צבי ביסטריצר02/07/2010כאשר מתפרצת המחלה היא מלווה בתסמינים. לכן שאלתך אינה ברורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהtommy23/06/2010
אחרי צום בדקתי את רמת הסוכר שלי במכשר בייתי, ויצא לי 50.
זה אומר משו, או שזה תקין?
והאם יש קשר בין חשק עז למתוק [סוכר] לבין סכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטומי
פרופ` צבי ביסטריצר23/06/2010אין קשר בין חשק עז למתוק לבין סוכרת.
לאחר צום רמת הסוכר יורדת. מכיון שלא ציינת את מספר השעות שצמת קשה להעריך את אמינות התוצאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי 12 שעות
tommy24/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטומי
ד``ר מריאנה רחמיאל24/06/2010אין קשר בין ערכים או לבין סוכרת.
בגלל תחושה של רעב עז וסוכר נמוך אני מליצה לפנות לר המשפחה לשם ביצוע בדיקת סכר בבוקר בצום במעבדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
tommy28/06/20103 שעות אחרי כוס דיאט קולה תוצאה של בדיקתסוכר 97
ואחרי 7 שעות שוב בדיקה שהראתה 92
[חוץ מהוס קולה לא היה שום מזון או שתיה מתוקה]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTOMMY
ד``ר מריאנה רחמיאל29/06/2010ערכים תקינים לחלוטין
אך שוב, אין תפקיד הפורום הזה לטפל או לפתור תחלואה במקום רופא מטפל
אם יש לך תלונה רפואית עליך לפנות לרופא המטפל לשם בדיקה גופנית ושיחה מדוקדקת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטל22/06/2010
שלום רב,שמי הוא טל ואני חולה סכרת.
אני מאוד מתעניין במחקרים העוסקים בסכרת והייתי רוצה לדעת האם ישנה אפשרות לקבל מחקרים.
בתודה .טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטל
פרופ` צבי ביסטריצר22/06/2010רצוי שתהיה חבר באגודה לסכרת נעורים, והם יספקו לך מאמרים בתחום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהציפי20/06/2010
שלום,
רציתי לדעת כמה זמן (מינימום) מומלץ לצום לפני בדיקת דם לסוכר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לציפי
פרופ` צבי ביסטריצר20/06/2010לפני בדיקת דם לסוכר מומלץ לצום מינימום 8 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת נעוריםסמדר20/06/2010
מאיזה גיל ילדים עלולים לפתח סוכרת נעורים ובמה זה תלוי? האם זו בעיה עם אוכל או פשוט משהו גנטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת נעורים
פרופ` צבי ביסטריצר20/06/2010סוכרת סוג 1 יכולה להופיע מגיל חצי שנה ואילך. היא נובעת משילוב של רקע גנטי וגורם סביבתי בעיקר ויראלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם
סמדר01/07/2010ובכל גיל גם בצעירים מטפלים באינסולין והזרקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר
ד``ר מריאנה רחמיאל01/07/2010סוכרת נעורים כשמה בעבר או בשמה הנוכחי סוכרת מסג 1 הסיבה היא חוסר ייצור אינסולין על ידי תאי בטא בלבלב לכן הטיפול התרופתי היחיד הוא מתן אינסולין. אינסולין כיום קיים רק בהזרקות תת עוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת A1Cשני10/06/2010
האם התוצאה - 7.4
ו - 6.5
הם תוצאות תקינות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת A1C
פרופ` צבי ביסטריצר11/06/2010לא ניתן לענות על השאלה הזאת מבלי לדעת את גיל החולה. בגיל ההתבגרות ואצל מבוגרים ערך של 6.5 טוב יותר מערך של 7.4 בתנאי שאין ארועי היפוגליקמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)