מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחקר חדשליהי לויתן29/12/2010
דרושים מתנדבים עם סכרת מסוג 1 למחקר חדש במכשיר המזרז את ספיגת האינסולין בגוף. ניתן לפנות לפרטים במייל או לעדי 0528027427
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחקר חדש - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל30/12/2010באיזה בית חולים מתרחש המחקר ועל ידי מי הוא מנוהל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת סוג 1
עמי דעי30/11/2011אובחנתי לפני שמונה חדשים בסוכרת סוג 1.
הניסוי מוגבל בגיל?
אני בן 38* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת סוג 1 - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל01/12/2011שלום רב,
המחקר מבוצע בבית חולים וולפסון - אנא פנה ישירות למנהל מרפאת סוכרת בבית חולים וולפסון - פרופ חוליו ויינשטיין.
מחקר נוסף המבוצע כעת בישראל לקבוצל הגיל שלך הוא בבית חולים שניידר - אנא פנה לאחת ממתאמות המחקר במכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בבית חולים שניידר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמחקר מבוצע בבית חולים וולפסון
משתתף בניסוי08/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמחקר מבוצע בבית חולים וולפסון - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל10/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכר במכשיר דיגיטליטליה27/12/2010
שלום דייר רציתי בבקשה לדעת לשכנה שלי יש מכשיר דיגיטלי שאומר כמה סוכר יש עכשיו השאלה שאלה היא כזאות ביצעתי את הבדיקה אצלה ובמכשיר שלה שכלל דקירה קטן ואחרי הוצאת קצת דם היא לקחה מקלון עם דם והכניסה אותו למכשיר הדיגיטלי רציתי בבקשה לדעת האים זה בסדר ומותר אים המכשיר שלה לעשות לי תבדיקה ואני לא עלולה להידבק או משהוא כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סוכר במכשיר דיגיטלי - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר28/12/2010ניתן לעשות את הבדיקה ע"י המכשיר של שכנתך, אך עליך להחליף את המחט כדי לא להדבק במחלות שמהן עלולה לסבול שכנתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על התגובה ושאלה נוספתמיטל23/12/2010
הינו אצל הרופאת משפחה שאמרה שאין מה לדאוג ושהתוצאות בסדר, ושבדרך כלל במעבדה לא יודעים שזה דם של ילדה והנורמה תקינה.
עם כי התבקשנו גם לבצע ספירת דם על מנת לראות שהכל אכן תקין.
בגלל שהיה לילדה את הנושא של השתנה מרובה והבדיקות יצאו תקינות הרופאה ביקשה גם לעשות אולטראסונד כליות ודרכי השתן. (יש לנו תור בעוד שבועים)
בכל מקרה קיבלנו טיפול נגד תולעים וזה היה פשוט קסם תוך יומיים הכל עבר.
אבל בכל זאת נעשה ספירת דם ואולטראסונד, כדאי לא?
עכשיו שאלה במעבדות של בדיקות הדם לא רואים גיל? זה לא משהו שצריך לראות דבר ראשון?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על התגובה ושאלה נוספת - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל26/12/2010לאמא של מיטל שלום רב,
סוכר 53 הוא נמוך בכל גיל ולא משנה הגיל של הילדה. זהו ערך נמוך אך מספיק שהדם היה "בדרך" למעבדה שעה הערך תקין.
לא הייתי מתרגשת או נלחצת או דואגת מבדיקה זו.
כאשר תבצצעו בדיקות דם חוזרות תבקשו לחזור שוב על הסוכר ובטוחני שיהיה תקין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח של אצטון מפה.אור18/12/2010
בני בן ה-15 סובל מסוכרת נעורים מגיל 10, בחודש האחרון יש לו ריח חריף מהפה,
הוא נבדק ע"י רופא שיניים שאמר שאין בעייה בשיניים שלו ושהריח שיש לו מהפה זה ריח של אצטון.
אשמח לדעת מה ניתן לעשות על מנת למנוע זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח של אצטון מפה. - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר19/12/2010יח של אצטון מהפה עלול לנבוע מסוכרת לא מאוזנת, לכן עליו לבדוק את רמת הסוכר בדם ולפעול בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתמיטל14/12/2010
שלום
בתי בת 5.5 כבר למעלה משבוע מרבה לעשות פיפי ממש כל 30 דק' היא מתלוננת שלוקח לה זמן להוציא את הפיפי, וגם לא תמיד יש זרם אלא רק כמה טיפות.
2 בדיקות שתן + תרבית יצאו תקינות.
מחר יש לנו בדיקות דם.
הלילה היא התעוררה הרבה עם תלונות על כאבי בטן וראש.
אני מתחילה לדאוג ולא יודעת מה לעשות רק מחר יש בדיקות דם.
יש לי ממש לדאוג? זאת השאלה
בהתחלה חשבו דלקת בשתן אבל בידיקות השתן יצאו תקינות לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר14/12/2010הסירי דאגה מליבך, קרוב לוודאי שלבתך אין סוכרת או זיהום בדרכי השתן. עלייך לגשת לרופא הילדים כדי לברר את תלונות בתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיטל15/12/2010הבוקר עשינו בדיקות דם כלליות.
המון תודה על התגובה וההרגעה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות של בדיקה
מיטל16/12/2010שלום לך,
הבוקר קיבלנו תשובות של בדיקת דם סוכר היה 54
הרופא אמרה שזה בסדר כי היא היתה בצום
האם זה אכן תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות של בדיקה - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל22/12/2010למיטל שלום רב,
ערך של 54 הוא נמוך מדי.
אני חושבת שהממצאים אינם מדאיגים אך מצריכים ברורמשל רופא ילדים ואולי גם ייעוץ של אנדוקרינולוג ילדים לא דרך האי-מייל כי אם בצורה מסודרת עם כל הבדיקות ועם בדיקה גופנית של הילדה למעט הסרת דאגה מלבך באופן מוחלט.
הבברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יתכן כי הפחתה בלנטוס גורמת לבעירועי01/12/2010
לבעיות ולתחושות סוכר גבוה?
שלום לכם,
האם יתכן שמישהו הוריד את הלנטוס שלו בשליש ומבצע מדידות סוכר כמעט כל שעה-שעתיים והערכים הם כמעט אותו הדבר כמו מקודם (אפילו קצת יותר טובים), ועדיין לאורך זמן מה, הוא מקבל תחושות מוגברות של סוכר גבוהה? (ז"א תחשות שמקבלים כשהסוכר גבוהה, בצורה תכופה יותר וביתר כוח).
האם זה יכן?
כיצד?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יתכן כי הפחתה בלנטוס גורמת לבעי - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר01/12/2010מה שקובע את רמות הסוכר הן המדידות במכשיר הגלוקומטר ולא תחושות סובייקטיביות עליך לגשת לרופא כדי לקבל הדרכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, אך התכוונתי להאם זה
רועי02/12/2010יתכן שאולי הגוף מתרגל לרמה מסוימת של לנטוס וכשהוא יורד הגוף מגיב?
או שההשפעה היחידה של הלנטוס הוא על הסוכר ותו לא?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, אך התכוונתי להאם זה - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר04/12/2010ההשפעה היחידה של לנטוס היא על רמות הסוכר בדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, אך התכוונתי להאם זה - תגובה - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר04/12/2010בנוסף על מה שעניתי ברצוני לציין שלחולי סוכרת יש לעיתים תחושה של רמה גבוהה או נמוכה בדם, אך יש לאמת תחושה זו ע"י בדיקת סוכר בדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
רועי06/12/2010אני יודע שתחושות הן דבר סובייקטיבי והמדידות הן העיקר,, פשוט התחושות שלי קצת השתנו מאז ששיניתי את הלנטוס. אבל אם ללנטוס אין שום השפעה אחרת מלבד הסוכר- אז אני רגוע,
לתחושות ניתן להתרגל.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר07/12/2010הרבה בריאות, ותשמור על עצמך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרקה של לנטוס
מיטל רוזן05/12/2010הבת שלי משתמשת באינסולין לנטוס שנה שניה מעולם לא אמרה כלום על תחושה כזאת... אולי זו תופעה לא כזאת נפוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרקה של לנטוס - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל05/12/2010לא כל המטופלים חשים את השינוי בערכי הסוכר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתאינה29/11/2010
מהו ערך תקין בצום בגלוקומטר?
האם המחלה יכולה להופיעה תוך פחות מחודש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר01/12/2010הערך התקין בגלוקומטר בצום הוא פחות מ-106.
שאלתך השניה אינה ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףאינה29/11/2010
שלום!
בתי בת 2.11, במשפחה לסבא שלה ו אמו סכרת סוג 2 שהתגלה בגיל 50. לפני 3 שבועות עשו לה בסוכר בדם מהוריד - 73, תיפקודי כדב וכליות ובדיקת דם - הכל תקין.
בשבוע אחרון בורח לה פיפי בזמן שינה, בגן, בבית. עשו לה אתמול סוכר בגלוקומטר 3 שעות אחרי שאכלה פרוסה עם ממרח תמרים וערך היה 102, והיום בצום בגלוקומטר 89
האם יש צורך לקחת סוכר מהוריד? האם זה יכולה להיות התחלה של סוכרת? היא שותה בערך 1 ליטר נוזלים ליום.
מה ערכים תקנים בצום ו 3 שעות אחרי אוכל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל29/11/2010לאינה שלום רב,
כל הערכים שציינת תקינים לחלוטין.
בצום ערך סהוכר צריך להיות מתחת ל- 100.(מהוריד)
שעתיים אחרי אוכל ערך הסוכר צריך להיות מתחת ל- 140.(מהוריד)
סה"כ כל הבדיקות שלה תקינות וכרגע !!! אין עדות לסוכרת.
יש מקום ללכת לרופא הילדים ולבדוק אותה קלינית ולבדוק סיבות אחרות להשתנת לילה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןו23/11/2010
ביתי סכרתית סוג1 מטופלת באינסולין 10 שנים. בבדיקת שתן כללית נמצא לויקוציטים 500 וסוכר בשתן 1000. בשתן תרבית- שלילית. האם הבדיקה יכולה להעיד על סוג של פגיעה כליתית?- כי לויקוציטים בשתן גבוהים?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר24/11/2010לויקוציטים בשתן אינם מעידים על פגיעה כילייתית, אלא על חשד לזיהום בדרכי השתן, אך תרבית שלילית שללה אפשרות זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שתןאתי17/11/2010
שלום,
יש לי סכרת סוג 1 14 שנים. בגדול מאוזנת טוב, אבל עם חריגות לכאן ולכאן.
כרגע בהריון בשבוע 21.
בבדיקות שתן קיבלתי:
CREATININE- U SAMPLE 34.5
microalbumin/creatinine 0.58
(לא עשיתי איסוף שתן אלא רק דגימה)
אין סקאלת יחוס. האם זה תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות שתן - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל19/11/2010לאתי שלום רב,
אנו רופאים מומחים אנדוקרינולוגה ילדים ולכן טיפול בנושא של סוכרת במהלך הריון עלייך להפנות למומחי סוכרת בתחום ספציפי זה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי תריסו17/11/2010
בת 13 שנים. לאחרונה מרגישה לא טוב. בבדיקת דם מלפני שבוע נמצא TSH5.4כשהנורמה כתוב עד 4. סכרתית מטופלת באינסולין מגיל שנה. האם הבדיקה מראה כי אולי זקוקה להתחלת טיפול באלטרוקסין? האם הבדיקה מראה כי תפקודי תריס לא תקינים? מאיזה ערך מתחילים טיפול? תודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי...
ו17/11/2010שכחתי לכתוב כי T3+T4היו תקינים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי... - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל19/11/2010לאני שלום רב,
בחולי סוכרת מסוג 1 יש אכן הפרעה לפעמים על רקע מחלה אוטואימונית של בלוטת התריס. ולכןכשיש הפרעה קלה בתפקודים כמו במקרה זה יש מקום לחזור על הבדיקה כעבור כחודש יחד עם נוגדנים לבלוטת התריס ואם חיוביים ויש התקדמות יש לשקול התחלת טיפול. אם לעומת זאת מדובר בסוכרת מסוג 2 אז הפרעה קלה כזו נובעת מעצם ההשמנה וירידה במשקל פותרת את הבעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרי15/11/2010
"ר שלום
אני בת 36 עם סכרת הריון שמאוזנת בדיאטה ערכים בצום ממוצע 77 לאחר ארוחה שעה 110 אציין שב 2 הריונות קודמים לא היתה סכרת הריון
בדיאטה הנ"ל אני אוכלת כל שעתיים מנת פחמימה ומנה העיקרית 3 מנות פחמימה שמתוכה אחת היא שוקולד כמעט באופן קבוע קשה לי להימנע ועדין ערך הסוכר נישאר אותו דבר 110 אולי 120
האם יש איזושהי הימנעות על סמך נתונים אלו משוקולד???
קשה לי מאוד לוותר אך ברצוני לוודא שלא יגרם חלילה נזק
התחלתי את ההריון עם עודף משקל ואמי לקתה באירוע מוחי קשה עקב סכרת לא מאוזנת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר16/11/2010את יכולה לאכול שוקולד עדיף מחברה טובה! בתאבון! עם זאת עלייך להיות במעקב הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים לאחר ארוחהשלמה05/11/2010
ד. נכבדים
יש לי עוד שאלה לעניין ערכים אחרי ארוחה.
השאלה היא לאיזה ערך צריך להגיע אחרי שעה מהארוחה, בתקוה שההזרמה של האינסולין לפי גודל וסוג הארוחה היתה נכונה, ז"א האם ערך סוכר שעה לאחר הארוחה מטפס ל250 ומתחיל לרדת, שעתיים אחרי הארוחה הערך יורד ל160-180
האם ההזרמה היתה נכונה והאם הערכים של שעה ושעתיים אחרי הארוחה , הם ערכים סבירים.
במידה ולא ,אבקש את עזרתכם בייעוץ לאיזה ערכים אני צריך להגיע, כי הבנתי ששיא ההתפרקות של המזון בגוף צריך להגיע למקסימום אחרי שעתיים ואז מתחיל לרדת.
הראוי לציין שאני מחובר למשאבת אינסולין וחיישן ניטור.
אודה לתשובתכם.
מאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים לאחר ארוחה - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל07/11/2010למאור שלום רב,
התאור שציינת נראה תקין למדי. כמובן תלוי בעומס הגליקמי של המזון שמשפיע על התבנית אך אם שעה אחרי האוכל אתה מגיע לשיא של 250 ושעתיים אחרי ל- 180 - נראה סביר. אם אתה מעל גיל 18 אז ניתן לשאוף לערכים של 200 שעה אחרי אוכל ו- 130 שעתיים אחרי אוכל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בגן בילדה חולת סוכרת נעוריםיפית שי04/11/2010
שלום,
אני סמינריסטית בגן ילדים, בו ישנה ילדה מקסימה אשר חולה בסוכרת נעורים.
אשמח לקבל אינופרמציה אודות גישה/ יחס/ טיפול בילדה בכדי שאוכל לסייע לה.
בנוסף לכן אני צריכה להעביר הרצאה בנושא: סוכרת נעורים לכלל הבנות במכללה,
יש למשהו רעיון להכנת המצגת? או חומר בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגן בילדה חולת סוכרת נעורים - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל04/11/2010ליפית שלום רב,
עלייךלפנות אל הצוות הרפואי המטפל בילדה זו ולבקש מהם את התמיכה, ההדרכה והחומר הנדרש וגם להכנס לאתר האגודה לסוכרת נעורים בישראל . יש שם מידע רב.
צוות המרפאה שלנו נותן הדרכה קבועה לגננות ולבתי הספר של מטופלינו לפי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר איזון למרות חיבור לסנסורשלמה02/11/2010
שלום רב
בני חולה סכרת נעורים מזה 10 שנים, לא מאוזן A1C אחרון 8.6 למרות שהוא מחובר
מזה מספר חודשים למד רציף נויגטור של מדיקל גפן.
יש לי הרגשה שה A1C הגבוהה יחסית למרות חיבורו לסנסור נובע מכך שהוא תיכנת
את המכשיר שרק שהוא מגיע לערך של 250 מתחיל להתריע האם זאת הסיבה שהוא בכלל מגיע לערך זה , והאם במידה והוא יתכנת את הסנסור שמקסימום שהמכשיר מגיע לערך של 200 הוא כבר צריך להתריע, וכל כמה זמן לדעתכם צריך להחליף סנסור, והאם
החלפת סנסור אחת לשבעה ימים פוגעת בחוסר הדיוק.
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר איזון למרות חיבור לסנסור - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל04/11/2010למאור שלום רב,
לצערי הרב שאלתך נובעת מחסר ייעה ומצפייה מוגזמת מהסנסור.
הסנסור לא מאזן סוכרים ! הסנסור לא מוריד המוגלובין מסוכרר !
המטופל הוא זה שאמור להגיב לקריחאות הסנסור בצורה הנכונה כדי לשנות את ההמוגלובין המסוכרר. לשם כך עליכם להפגש עם הצוות המטפל, רופא ואחות ודיאטנית כדי להבין עם תוצאות הסנסור כיצד יש לשפר אתהטיפול הספציפי בבנך ולהגיע לתוצאות טובות יותר.
בבברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)