מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בריחת שתן אצל כלבשיר07/02/2011
יש לי כלב מעורב (גולדן-לברדור) שיהיה בעוד חודש וחצי בן שנתיים. הכלב מאולף ומקשיב לנו. הוא מאוד רוצה תשומת לב ושנאהב אותו, אני לא יודעת אם יש לזה קשר. הוא גם מקבל הרבה תשומת לב.
הוא שותה ואוכל רק בבוקר ובצהריים, והחל מהשעה חמש הוא לא מקבל אוכל ושתייה. למרות זאת, כשאנחנו בבית הוא משתין ועושה צרכים, גם אם זה בדיוק כשחוזרים מטיול בחוץ. הוא לא מסכים לדרוך בחוץ כשרטוב, ושומר את כל הצרכים לפינה קבועה בשטיח בסלון. היום גם טפטף לו שתן, הוא פשוט הלך מצד לצד בבית והשאיר טפטופים בכל המסדרון. לפעמים הוא מתעורר באמצע הלילה (הרבה זמן אחרי השעה חמש...), הולך לסלון ועושה צרכים על השטיח ולפעמים גם על הרצפה.
מה אפשר לעשות? דיברנו עם המאלף והוא אמר שנדאג לכמויות ונוציא אותו יותר פעמים, אנחנו עושים את כל זה והמצב עדיין לא משתפר... בבקשה תעזרו לנו!
תודה, שיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת שתן אצל כלב - תגובה
ד''ר תמר נרקיס13/02/2011שלום שיר,
ראשית, חשוב שלכלב יהיו מים זמינים בכל שעות היממה!!!
טפטוף שתן הוא לרוב לא בעיה התנהגותית. אם הכלב מטפטף שתן בבית בלי לשלוט במתן השתן יתכן מאד שיש לו בעיה בריאותית. ראשית, יש לגשת לוטרינר שיבדוק את הכלב ויבצע בדיקת שתן. יתכן שהוא סובל מדלקת או מאבנים בדרכי השתן שגורמים לטפטוף השתן. רק אם הוטרינר ישלול כל בעיה בריאותית שגורמת לאי שליטה בצרכים או לחוסר יכולת להתאפק, אז אפשר יהיה להניח שמדובר בבעיה התנהגותית ולטפל בהתאם.
גשו לוטרינר בהקדם שיאבחן את הבעיה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהליאב06/02/2011
יש לי שכן שמיתעלל לי בחתולה !!!
הוא זרק הליע חפצים אפשר עזרה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים
ליאב06/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגיד להוריך
רותם10/02/2011תגיד להוריך או לבן אדם מבוגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולה רזה מאד מאדאירנה06/02/2011
שלום, יש להוריי חתולה בריטית בת יותר משנה. החתולה בריאה, מקבלת חיסונים ולא יוצאת החוצה. אוכלת רק אוכל יבש איכותי לגורים. לפני כחודשיים הוריי עברו דירה ומאז החתולה רזתה מאד מאד. היא עדין בריאה לגמרי ולא מראה שום סימני מצוקה, אוכלת טוב והכל אבל היא ניראת רזה בצורה מפחידה וקטנה מאד. היא נראית כמו חתול רחוב שלא אכל חודשים אבל מתנהגת רגיל לגמרי ואוכלת רגיל. מה קרה לה? האם ואיך לטפל בה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה רזה מאד מאד - תגובה
ד''ר תמר נרקיס06/02/2011אם החתולה יורדת במשקל למרות שהיא אוכלת באופן נורמאלי, יתכן שהיא סובלת ממחלה כגון בעיות במערכת העיכול או סכרת.האם החתולה משלשלת?
מומלץ לגשת לוטרינר שיבדוק את החתולה ויבצע בדיקות דם. בנוסף, חשוב לשקול את החתולה אחת למספר שבועות כדי שאפשר יהיה לעקוב אחרי מצבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב מעורב עם כשל לב מאובחןטל06/02/2011
שלום רב,לפני כמה חודשים פנינו לוטרינר לאחר שהכלב היה משתעל ונחנק ,בבדיקה שהוטרינר עשה (צילום רנטגן) נמצא שהכלב סובל מכשל לב,הוא מטופל בפוזיד להשתנה וכדור נוסף פימובנדן ,הפוזיד 3 רבעים ביום,והכדור השני 2 כדורים ליום,יש לציין שמדובר בכלב קטן ששוקל 8 קילו,מעורב שלא סבל משום בעיה בחייו,לאחרונה המצב לא משתפר,יש ימים שהוא בסדר ויש ימים שזה מגיע אפילו לידי התעלפות בבית מהחנק,הרופא המליץ על תרופה נוספת בסירופ לפתיחת הסינפונות,לאחר שקראנו את תופעות הלוואי החלטנו לחכות עם זה,יש לציין שהכלב נובח ורץ בבית ואוכל,רק לפעמים יש לו "נפילות"..שהוא מתכנס בעצמו ונחנק,הוטרינר המליץ אולי על יעוץ קרדיולוגי בבית דגן ואולי להרדים את הכלב,לא נראה שזה הפתרון היות והכלב מתפקד ושמח ללכת לטייל,רק מדיי פעם אין לו כוח או שהוא מתעלף בבית..אנחנו מאוד מודאגים,האם לדעתכם כדאי לפעול בדרך אחרת?הוא בסה"כ בן 10.5 ...
תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב מעורב עם כשל לב מאובחן - תגובה
ד''ר תמר נרקיס06/02/2011אני ממליצה לכם לקבוע תור לקרדיולוג מומחה בהקדם. הקרדיולוג נמצא בבית החולים הוטרינרי בבית דגן. הוא יבצע בדיקה כללית לכלב וכן בדיקת אקו-לב על מנת לקבוע מהי הבעיה הלבבית וחומרתה ולהתאים טיפול.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול ג'ינג'י "מפליצן"טניה05/02/2011
יש לי גור חתולים ג'ינג'י מתוק שנולד בחצרנו לפני חצי שנה
רוב הזמן הוא מבלה בחצר
לפעמים נכנס הביתה לאכול, לשתות קצת חלב ולנמנם
הבעיה שלו שאופף אותו תמיד מין סירחון עדין
כתוצאה מנפיחותיו.
לפעמים גם בורחת לו קצת צואה שילשולית
הוא אוכל כמעט הכל כולל מזון יבש.
אנא איבחונכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול ג'ינג'י "מפליצן" - תגובה
ד''ר תמר נרקיס06/02/2011ראשית, לא מומלץ לתת לחתולים חלב. מערכת העיכול שלהם אינה מותאמת לעיכול יעיל של חלב פרה. מכיוון שהחתול מסתובב גם בחוץ קשה לשלוט במה שהוא אוכל. עם זאת, ניתן לנסות לשנות את סוג המזון שאתם נותנים לו למזון גורים יבש מסוג אחר. אם הבעיה ממשיכה, ואם הוא משלשל, מומלץ לבצע בדיקת צואה אצל הוטרינר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארנב הקטן שלי!אמליה05/02/2011
שלום יש לי ארנב קטן קניתי אותו אתמול והוא בן חודש וחצי וירד לו דם מהאף ואני לא יודעת מימה זה אם מישהו יודע נא להגיד לי ולהביא לי תשובה בהקדם כי אני מאוד דואגתתת!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחווף תשובה
רותם10/02/2011תלכי לוטרינר דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארנב הקטן שלי! - תגובה
ד''ר תמר נרקיס13/02/2011אני ממליצה לך להתייעץ עם וטרינר מומחה לחיות אקזוטיות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצף בפה של הכלבתאיר05/02/2011
יש לי גור בן חצי שנה מעורב (ג'ק ראסל עם פינ'צר)
היום הוצאתי את הכלב לטיול, לקראת סוף הטיול הבחנתי בקצף בצידי הפה של הכלב.
גם אתמול כאשר נסעתי באוטובוס הוא החל להתנשף (יש לציין שהיה ממש חם באוטובוס אולי זו הסיבה שהוא התנשף) , וגם שמתי לב לקצת קצף על הלשון.
הכלב מתנהג רגיל, לא מראה על סימני מחלה ועבר כבר את כל החיסונים.
מה זה יכול להיות? האם זה דורש ביקור אצל וטרינר? אשמח לתשובה בהקדם.תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין דבר חשוב
תאיר05/02/2011אתמול בבוקר הכלב הקיא פעמיים מים עם קצף.
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עליי,אפשר בבקשה תשובה?
תאיר06/02/2011אני מודאגת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עליי,אפשר בבקשה תשובה? - תגובה
ד''ר תמר נרקיס06/02/2011גורים שמקיאים צריכים לגשת לבדיקה אצל וטרינר בהקדם. ההקאות עלולות לגרום להתייבשות ולאובדן מלחים חיוניים בדם ויש צורך באיבחון מדוע הכלב מקיא ובטיפול מתאים. יתכן שהקצץ בפה של הכלב נובע מריור עקב תחושת בחילה. גשו לוטרינר בהקדם לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'יוואווה זכר בן חודשיים מסרב לאכולאפרת . א04/02/2011
שלום,
היום אימצנו למשפחתנו גור צ'יוואווה זכר ומתוק, הוסבר לנו שמומלץ להאכיל אותו בדייסת מטרנה מסוג 8 דגנים או שיבולת שועל - שהן פרווה ולא חלביות.
כמובן שנכון לעכשיו הוא מיילל ובוכה מכיוון שאינו מכיר את הסביבה - אך הוא גם אינו אוכל
ואינו שותה מים, ופשוט רועד ומיילל, למרות שמחבקים אותו כל היום.
האם זה נורמלי שהוא לא אוכל ושותה?? האם יש להתחיל לתת לו כבר מזון מוצק לגורים??
מדובר בצ'יוואווה - הוא הרי קטן במימדיו...
אשמח לתשובה מהירה...
תודה מראש
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צ'יוואווה זכר בן חודשיים מסרב לאכול - תגובה
ד''ר תמר נרקיס05/02/2011מה גילו של הגור? האם ינק מאמו עד כה?
מומלץ לתת לגורים פורמולה מיוחדת המיועדת לגורי כלבים (מעין 'מטרנה' לכלבלבים) שניתן לרכשה בכל חנות חיות או אצל הוטרינר. בינתיים, מצאו לו מקום חמים להיות בו ונסו להאכילו בכל מה שאפשר. אם אינכם מצליחים גשו לוטרינר במהרה, כיוון שלגורים ישנה סכנה ממשית להכנס למצב של חסר סוכר בדם (היפוגליצמיה) ואיבוד הכרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 חתולות אחיותאושרה04/02/2011
שלום רב,
יש לנו שתי חתולות אחיות בנות כ- 9 חודשים, האחת עברה עיקור שלשום והשנייה תעבור עיקור בשבוע הבא,מאז שהחזרנו את החתולה הראשונה מהעיקור, אחותה חושפת אליה שיניים ורבה איתה ועושה קולות של ססס.... מה קורה כאן? האם זה נורמאלי? האם זה יחזור לקדמותו? הן היו אוכלות יחד, ישנות יחד, הכל יחד...למה לצפות?
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 חתולות אחיות - תגובה
ד''ר תמר נרקיס05/02/2011חתולים אשר חוזרים מהמרפאה, במיוחד לאחר אשפוז של מספר שעות, נושאים עליהם ריח שונה, ועל כן חתולי הבית מזהים אותם כפולשים. המצב יחזור לקדמותו ברגע שהחתולה השניה תבין שבעצם מדובר באותה החתולה לה היא רגילה. בינתיים, תנו להן את המרחב להתרחק אחת מהשניה באם בזאת הן בוחרות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דיי דחופהAZBY03/02/2011
שלום,
הכלב שלי - בורדר קולי מעורב בן שנה וחצי, ככל הנראה (!!) בלע חתיכת חשיש של פחות מחצי גרם. ככל הנראה - כי החתיכה לא במקומה, ולא נמצאת בשום מקום אחר נראה לעין.
הוא לא מתנהג מוזר מדיי, אך כן נראה מעט עייף - אציין בזאת שאתמול בלילה הוא כמעט ולא ישן,והיום הירבנו בהליכה - כך שאולי זו הסיבה..
בכל מקרה, דיברתי עם מספר חברים שקרה להם מקרה דומה, וטענו שהכלב פשוט 'ישן את זה' עד הבוקר, ולעומת זאת אחרים טענו שיש להבהילו בדחיפות לוטרינר...
אשמח לתשובה זריזה
תודה רבה
אתם עושים עבודת קודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דיי דחופה - תגובה
ד''ר תמר נרקיס05/02/2011מומלץ להבהילו לוטרינר. הרעלת חשיש הינה הרעלה לכל דבר ויכולה לגרום למותו של כלבך. גשו בדחיפות לוטרינר, שם ילקחו בדיקות דם לבירור מצבו וכנראה כלבכם ישאר לאשפוז עם נוזלים ותרופות נוספות לוריד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה די דחוףףמריה03/02/2011
שלום,
יש לי כלב יורקשייר שהוא בן חודשים,
הוא התחיל להקיא היום מספר פעמים ואני לא חושבת שזה בגלל האוכל
כי הוא אוכל אוו בשמחה רבה בדרך כלל.
הכלב עבר רק חיסון אחד ראשוני.
מה זה יכול להיות? והאם כדי להמשיך להרטיב לו את האוכל בקצת מים רותחים?
הוא אוכל מזון לגורים.
אשמח אם תענו לי במהרה כי אני מאוד מודאגת
המון תודה על העבודה הנפלאה שאתם עושים. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה די דחוףף - תגובה
ד''ר תמר נרקיס05/02/2011הקאות יכולות לנבוע מסיבות רבות כגון זיהום במערכת העיכול, דלקת סטרילית באברי בטן, המצאות גוף זר, אכילת רעלים ועוד ועוד.
מומלץ לגשת במהרה לוטרינר על מנת שיבדוק אותו בקפידה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל יבש לפודל טויסתיו02/02/2011
שלום רב,
יש לי כלבת פודל טוי בת 4 חודשים, איזה אוכל יבש הכי מומלץ ומתאים לגזע הזה ???
ב. באיזה גיל כדאי לעקר אותה ??? ג. יש לה הרניה טבורית ,ניתן לתקן זאת כאשר היא תעבור ניתוח עיקור או שאפשר להשאיר את זה כפי זה????
תודה מראש,
סתיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל יבש לפודל טוי - תגובה
ד''ר תמר נרקיס05/02/2011מומלץ מזון יבש לגורים מגזע קטן. רצוי לרכוש מזון זה מחברות המספקות מזון סופר-פרימיום (חברות מזון להן גם מזון רפואי, ניתן לשאול את הוטרינר המטפל לשמותיהם).
מומלץ לעקר בגיל 6-7 חודשים, בעיקור ניתן ורצוי לתקן את ההרניה הטבורית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים כפולותcali02/02/2011
ברשותי מלטז בן 8 חוד', השיניים הטוחנות גדלו לו אך החלביות לא נפלו, המקום מעט דלקתי ויש ריח לא נעים מהפה, מה עושים? שמעתי שלהרדים מלטז לביצוע עקירה זה מסוכן, הוטרינר אמר למתין שיפול לבד אבל אין התקדמות.
שאלה נוספת: הכלב לא סובל כלבים אחרים וכאשר פוגש בהם ברחוב יוצא למלחמה, מלווה בנהמות איך אפשר לחנכו להיות יותר נחמד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים כפולות - תגובה
ד''ר תמר נרקיס02/02/2011בגיל 8 חודשים הסיכוי ששיני החלב יפלו מעצמן הוא כבר נמוך, ולכן מומלץ לבצע עקירות בהרדמה מלאה. השארת שיניים אלו יכולה לגרום למגוון פתולוגיות בחלל הפה כגון אבן שן רבה, דלקת חניכיים חריפה, עיוות של השיניים הקבועות שגדלות ועוד.
בכל הרדמה ישנה סכנה, לאו דווקא במלטזים, ולכן יש לעשותה בחדר עם מכשירי ניטור של דופק, נשימה, חמצון ועוד. כלבך עוד צעיר ומומלץ לבצע הרדמה זו עכשיו.
מומלץ להתייעץ עם מאלף בקשר לבעיות ההתנהגות של הכלב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולה בת כ-10 שנים,התדרדרות פתאומיתרמי01/02/2011
מהירה ב 4 ימים האחרונים.
שלום.
ברצוני להתיעץ.
החתולה הייתה בריאה לחלוטין כל הזמן עד לפני פחות משבוע.
תופעות שהחלו:
1. חוסר תיאבון
2. הקאות תכופות
3. שותה מים בדחיפות.
4. ביקורים תכופים בארגז צרכים עד 4 פעמים ב 10 דקות...
5. לא אוכלת בכלל ורזתה מאד מאד.
6. לא כואב לה (מגרגרת שעושים לה נעים, וישנה)
בדיקות אצל וטרינר אתמול בלילה:
1. צילום רנטגן, לא נראה משהו חריג, למעט גליות מוזרה במעי הגס...(יתכן שבדיוק כווצה בזמן הצילום???) נראה בצורה של שרשרת חרוזים מבחוץ.
2. בדיקת דם - ספירת דם תקינה, אין סממנים לדלקת, שטנן גבוה מאד, חלבונים גבוהים,סוכר מאד גבוה (סוכרת?).
בדיקת שתן (ע"י מקל):
1. חלבונים גבוהים.
כעת החתולה באישפוז של יומיים במרפאה מהיום בבוקר לצורך עירוי.
נבדק כוון של פגיעה קשה בכליות כתוצאה מסוכרת.
אם מישהו נתקל הסימפטומים דומים?
אם למישהו יש רעיון למקד את הבעיה?
תודה רבה
רמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע כמו בעיית כליות
יוסי01/02/2011לאו דוקא עם קשר לסכרת.
תקווה שזה משהו אקוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתולה בת כ-10 שנים,התדרדרות פתאומית - תגובה
ד''ר תמר נרקיס02/02/2011הסימנים שאתה מתארת יכולים להסביר בעיית כליות ראשונית, בעיית סכרת ראשונית, או שילוב של שניהם.
מומלץ לבצע בדיקות דם נוספות לאחר האשפוז על מנת לבודד ולכמת את הבעיה. בנוסף, מומלץ לשלוח דם לבדיקת רמות פרוקטוזמין (מדידת רמת גלוקוז בדם במשך השבועיים האחרונים כך שמנוטרל רכיב הסטרס בהרפאה) ולבצע אולטראסאונד בטן ע"י מומחה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת מפחדתדנה01/02/2011
האם יש פחד לטשטש כלב בגיל 13 לצורך צילום רנטגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת מפחדת - תגובה
ד''ר תמר נרקיס02/02/2011מומלץ לבצע בדיקות דם וא.ק.ג לפני טשטוש כלב בגיל זה, כך ניתן למקד את הבעיות שיש לכלב בגילו ולנהוג בהתאם בעת הטשטוש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדין חוששת
דנה02/02/2011לכלב שלי ביצעו בדיקת דם לפני כחודשיים וגם בדקו בלוטת התריס והכל יצא תקין האם יש צורך לחזור שוב על הבדיקה? שמעתי שגם במקרה של כלב בריא לחלוטין עדין יש חשש מהטשטוש האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)