פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רכיבים מומלצים באוכל חתלים
    אבי
    04/01/2011

שלום.
    לא מזמן אימצנו גור חתולים שחור (דיי מכוער אבל חמוד (: )
    כשהיה בן חודש קנינו לו royal cannin לגמילה מיניקה שנתן הוטרינר.
    כיום הוא כבר בן חודשיים. הוא כבר שותה עם הלשון ולא מוצץ את המים כמו פעם ולדעתי גם לועס.
    יש לי 2 שאלות:
    1. האם אפשר כבר לתת לו אוכל לא וטרינרי מיוחד אלא רגיל לגורים?
    2. אם כן, אשמח לקבל המלצה למה שצריך לחפש ברכיבים. לא יכול להיות שהדרך היחידה לקבוע מה טוב זה לראות מה יקר.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רכיבים מומלצים באוכל חתלים - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    09/01/2011

אם הגור כבר מסוגל ללעוס והוא בריא ופעיל ניתן לעבור למזון גורים רגיל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול עורי אצל כלבה בת 9
    נועה
    04/01/2011

שלום, אצל הכלבה שלי הופיע גידול קטן ברגל האחורית, הוטרינר אמר שצריך להוציא אותו בניתוח, בנוסף הוא המליץ על בדיקת דם מלאה לפני הניתוח בשל גילה ועל ביופסיה. רציתי להתייעץ עד כמה כל התהליך הוא הכרחי? וכמה (בערך) אמור לעלות טיפול כזה? . הכלבה מאוד חשובה לי ואני לא מודדת את ביראותה בכסף אך אני סטודנטית ומתקשה לראות מהיכן אני יוכל לשלם על כל הטיפול. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גידול עורי אצל כלבה בת 9

הוספת תגובה

• גידול עורי אצל כלבה בת 9 - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    09/01/2011

ניתן לפני ניתוח להסרת הגידול לבצע בדיקה אבחונית כדי לנסות ולהבין באיזה סוג גידול מדובר. הוטרינר יכול לדקור במחט את הגידול ולקחת ממנו אספירציה (FNA-fine needle aspiration).לשם כך אין צורך בהרדמה או בטשטוש. לאחר לקיחת הדגימה הוטרינר יסתכל עליה תחת מיקרוסקופ וינסה לזהות באילו תאים מדובר. לעיתים הגידולים הללו הם גידולי שומן שפירים שאין הכרח בהסרתם וניתן רק לעקוב אחריהם ולוודא שאינם גדלים במהירות.במקרים אחרים ניתן לזהות תאים סרטניים ואז ההמלצה היא להסיר את הגידול בניתוח בהקדם. קיימים מצבים בהם הדגימה שנלקחת אינה דיאגנוסטית ולא ניתן להבין ממנה באיזה גידול מדובר. במצבים כאלה מומלץ להסיר את הגידול. אם את מחליטה לא להסיר אותו יש לעקוב אחריו באופן יומיומי ולוודא שאינו גדל או מתכייב.אם יוחלט לבצע ניתוח להסרת הגידול, מומלץ בהחלט לבצע לפניו בדיקות דם כדי לוודא שהכלבה אינה בסיכון להרדמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב מבוגר עם דלקת בערמונית
    גליה
    04/01/2011

שלום,
    יש לי כלב בן 14 שסובל מדלקות חוזרות בערמונית.
    נאמר לי שבמקרים כאלה מומלץ לסרס את הכלב, באם יש אופציות אחרות לפתרון הבעיה?
    תודה
    גליה

הוספת תגובה

• כלב מבוגר עם דלקת בערמונית - תגובה

ד''ר סמדר טל
    09/01/2011

ראשית, יש לבצע בירור בדיוק באיזה מצב מדובר. האם מדובר בציסטות בערמונית, אבצס, דלקת או אולי היפרפלסיה. קיימות מחלות שונות של הערמונית וישנם טיפולים שונים לכל אחת מהן. נכון שסירוס הוא הטיפול המועדף על ידי כך שהוא גורם להקטנה של הערמונית וירידה בסיכון לדלקות, אך ההמלצה במקרה של דלקות חוזרות הינה לערוך אולטראסאונד ולברר מהי בדיוק הבעיה ואם יש צורך- לקחת דגימות מן הערמונית ואז להחליט על צורת הטיפול-האם יש צורך המתן אנטיביוטיקה לטווח ארוך, או אולי לתת טיפול להקטנת בלוטת הערמונית - וניתן אפילו להזריק שתל אשר מבצעות פעולה הורמונלית זמנית המקבילה לסירוס אך בלי הכירורגיה- והינו בטוח לשימוש (בניגוד לזריקות ההורמונליות שניתנו בעבר).

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

גליה
    01/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחש בן 4 חודשים מקיא
    עדנה
    03/01/2011

יש לנו תחש בן 4 חודשים , אתמול בערב היינו באירוע וחשבנו לתומינו לפנק את כלבנו ונתנו לו בשר חתוך לחתיכות קטנות
    (בשר שהבאנו מהאירוע ) אחרי כשעתיים הוא התחיל להקיא בהתחלה גושים גדולים של הבשר ובהדרגה נוזלים , היום בבוקר יום למחרת הנוזל היה מלווה בדם , שאלנו ויטרינר הוא אמר שיש צורך להגיע ולטפל בכדורים כי הקיבה שלו שונה מבני האדם וזה יכול לגרום לאולקוס , ביררנו את העלות . לצערי ההיתי רוצה לברר אם יש לי קושי מבחינה כספית לממן כרגע את הטיפול , ואם כמובן לא הסתדר בסוף אעשה הכל על מנת להביאו לויטרינר , השאלה שלי אם יש דרך "טבעית " כל שהיא שאותה אוכל לנסות קודם ?

לקביעת תור
    סגירה
    תחש בן 4 חודשים מקיא

הוספת תגובה

• תחש בן 4 חודשים מקיא - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    09/01/2011

אין כל דרך טבעית להפסיק את ההקאות של הכלב. גור בן 4 חודשים שמקיא, ולא משנה מהי הסיבה, נמצא בסיכון גדול להתייבשות מהירה ולאובדן מלחים מהגוף. לכן, חשוב מאד לקחת אותו בדחיפות לוטרינר שיבדוק אותו ויתן טיפול מתאים. אם היו עצמות בבשר יתכן שהן גרמו לנזק של רירית מערכת העיכול, ואפילו לחסימה במעיים. אם הכלב עדיין מקיא, גשו בהקדם לוטרינר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילת צואה אצל כלב מבוגר
    הדס
    02/01/2011

יש לי כלב בוקסר בן קרוב ל-12 שנה. אימצתי אותו בגיל +9 בידיעה שהוא לא בריא - בעיקר "גידולי בוקסר" לא מעטים - בהחלטה לתת לו חיים טובים בלי להתעסק בגידולים לאור גילו. מלבד הגידולים יש לו בעיות רבות בעיכול המזון (פולט אותו) שאני מנסה כל הזמן להפחית על ידי חלוקת המזון למנות קטנות וריכוך המזון, מה שדי עוזר. בזמן האחרון הוא הפך לאכלן צואה כפייתי... כל טיול הוא רק עסוק בלחפש צואה של כלבים אחרים. מעבר לזה שזה דוחה ומעלה את הסיכון לתולעת הפארק (למרות טיפול המניעה) אני תוהה אם יתכן וזה מעיד על מחסור תזונתי כלשהו. אני אציין שיש לו תיאבון טוב מאוד (טפו טפו טפו...) אך הוא מאוד רזה.
    אודה לתגובתכם, הדס.

לקביעת תור
    סגירה
    אכילת צואה אצל כלב מבוגר

הוספת תגובה

• אכילת צואה אצל כלב מבוגר - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    09/01/2011

ראשית, אין דבר כזה "גידולי בוקסר". זה נכון שלכלבים מסוג בוקסר יש סיכויים גבוהים לחלות בסוגי סרטן מסויימים לעומת כלבים אחרים, אך חשוב לדעת באיזה סרטן מדובר. האם את מתכוונת לגידולים עוריים או תת עוריים או לגידולים אחרים?
    בכל מקרה, כלב שאוכל מזון מאיכות טובה בתאבון אך יורד במשקל הוא כלב שיש לבדוק אותו כי יתכן שהוא סובל מבעיות שונות. אכילת צואה יכולה להעיד על בעיה התנהגותית, אך אם היא הופיעה לראשונה עכשיו יתכן שמדובר בבעיה על רקע רפואי. גם אם אתם לא רוצים להשקיע בטיפולים כמו ניתוחים וכו', כן מומלץ להביא את הכלב לבדיקה של וטרינר ולבצע בדיקות דם כלליות כדי לבדוק ממה סובל הכלב והאם ניתן לעזור לו.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הופעת גידול עורי בכלב פקינז
    ניר וימית
    02/01/2011

זוהי פעם שלישית בכארבעה חודשים שמופיע לכלב גידול בעור, את ה2 הראשונים הורדנו בניתוח, והוטרינר טען שאין צורך לשלוח לבדיקה אלא רצוי פשוט להוריד. שני הניתוחים הראשונים החלימו יפה אך עכשיו גיליתי גידול נוסף.
    הכלב בן שנה וחצי. מה עוד ניתן לעשות?? 

הוספת תגובה

• הופעת גידול עורי בכלב פקינז - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    02/01/2011

אני ממליצה להסיר גם את הגידול הזה אצל הוטרינר, אולם הפעם לשלוח את הגידול לבדיקה היסטופתולוגית במעבדה מיוחדת שתקבע באיזה סוג גידול מדובר והאם זהו גידול שפיר או ממאיר.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולה שמשתינה כמו זכר
    עידית
    02/01/2011

שלום!
    יש לי 6 חתולים בבית, 2 נקבות ו-4 זכרים.
    אחת הנקבות, חתולה לא גזעית אך מטופחת ובריאה, התחילה לאחרונה להשתין בתוך הבית כמו שזכרים משתינים לסמן טריטוריה (לאחור).
    בעבר הייתה עושה את צרכיה בחוץ, כמו רוב החתולים.
    אין לה בעיה בריאותית (למעט תולעים לפעמים).
    שמעתי על משהו שנקרא חרדות אצל חיות ואז זה משפיע על התנהגותם.
    הדבר היחיד שאני יכולה להעלות על דעתי, הוא שלפני כמה חודשים חתולה אחרת שלנו, שבמקרה היא גם אמה של החתולה המדוברת, נפטרה. מיד לאחר מכן הבאנו חתול ג'ינג'י חדש.
    החתולה לא מקבלת פחות תשומת לב מקודם...
    האם יכול להיות שהיא מרגישה בכל זאת מאוימת ולכן היא בחרדות?
    איך אפשר לפתור את הבעיה המטרידה?

אודה מאוד על תשובה :)
    עידית.

לקביעת תור
    סגירה
    חתולה שמשתינה כמו זכר

הוספת תגובה

• חתולה שמשתינה כמו זכר - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    02/01/2011

השתנה בבית מחוץ לארגז הצרכים יכולה לנבוע מבעיות בריאותיות או מבעיות התנהגותיות. ראשית, יש לשלול בעיות רפואיות כגון דלקות או אבנים בדרכי השתן שיכולות להתבטא בהשתנה מחוץ לארגז ללא סימני מחלה אחרים. גשו לוטרינר ובצעו בדיקת שתן לחתולה. אם בדיקת השתן תהיה תקינה והוטרינר לא ימצא עדות אחרת למחלה, יתכן ומדובר בבעיה התנהגותית ויש להתייעץ עם מומחה להתנהגות חתולים לגבי הפתרונות האפשריים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה הפסיקה לאכול - SOS!
    ANA
    02/01/2011

שלום רב!
    כלבה שלנו - שארפית בת 7.5 כבר כשבועיים מסרבת לאכול אוכל יבש - קודם אכלה רק אותו כל חייה.
    היא רעבה ומבקשת אוכל מהשולחן - כואב לראות את זה! היא נורה רזתה ונראת כמו שלד! מצאנו אצלה תולעים ועשינו טיפול - עבר שבוע אבל שום דבר לא השתנה.
    מה לעשות? החלפנו כבר כמה סוגי האוכל היבש - לא אוכלת!
    האם להתחיל לתת אוכל של בני אדם? לא יכולה לראות אותה כל כך מסכנה! באופן כללי היא נראת בסדר - רצה,עושה צרכים וחו'
    SOS!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    כלבה הפסיקה לאכול - SOS!

הוספת תגובה

• כלבה הפסיקה לאכול - SOS! - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    02/01/2011

אני מאד ממליצה לכם לגשת לוטרינר שיבדוק את הכלבה בדיקה מקיפה ויבצע בדיקות דם. לכלבים מסוג שרפיי יש נטייה גנטית למחלות שונות. חשוב ביותר לבדוק את מצבה הכללי של הכלבה ובבדיקות דם את תפקודי הכיליה שלה ומדדים נוספים. גשו לוטרינר בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תולעי סיכה
    הגר
    01/01/2011

שלום,
    גיליתי אצל הבנות שלי תולעי סיכה הלילה.... טופלנו כל המשפחה בורמוקס ונאמר לי על ידי הרופא שייתכן שגם לחתולה שלנו יש. אני לא חושבת שממנה הן נדבקו, סבירות גבוהה יותר שהן נדבקו בגן, אבל כמו שבעלי ואני לקחנו כדור חשבתי שכדאי לתת גם לחתולה, כדי למנוע הישנות של מעגל ההדבקה.
    החתולה שלי שוקלת חמישה קג.
    יש לי טבליות של 100 מ"ג.
    מה המינון המומלץ?
    תודה רבה,
    הגר

לקביעת תור
    סגירה
    תולעי סיכה

הוספת תגובה

• תולעי סיכה - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    01/01/2011

מומלץ לגשת לווטרינר ולקחת ממנו כדורים המתאימים לחתול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להרדים כלב
    טלי
    01/01/2011

שלום, יש לנו פודל ננסי בן 3.5, מילדותו היה פחדן וחששן ולאט לאט פיתח תוקפנות. היו אצלנו אינספור מאלפים אף אחד לא הצליח לפתור את הבעיה, התחלנו טיפול בכדורים פסיכיאטריים משולבים עם תרופות הרגעה ולא עזר! פנינו לוטרינר התנהגותי וזה אמר כי אכן ניתן לנסות לשלב שוב טיפול תרופתי מתאים יחד עם התנהגותי אך יש סיכויי גדול שזה לא יצליח. כיום יש לנו ילד בן שנה, שאין מצב שהוא מתקרב לכלב, הכלב העלה את רמת התוקפנות שלו ונכנס למצבי סטרס עם גניחות וגרגורים שלא ניתן להתקרב או להרגיע אותו, הכלב תקף אותי ואת בעלי ולאחרונה פיתח תוקפנות יתרה לבעלי והמצב החמיר מאוד. ניסינו למסור אותו ואחרי 3 שעות האדם שהובהר לו מה מצבו התקשר בבעתה שנבוא לקחת אותו. גם הוטרינר וגם הוטרינר ההתנהוגתי ציינו שלעיתים אין ברירה ומרדימים כלב. אני לא רוצה לשלוח אותו לצער בעלי חיים או משהו מסוג זה כי אני יודעת שגם הם לא יסתדרו איתו והוא צפוי לשנים של לבד ותוקפנות שתגבר. ולכן רציתי לברר בצער רב על האופציה שהעלו בפניי ושלא העזתי לחשוב עליהשל להרדים כלב. איך? מה? איפה? במה זה כרוך ומי מאשר דבר כזה?? ובאמת אין דבר שלא ניסינו אין אין אין

לקביעת תור
    סגירה
    להרדים כלב

הוספת תגובה

• להרדים כלב - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    01/01/2011

המתת חסד אינה הליך כואב. הליך ההמתה מתחיל כטשטוש (כפי שנהוג לפני הרדמה לניתוח לדוגמא) לאחר מכן הכלב מורדם (שוב, באופן בו הוא מורדם לפני ביצוע פרוצדורות) ורק לאחר מכן מוזרק לו חומר המפסיק את פעולת הלב.
    אין צורך באישורים מיוחדים, אך על הווטרינר המרדים להיות בטוח שעשיתם ככל יכולתכם להמנע מפתרון זה ושלא קיימים פתרונות נוספים.
    אני ממליצה לכם לברר בעמותות או במקומות הזקוקים לכלבי שמירה, אולי הם ימצאו פיתרון למצב

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטומיה של ריאה של חולדה
    א.ר
    01/01/2011

שלום,
    היכן ניתן למצוא מידע על אנטומיה של הריאה של חולדה.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אנטומיה של ריאה של חולדה

הוספת תגובה

• אנטומיה של ריאה של חולדה - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    01/01/2011

תוכל לפנות לווטרינר שהתמחה בחיות אקזוטיות או בחיות מעבדה להפניה לספרים המתאימים

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל בריא לכלב
    טלי
    31/12/2010

היי, יש לי גור מעורב בן 5 חודשים (ג'ק ראסל עם פינצ'ר).
    רציתי לדעת איזה יצרן של אוכל הכי טוב והכי בריא לכלב.
    אני לא רוצה לתת לכלב אוכל של יצרן לא מוכר.
    על מה את ממליצה?
    בנוסף רציתי לדעת מה אני יכולה לתת לו לאכול חוץ מאוכל יבש...?

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל בריא לכלב

הוספת תגובה

• אוכל בריא לכלב - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    01/01/2011

חשוב לתת לגור שלך מזון לגורים בגודל קטן-בינוני באיכות גבוהה. אין יצרן אחד הכי טוב, יש מספר יצרנים שעונים על הדרישות הגבוהות ביותר להזנת כלבך (יוקונובה, רויאל קנין, הילס ועוד). פנה לווטרינר שלך ושאל אותו עם אילו חברות הוא עובד ועליהן הוא ממליץ.
    אין צורך בשום מזון אחר מלבד היבש. במידה והמזון היבש מאיכות טובה, הרי שהוא מספק את כל דרישותיו התזונתיות של כלבך, וכל תוספת מזון תהיה מיותרת ואף תמנע ממנו לאכול בתיאבון את המזון הרצוי. בנוסף, קיימים מזונות רבים הגורמים להרעלה בחיות המחמד (בצל, שום, שוקולד, ענבים ועוד) כך שרצוי שלא לתת לכלב מזון ביתי כלל

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה בת 6 צולעת
    יפי
    29/12/2010

שלום,

הכלבה שלי בת 6, מעורבת ובינונית.
    בשבוע האחרון שמנו לב שכאשר היא קמה משכיבה היא צולעת ואח"כ זה עובר לה (כאילו שנרדמה לה הרגל), וזה חוזר על עצמו והיום זה קרה בכל פעם שהיא קמה משכיבה.
    ביום א ניקח אותה לוטרינר (אנחנו לא יכולים קודם לכן) אך רציתי לדעת ממה זה יכול להגרם ומה אפשר לעשות עד הביקור?

תודה,

יפעת

לקביעת תור
    סגירה
    כלבה בת 6 צולעת

הוספת תגובה

• כלבה בת 6 צולעת - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    01/01/2011

צליעה יכולה להגרם מסיבות רבות ומגוונות, החל מגוף זר היוצר דלקת וכאב במקום וכלה במחלות מפרקים, שברים פתולוגיים, בעיות שרירים ועוד ועוד.
    רק לאחר בדיקה אורטופדית אצל הווטרינר ניתן למקם את מיקום הכאב. יתכן ותזדקקו לבדיקות נוספות כגון צילומי רנטגן

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב נוסף
    תמיר לוי
    28/12/2010

שלום, ברצוני להביא כלב נוסף. יש לי לברדור בן 12 שחי בגינה כל חייו.
    כעת אני רוצה להביא לאישתי גור גק ראסל שיגור בתוך הבית.
    רציתי לדעת אם הכלב ישנה סכנה כל שהיא לכלב הבוגר.
    חשוב לציין שהבוגר ישאר בגינה והחדש יהיה בתוך הבית.

לקביעת תור
    סגירה
    כלב נוסף

הוספת תגובה

• כלב נוסף - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    31/12/2010

תמיד בהבאת כלב חדש ישנה סכנה להעברת מחלות מדבקות. הסכנה גדולה עוד יותר כלפי הגור החדש, כיוון שבתחילת דרכו הוא לא יהיה מחוסן עדיין לפתוגנים השונים אותם נושא הכלב המבוגר ללא בעיה כיוון שמחוסן אליהם.
    מומלץ להפריד הפרדה מלאה בין הכלבים עד לחיסון של הגור. יש להתיעץ עם הווטרינר המחסן לגבי מועדי החיסונים והזמן המומלץ לפגישה בין שני הכלבים

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על חתולה
    שני
    28/12/2010

היי,
    אנחנו מטפלים בחתולת רחוב מזה כשנתיים.היא מעוקרת,מחוסנת מקבלת אוכל ומים ללא הפסקה,בקיצור מפונקת.בשנה האחרונה היא עשתה לה מין הרגל שהיא נכנסת לקראת 11 בלילה וישנה כל הלילה בבית למרות זאת ישנם ימים שהיא לא נכנסת לישון בבית..העניין הוא ששכן שלי אמר לי שלפני שבועיים הוא הבחין בשועל או תן מסתובב ברחוב שלנו. אנחנו גרים ליד יער וחורשות כאלה כך שלא פלא שהם מגיעים. לפני יומיים פגשתי בו שוב והוא אמר שהוא שמע שוב יללות והוא יצא החוצה וראה כמה תנים מסתובבים ביחד. השאלה היא האם החתולה שלנו עלולה להיות בסכנה. אני ממש פוחדת שהם יתפסו אותה ויאכלו אותה. יש פה לא מעט מאכילי חתולים וכנראה שיש כמה תנים שכבר יודעים שיש אוכל פה.האם שועלים/תנים בד"כ צדים חתולים?אני ממש פוחדת.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על חתולה

הוספת תגובה

• שאלה על חתולה - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    31/12/2010

הסכנה הגדולה יותר ממנה צריך להזהר היא נשיכה או שריטה של החתולה ע"י אחד התנים, וע"י כך העברת מחלת הכלבת (במידה והתן התוקף נגוע). מומלץ לחסן את החתולה כנגד כלבת, וכמו כן לשים לב לסימנים מדאיגים אצל החתולה (ראי שאלות נפוצות, כלבת)

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החתולה מחוסנת נגד כלבת.

שני
    04/01/2011

אז באופן עקרוני תנים או שועלים לא אוכלים חתולים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה