מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העברת בעל חיים מחו"ל לארץציון27/12/2010
לא יודע אם זה קשור כל כך לפה אבל קראתי פחות או יותר מה צריך בשביל לייבא כלב לארץ אך אשמח אם תוכלי לפרט לאן אני אמור לפנות לאילו וטרינרים ואיפה בנושא לקיחת המסמכים הדרושים שמצהירים על בריאות הכלב וכל מה שקשור בכך בכדי לדאוג שהעברה תהיה חלקה כמה שפחות טרומתית לכלב ושהכלב לא יהיה בהסגר.וכמו כן אשמח אם תסבירי איך עובד עניין השבב כשמייבאים כלב לארץ,השבב צריך להיות ישראלי?ואם כן איפה אני עושה אותו לכלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת בעל חיים מחו"ל לארץ - תגובה
ד''ר תמר נרקיס31/12/2010ניתן להעזר במנהל השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות שם קיים כל המידע אותו אתה צריך ביבוא כלב לארץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב חד בייצתיאודי25/12/2010
יש לנו כלב מעורב חד בייצתי כבן שלוש. האם מומלץ לעשות משהו בנידון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב חד בייצתי - תגובה
ד''ר תמר נרקיס27/12/2010בהחלט כן! המצב שאתה מתאר נקרא "אשך טמיר". בזמן התפתחות העובר האשכים נמצאים בתוך חלל הבטן. לקראת ההמלטה או קצת אחריה באופן נורמאלי האשכים יורדים מחלל הבטן לשק האשכים דרך תעלה הנקראת "התעלה האינגווינאלית". ישנם כלבים בהם אחד האשכים אינו יורד לשק האשכים. בחלק מהמקרים הוא נשאר בחלל הבטן ובחלק מהמקרים הוא נשאר בתעלה האינגווינאלית. זהו מצב גנטי ועובר בתורשה. כלבים בעלי אשך טמיר הם בעלי סיכוי של פי 14 (!!!) לחלות בסרטן האשכים, שהוא סרטן מסוכן ואף קטלני. לכן, מומלץ לסרס כל כלב עם אשך טמיר. הכוונה היא להסיר בניתוח גם את האשך ה"תקין" שנמצא בשק האשכים וגם את האשך הטמיר שנמצא בחלל הבטן או בתעלה האינגווינאלית.לפני הניתוח הוטרינר ימשש את התעלות האינגווינאליות של הכלב וינסה להרגיש האם האשך נמצא בתעלה. אם לא, סימן שהאשך הטמיר נמצא כנראה בחלל הבטן ואז הניתוח כולל פתיחת בטן לשם הסרת האשך.
מומלץ ביותר לא להרביע את הכלבים הללו כדי לא להעביר את הגן האחראי לאשך טמיר ולסיכון גבוה לסרטן האשכים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגעה לכלב מיוחםגל25/12/2010
הי
הכלב שלי בן 9 ,שוקל 25 קילו ,בריא בד"כ ,ולא מסורס.
בשבועות האחרונים הכלבה של השכנים מיוחמת ולצערי הכלב שלי מילל,שורק ושורט את הדלת.
היום המצב החמיר ממש הוא אפילו קפץ מהאוטו בזמן נסיעה כשהתקרבנו לבית של הכלבה.
כרגע הוא בבית אבל לא נינוח,נראה אפילו כאילו הוא סובל, לא נותן לישון,בוכה,מילל,שורט את הדלת וכו'.
חשבתי כבר לתת לו כדור הרגעה(אלפרוקס) או כדור מרדים( פרמין) של בני אדם שיש ברשותי,האם ניתן?
מה אפשר לעשות מעבר לכך על מנת לעזור לו להרגע.?
תודה מראש
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגעה לכלב מיוחם - תגובה
ד''ר סמדר טל27/12/2010הפתרון הפשוט ביותר הוא לסרס את הכלב, אם אין לכם כוונה להרביע אותו. אם אתם לא רוצים לסרס קיימות זריקות הורמונליות ארוכות טווח שאינן מזיקות לכלב (בניגוד לטיפולים שניתנו בעבר), וגורמות לדיכוי זמני של מערכת המין שלו. לוקח כשבועיים עד שהזריקה מתחילה להשפיע.
אפשרות נוספת, אם התנהגות הכלב היא בלתי נסבלת עבורכם, היא לשלוח אותו למספר ימים לפנסיון.
פרמין אינו גורם להרגעה או טשטוש של כלבים ובכל מקרה אין לתת שום טיפול תרופתי ללא התייעצות עם וטרינר. תרופות של בני אדם עלולות להיות מזיקות ואף קטלניות לכלבים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לברדורית בוכה בשינהחגית24/12/2010
יש לי לברדורית בת 5 שבזמן האחרון "בוכה" ומשמיעה קולות כשהיא ישנה ביום וגם בלילה. היא גרה בחצר עם עוד כלבה ריג'דבקית. השכנים מתלוננים, מה יכולה להיות הבעייה????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לברדורית בוכה בשינה - תגובה
ד''ר תמר נרקיס27/12/2010הבכי של הכלבה יכול להיות על רקע רפואי או על רקע התנהגותי. בשלב ראשון יש לגשת לוטרינר שיבדוק את הכלבה בדיקה יסודית- יתכן שהיא סובלת מכאבים שגורמים לבכי. אם הכלבה בריאה ולא כאובה, יש לשקול טיפול התנהגותי ולשם כך יש להתייעץ עם מאלף או וטרינר המתמחה בהתנהגות כלבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבת שלום, שאלה על עיקור שעבר אתמולמאיה24/12/2010
היי,
כלבתי בת 8 עברה עיקור אתמול בעמותה.
נכון להיום 14 שעות אחרי היא עדיין אינה אוכלת, או שותה.
היא עשתה כמה טיפות שתן, אבל יתרה מכן, מאוד אפטית. העם יש ממה לחשוש? כיצד ניתן להכריח אותה לאכול ולשתות או מתי יש להיכנס לדאגה?
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבת שלום, שאלה על עיקור שעבר אתמול - תגובה
ד''ר תמר נרקיס27/12/2010כמו לכל ניתוח, גם לעיקור יש סיבוכים שונים. אם הכלבה אינה מתאוששת ולא אוכלת או שותה, עליכם לחזור מיד לוטרינר שיבדוק אותה ויתן לה טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול שלא אוכלשרה23/12/2010
החתול שלי שוקל 11 ק"ג.
שמתי לו אמפולה של פרומריס- בעורף [שמתי לו גם לפני כחודש]. לאחר שלושה ימים הוא הקיא ומזה מספר ימים הוא לא אוכל ורק קצת שותה מים. האם יש קשר לפרומריס?
הוא מסתובב קצת בבית. האם אפשר להמנע מללכת לוטרינר? הוא מאד מאוד מתנגד להכנס לכלוב שלו וללכת לוטרינר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול שלא אוכל - תגובה
ד''ר תמר נרקיס27/12/2010יתכן שהחתול סובל מהרעלה. עליכן לגשת בהקדם האפשרי לוטרינר!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר ערן מרקוביץמורן23/12/2010
אני רוצה לספר לכם על קיומו של ווטרינר שיכול לעשות בית ספר לווטרינרים אחרים.
כך אומר ומדגיש חברי הטוב ברק.
חזרתי כרגע מהמקום בו ברק מחזיק במין בית אבות לכלבים נטושים ממלחמת לבנון השנייה.
ביקרתי שם לפני כשנתיים וראיתי כלבים כחושים,חולים ופצועים.
היום ראיתי כלבים בריאים דשנים ונחמדים.
וכששאלתי אותו הוא שיבח מאוד את ד"ר ערן מרקוביץ מהקריות.
היות וחברי הטוב ברק מבין ברומו של עולם ודברים נוספים... הבנתו במחשבים שואפת לאפס
והחלטתי לשפוך כאן מאורו על אותו וטרינר.
לערן מרקוביץ יש יכולת אבחנה מהירה ומדוייקת .
הטיפול,היכולות והציוד המקצועי שייש ברשותו מקנים לו את האפשרות לעזור לחיית המחמד שלכם בצורה מצויינת.
תתארו לכם שברק מגיע אליו מאזור כפר תבור ,נוסע שעה לכל כיוון, רק כדי לזכות בטיפול שלו.
אז ככה וטרינרים אחרים ויקרים היות ואני גרה באזור שלא התברך במקצועיות . תלכו אליו לעשות בית ספר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה
ערן26/10/2012מורן שלום,
תודה רבה על המשפטים החמים שרשמת.
ברק ידידי היקר מזה שנים רבות ותמיד שמחתי להיות לימינו.
אנשים כמהו לא קיימים בימנו.
שוב תודה
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בדיעבדמרין21/12/2010
שלום,
היה לי כלב נהדר זאב מעורב עם קולי, הרדמנו אותו כאשר היה בן 14.5 .
הסיבה שהורדם הייתה כשל בתפקוד הכבד - היות וקיבל מגיל 11 רימדיל לבעיות מפרקים והמינון עלה במשך השנים. ב-5 ימים שקדמו להרדמה הפסיק לאכול וכמעט ולא שתה (עשינו בדיקות דם וקיבלנו תוצאה של כשל כבד) ביום האחרון עיניו הצהיבו...
השאלה שמטרידה אותי היא -
בשבוע שלפני ההרדמה מצאתי אצלו מלא קרציות (במשך 14 שנים כמעט ולא היו לו)
הן היו בכל מיני גדלים ובכמויות מטורפות.
האם יכול להיות שהכשל נגרם עקב איזושהי תגובה לכמות הקרציות ופורש בטעות כמשהו אחר? או שכיוון שהמערכת שלו הלכה ונחלשה הקרציות מצאו "טרף קל"?
עברה יותר משנה ואני עדיין מוטרדת - הוא היה נורא חשוב לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בדיעבד - תגובה
ד''ר תמר נרקיס27/12/2010אי אפשר לדעת כיום מה גרם למותו של הכלב, אולם אני מניחה שהקרציות אינן קשורות לעניין. כשל כבד יכול להגרם מסיבות שונות, והימצאות קרציות על העור לא יכול לגרום באופן ישיר לכשל כבד, בודאי לא אם הקרציות היו על גופו של הכלב רק בשבוע האחרון לחייו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצובהשרון21/12/2010
שלום, שמי שרון
יש לי כלב בן 12
לפני כחצי שנה הוא עבר ניתוח עקב פריקת רגל מהמקום
שאין לי ולרופאים מושג איך היא קרתה..
בזמן האחרון הוא מתעורר מהשינה בצרחות ובוכה בערך שתי דקות ומפסיק
כשהוא קם זה נראה כאילו תפוס לו הצוואר או משהו כואב לו בצוואר
לקחתי אותו לוטרינר מצאו בצילום שיש לו רווח גדול בין שתי חוליות בצוואר
הם המליצו על סיטי וסדרת בדיקות שאולי יראו שכדאי לנתח
רציתי לשאול מה דבר כזה יכול להיות? אני מאוד מפחדת שוב לנתח אותו מאחד והוא כבר מבוגר ועבר ניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
שרון23/12/2010מאוד מוטרדת לגבי הניתוח עצמו והבדיקות שנעשות בהרדמה מלאה, מאחר והוא כמעט בן 13
אשמח מאוד לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצובה - תגובה
ד''ר תמר נרקיס27/12/2010לא ציינת מאיזה גזע הכלב ומה גודלו.
כאבים בצוואר יכולים לנבוע מסיבות שונות. יתכן מאד שמדובר בפריצת דיסק. על מנת לאבחן זאת אכן יש צורך בבדיקת סיטי וכן בצילומים ניגודיים לעמוד השדרה. ניתן לגשת לבדיקה על ידי נוירולוג מומחה בבית החולים הוטרינרי בבית דגן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתוליםטלי20/12/2010
שלום רב,
יש לי שתי שכנות אצל האחת חתולים בוחרים לשבת על האדניות עם הפרחים.
לשים הרבה מקלות - לא מוסיף חן לאדניות.
אצל שכנה אחרת החתולים בוחרים לעשות צרכים בגינתה.
האם יש חומר להרחיק חתולים ממקום מאד מסויים?
כמו אדניות, פיסת אדמה בגינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
טלי30/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי שייניםמעיין19/12/2010
שלום רב,
אני מגדלת כלבה מעורבת בת 10.5 (אצלי מגיל חודשיים).
הכלבה לא עברה ניקוי שיינים,למרות שסובלת מריח לא נעים מהפה -תלוי בתקופות,יש תקופות שיותר ויש תקופות שפחות.
אני חוששת לבצע את הניקוי מכיוון שמדובר בהרדמה מלאה.האם חיוני לבצע ניקוי שיינים מבחינת בריאות הכלבה ? האם לא מסוכן לבצע הרדמה לכלבה בגילה? אשמח לכל התייחסות.
תודה,שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי שיינים - תגובה
ד''ר תמר נרקיס27/12/2010שלום שירי,
אם הוטרינר בדק את הפה של הכלבה וחושב שהיא זקוקה לטיפול שיניים, מומלץ בהחלט לבצע את הטיפול. הטיפול מתבצע בהרדמה מלאה, אולם אם ההרדמה מתבצעת בצורה בטוחה, ונעשות כל הבדיקות ההכרחיות לפניה, הסיכונים אינם מאד גדולים. מומלץ לפני הרדמה מלאה לבצע בדיקת דם מלאה (המטולוגית וביוכימית), ובדיקה פיזיקלית מלאה של הכלבה, כדי לזהות בעיות שונות שעלולות לגרום לסיכונים בהרדמה כמו בעיות בלב, בכליות, בכבד וכו'. כמובן שבכל הרדמה מלאה קיים סיכון, אבל אבן שן ודלקות חניכיים עלולות לגרום לפגיעה משמעותית באיכות חיי הכלבה, עד כדי זיהום חמור וחוסר יכולת ללעוס. כמובן שככל שהכלבה יותר מבוגרת הסיכון שבהרדמה מלאה גדל, ולכן כדאי לבצע את הטיפול היום ולא לחכות. וטרינרים מרדימים כלבים מבוגרים מאד לפרוצדורות שונות וברוב המוחלט של המקרים הכלבים מתעוררים מההרדמה ללא כל נזק.
אני ממליצה לך בחום לבצע את הטיפול, אם הוטרינר חושב שהוא נחוץ.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגור שלי לא עשה צואה מה עושים ?אלינור18/12/2010
הכלב שלי בן 3 שבועות , הוא אוכל רגיל אנחנו מביאים לו גבניה עם חלב כל פעם שהוא בוכה אנחנו מביאים לו לאכול , הוא לא עשה קקי מאז שהבאנו אותו (4) ימים
מה אני צריכה לעשות ,
סבתא לשי במקרים כאלה מביאה כפית/שתיים של שמן וזה משחרר הבאתי לו וזה לא עזר
צריך ללכת לוטרינר בישביל זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגור שלי לא עשה צואה מה עושים ? - תגובה
ד''ר תמר נרקיס18/12/2010גור צריך לאכול מזון גורים על מנת שיתפתח נכון, ואין זה בריא לתת לו גבינה וחלב.
4 ימים ללא צואה זהו אכן זמן ארוך מדי ולכן עליך לגשת לווטרינר על מנת שיבדוק את הגור ויוכל לטפל בו
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!! גור שיצו לא יודע מה לעשותבן17/12/2010
שלום
אתמול קניתי גור שיצו
כבן חודשיים הכל הייה נראה רגיל עם הכלב
הבעלים הקודמים אמר שהוא בן חודשיים
לקחתי אותו לווטרינר והוא אמר לי שהוא באמת בן חודשיים +-
קניתי לו בונזו של גורים לפי הוראות הווטרינר
אבל הוא פשוט אכל פעם פעמיים(ארוחות , אחת של צהריים ואחת של ערב ) ואז התחיל להקיא ולשלשל למחרת בבוקר
מאז הוא לא הייה פעיל נראה תמיד עייף ובדיכאון בקושי שותה וכבר לא אוכל
אני באמת שלא יודע מה לעשות הוא לפעמים קצת בוכה והוטרינר סגור
אם מישהו יכול להגיד לי אם זה בגלל המעבר שלו לבית החדש ? אולי הוא עדיין צריך לינוק ? א שהוא חולה ?
תודה רבה
בן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!!! גור שיצו לא יודע מה לעשות - תגובה
ד''ר תמר נרקיס18/12/2010יש לגשת בדחיפות עם הגור לווטרינר! גם אם זה אומר להקפיץ ווטרינר חירום מהבית.
גורים שמקיאים ומשלשלים מתייבשים מהר מאד ויכולים למות כתוצאה מכך. הווטרינר יאבחן את הסיבה להקאות ולשלשולים ע"י בדיקה פיזיקאלית כללית, בדיקות דם ועוד, יטפל בסיבה שגרמה לכך במידת האפשר, והדבר החשוב ביותר - יחזיר לגור למאזן הנכון של הנוזלים והאלקטרוליטים בגוף.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול נוסף בכלב פקינזניר וימית15/12/2010
שלום רב,
יש לנו כלב פקינז בן שנה וחצי, לפני כחודש הוא עבר ניתוח להסרת גידול בעור,
הורידו לו את התפרים והוא החלים.
היום גילינו גידול נוסף, האם זה הגיוני?
נשמח אם תענו בהקדם,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול נוסף בכלב פקינז - תגובה
ד''ר תמר נרקיס18/12/2010האם שלחתם את הגידול שהוסר להיסטופתולוגיה? האם הוסרו גבולות נקיים מסביב לגידול? בכל מקרה, בוודאי שישנה חזרתיות בגידולים, בייחוד אם לא הוסרו גבולות נקיים או אם הגידול הוא ממאיר. גשו לווטרינר על מנת שיסיר את המסה הנוכחית ושלחו את הדגימה להיסתופתולגיה לאיפיונה
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל לקולירמי15/12/2010
יש לי כלבת קולי בת חצי שנה ואני מאכיל אותה ברויאל קנין גוניור מדיום. האם מומלץ לתת לקולי אוכל לגזעים גדולים במקום כדי לספק כמות יותר גדולה של החומרים שבונים את הסחוסים והמפרקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל לקולי - תגובה
ד''ר תמר נרקיס18/12/2010עדיף לתת לגורי קולי מזון המיועד לגורים גדולים על מנת בנות את המפרקים, העצמות ועוד בצורה הטובה ביותר
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)