פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חתולהת רחוב לאחר המלטה
    ענבל
    17/02/2011

ליד בייתי מסתובבות מס' חתולות (וחתולים) ואנחנו מפנקים אותם בהאכלה של מזון חתולים יבש.
    אחת החתולות הייתה בהריון ולפני שבוע מצאנו גור מוטל מת על המדרגות בכניסה לבניין. לאחר מס' שעות הגיעה החתולה שהייתה בהריון, לכניסה לבית, לפינת ההאכלה הקבועה וביקשה אוכל ומנוחה. היא נראתה חלשה, עצובה, לא עירנית כתמול שלשום.
    בכל יום הייתה נעלמת ומגיעה בשלב מסויים לאכול ולנוח.
    לא הצלחנו לעקוב ולמצוא היכן ואם יש עוד גורים. הציעו לנו לבדוק אם יש לה חלב, עטינייה אינם מלאים כמו חתולה לאחר המלטה. האם זה אומר שאין עוד גורים חיים היכן שהוא ?
    היום היא נראתה חלשה ובקושי דורכת על רגליה האחוריות ובצהריים נצפתה נלכדת ע"י שרות וטרינרי לאחר ששכנה בחצר ממול קראה להםלאחר שנראתה לה חולה.
    צילצלתי לשרות הוטרינרי ועידכנתי כי החתולה שלכדו היא חתולה לאחר המלטה וביקשתי לברר מה הם עושים איתה.
    נמסר כי היא במכלאה וכי הוטרינר בחופשה עד יום א'.
    ביקשתי לידע כי הינה לאחר המלטה וכי אינני יודעת האם והיכן יש גורים.
    מה עליי לעשות על מנת שהחתולה שנמצאת כרגע במכלאה, תטופל גם כשהוטרינר העירוני בחופשה ?
    אני מבינה מקריאה באינטרנט, כי יש מצב שמצבה נובע מחוסר בקלציום .
    תוכלו לסייע לי על מנת לוודא שהיא מקבלת טיפול נכון ובמסגרת הזמן הנכון (נראה לי שלא נכון להמתין עד שובו של הוטרינר ונאמר כי יש לו מחליף למקרי חירום).
    כמו כן, במידה וישנם גורים, הם בוודאי ימותו באם היא תישאר במכלאה עד יום א' חזרתו של הוטרינר מחופשה.
    אני מוכנה לטפל בה מחוץ לבית בהנחיית ותרופות מהוטרינר העירוני.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חתולהת רחוב לאחר המלטה

הוספת תגובה

• חתולהת רחוב לאחר המלטה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    23/02/2011

ענבל שלום
    אני מניחה שאת כבר יודעת מה עלה בגורלה של החתולה. יתכן שמצבה הדרדר עקב סיבוכים שקשורים להמלטה אך יתכן שההמלטה הוקדמה בגלל מחלה ממנה סבלה.
    קשה ללא בדיקה לדעת. מקווה ששלומה טוב והיא קיבלה טיפול.
    בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברווזון חולה
    רון
    17/02/2011

יש לי ברווזונים,ושניים מהם גוססים, האמא לא מתייחסת אליהם.
    האם אפשר לעשות משהו?

לקביעת תור
    סגירה
    ברווזון חולה

הוספת תגובה

• ברווזון חולה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    23/02/2011

יש ליצור קשר עם וטרינר המתמחה בעופות או חיות אקזוטיות. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגעת תינוקת לבית
    ג'סיקה
    17/02/2011

שלום רב

אנחנו בעלים של כלב מדהים בן 3.5 שנים מסוג דוג דה בורדו.

הוא חלק מהמשפחה ומפונק מאוד, לוקח חלק בכל פעילות ואפילו ישן אצלינו במיטה.

אני נמצאת בשבוע 38 להריון ודואגת לשילוב בין השניים למרות שהכלב באמת מקסים ומאולף.

ניסיתי להרגיל אותו לישון בסלון לבד אבל הוא סובל ואני רוצה למצוא דרך לשלב בין השניים בלי שהכלב יסבול, במיוחד כי גם עברנו דירה וזה כבר הרבה שינויים עבורו.
    אנחנו לא נחצים מהשערות או הרוק.

בסופו של דבר החלטנו לקנות מיטה מתקפלת והוא ישן איתנו בחדר בצד של בעלי כאשר התיכנון בהתחלה היבו שהתינוקת תישן בעריסה בצד שלי.

השאלה היא האם המצב תקין או מומלץ.

אולי אוכל לקבל טיפ אחר כי כבר אין לי רעיונות.

אשמח לקבל מענה בקרוב.

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    הגעת תינוקת לבית

הוספת תגובה

• הגעת תינוקת לבית - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    23/02/2011

ג'סיקה שלום
    מצרפת לך לינק למאמר בנושא מאתר הבית של המרפאה.
    http://www.beok.co.il/Category/Article/11151/%D7%9C%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%AA+%D7%9C%D7%99%D7%93%D7%94+%D7%92%D7%9D+%D7%94%D7%9B%D7%9C%D7%91+%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A+%D7%9C%D7%94%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%9F

לידה קלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איידס חתולים
    כלנית
    16/02/2011

שלום רב

לחתול רחוב שאני מטפלת בו נתגלה איידס לאחר שהוירוס תקף את עינוי ועכשיו הוא עיוור.

הכנסתי אותו לביתי ומזה מס' ימים הוא חי פה

היו לו בעיות נשימה מאוד קשות בשנה האחרונה.. האם זה אומר שהמחלה פרצה כבר?
    האם הוא יכול לחיות עוד שנים ארוכות?

אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    איידס חתולים

הוספת תגובה

• איידס חתולים - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    23/02/2011

האיידס נגרם בחתול מנגיף המכונה FIV. הנגיף דומה מאוד לנגיף האנושי ובזכות זאת נלמד רבות גם על הנגיף ומהלך המחלה בחתולים. הנגיף בחתולים אינו מדבק בשום צורה לאנשים או לכל חיה שאיננה חתול. לפני שמתפתחת מחלת האיידס ישנה תקופה א-סימפטומטית ארוכה (תקופה שבה לא נראים סימני מחלה). המטרה שלנו לפיכך היא כמובן למנוע הידבקות כשאפשר, לזהות את הנגיף במהרה בחתולים שנדבקו ובכך להאריך את התקופה הא-סימפטומטית הזו. תוחלת החיים של החתול מזמן האבחון היא חמש שנים בממוצע.

כאשר חתול מאובחן כנשא נגיף FIV יש צורך בכמה שינויים בהרגלי החיים של החתול:

השארת החתול בבית בלבד - כאשר החתול זוהה כנושא מחלה מדבקת מאחריותנו למנוע הדבקת חתולים נוספים. חתולי חוץ לא יאהבו זאת תחילה, אך על ידי התמדה והעשרת הסביבה ניתן להרגיל אותם לחיים בתוך הבית.

הימנעות מהאכלת מזון נא - דיאטות בשר נא נפוצות יותר בארצות הברית מאשר בארץ. בעוד חתול בריא מסוגל להתמודד עם מחוללי מחלה שונים הנמצאים בבשר שלא עבר בישול או במזון ביתי ששהה מחוץ לקירור, חתול אשר נמצא חיובי ל-FIV סובל מדיכוי חיסוני שהופך אותו לרגיש יותר בפני מחלות.
    חיסונים - על פי רוב מומלץ להמשיך לחסן את החתול בחיסון מרובע מדי שנה כדי להימנע ממחלות נוספות. עד היום טרם הוכחה בעיתיות במתן החיסונים הנפוצים לחתולים נשאי FIV.
    טיפול נגד טפילים - חשוב להקפיד למנוע פרעושים, אקריות ותולעים בחתולים אלה מאחר שהטפילים מהווים פתח למחלות נוספות שיכולות לפגוע בחתול אף יותר מבחתול בריא.
    ניטור מוקפד - חשוב לקחת חתול נשא FIV לבדיקה וטרינרית שגרתית פעמיים בשנה ובכל מקרה שבו מבחינים בשינוי כלשהו במצב החתול (תאבון, מצב רוח וכו'). כמו כן מומלץ לבצע בדיקות דם ושתן פעם בשנה באופן שגרתי.

המון בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי אפשרות של כלבת בעכבר
    דני
    16/02/2011

שלום

בסופ"ש האחרון, במהלך שהייה בקיבוץ בגולן, עכבר שהיה בחדר שלי בע במגע (ריחריח) את כבל המחשב הנייד שלי. ניקיתי את הכבל בחומר חלש לחיטוי ידיים המכיל אלכוהול. הכבל והנייר שבו השתמשתי באו במגע בעור משופשף שהיה לי על הידיים.
    לאור האמור, האם יש סיכוי להידבקות בכלבת מעכבר? האם עלי לפנות ליעוץ רפואי?

הוספת תגובה

• שאלה לגבי אפשרות של כלבת בעכבר - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    23/02/2011

מהתאור הנ"ל נשמע שאין חשש להתדבקות בכלבת. בכל מקרה בגלל חומרת המחלה ממליצה לך להתיעץ עם רופא המשפחה שלך.
    בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשה של בעל חיים לא מזוהה
    א
    16/02/2011

אני גרה באזור הצפון. יש לי מרפסת פתוחה, עם גישה לחתולים, ציפורים וכו'. מידי פעם אני מוצאת בה (על הרצפה, על המעקה וכו') כתם צהבהב בקוטר של 2-4 ס"מ, שנראה כמו הפרשה כלשהי. אחרי כמה ימים הכתם מתיבש ומתקלף. מצורף צילום. אשמח לדעת באיזה בעל חיים מדובר. תודה!

הוספת תגובה

• הפרשה של בעל חיים לא מזוהה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    23/02/2011

א שלום
    לצערי מהתמונה הנ"ל לא ניתן לדעת. יתכן ואין מדובר בבעל חיים כלל אלא מקורה מעולם הצומח....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב או בטן אצל חתולה
    אורית
    14/02/2011

פעם בכמה זמן (בהפרשים של חודש או יותר ) החתולה שלי מתחילה לנהום ולילל הבטן שלה נראת מכווצת, היא נעמדת ואז מתישבת באי נוחות כאילו היא מנסה למצוא תנוחה שלא תכאב והיא מתחבאה מתחת למיטה , זה ברור שכואב לה מאוד משהו, אחרי 10 או 20 דקות זה עובר, היא נרגעת, אוכלת שותה מגיבה היטב לסביבה מתלהבת מחטיפים טעימים וחוזרת לשגרה , אמנם קצת עצבנית ( יש עוד 2 חתולים בבית שהיא בפירוש לא אוהבת והנוכחות שלהם גורמת לה להרבה מתח - אבל היא איתם כבר הרבה שנים) בעיקר כשהחתולים האחרים בסביבה. בפעמים הראשונות שזה קרה היתי איתה אצל הוטרינר , בפעם הראשונה היתה לה דלקת בדרכי השתן שטופלה אבל הוא אמר שהכאבים הם מכאבי גב, בפעם השניה שזה קרה שוב הוא אמר שזה כאבי גב, לי זה נראה ככאבי בטן חזקים , אבל אני לא בטוחה, מה שברור זה שזה באזור הבטן/ גב תחתון.
    אני חייבת לציין שהיא נוהגת להתאפק עם הצרכים שלה הרבה זמן - עושה טובה עד שהיא ניגשת לארגז - הארגז נקי - זאת לא הסיבה - כנראה המסע לשם והפגישה המקרית עם החתולים בדרך מדאיגים אותה ( הוא בסך הכל במרפסת של האמבטיה - לא משהו מסובך)
    אז מה - כאבי גב? זה נשמע הגיוני?
    אגב - היא בת 10 ושמנמנה - אוהבת לנשנש - אבל אוכלת רק אוכל יבש איכותי, חטיפים מידי פעם, טונה במיים או פסטרמה פעם בשבועיים בערך וכמעט כל יום עשב חיטה טרי שאני מביאה להם מבתי טבע שיהיה להם תחליף דשא - כי הם לא יוצאים מהבית - כולם מתים על זה ואוכלים בהנאה ורק לפעמים מקיאים את זה .
    יש עיצה?
    סליחה על האורך- רציתי להיות יסודית.
    תודה מראש
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב או בטן אצל חתולה

הוספת תגובה

• כאבי גב או בטן אצל חתולה - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    20/02/2011

ראשית, כאשר יש מספר חתולים בבית, מומלץ שיהיו בבית מספר ארגזים כמספר החתולים ועוד אחד על מנת למנוע סטרס כמו זה שאת מתארת. יתכן שזה יגרום לחתולה להתאפק פחות.
    כאבי גב יכולים בהחלט להראות ככאבי בטן והרבה פעמים אף מקרינים לאזור הבטן כך שנראה שלחתול כואבת הבטן למרות שלמעשה מקור הכאב הוא הגב. אם הוטרינר חושב שמדובר בכאבי גב מומלץ להתחיל את האיבחון בצילום גב בטשטוש עמוק או הרדמה מלאה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא עברה בדיקה ידנית בחוליות

אורית
    23/02/2011

והוט אמר שהכל במקום.
    אם זה כאבי גב באמת - מה הטיפול?
    אם כואב לה פעם בחודש חודשיים ואחרי רבע שעה זה עובר , אולי כדאי להניח לזה אם זה לא מסכן אותה.
    בקרוב אינ לוקחת אותה לעבור בדיקות דם אז אעשה גם צילום.
    תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא עברה בדיקה ידנית בחוליות - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    26/02/2011

בדיקת דם וצילום סקר נשמעים כמו התחלה טובה לבירור הבעיה.
    בהלצחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    אתי
    14/02/2011

היי אני מקווה שתוכלו לעזור לי לפני כ11 יום ביתי בת 4 וחצי שיחקה עם כלב שהשכנים שלי מצאו והוא קפץ ולקק אותה ליד העין היא נבהלה ואמרה שהוא נשך אותה לאחר מכן שבדקתי את איזור ראיתי נקודה ורדרדה קטנה מתחת לעין ללא דימום או סימן אחר מאז הם מסרו את הכלב אבל הצלחתי לאתר את הבעלים החדשים ולדבריהם הכלב בריא ומשחק אבל אני מאד מאד לחוצה אני לא יודעת מה לעשות אם צריך לפנות למשרד הבריאות ואם כן אני לא יודעת איכן הכלב אז האם יחסנו אותה (עברו 11 יום לפני שדיברתי עם הבעלים החדשים כלומר עברו 11 ימים מהאירוע )?
    לפי מה שהבנתי מהשכנה עם היו אצל וטרינר לפני המפגש עם הבת שלי לבדוק אם הוא שייך למשהו ולא היה שבב ולפי דעת הוטרינר הכלב בין כחצי שנה ונראה לו בסה"כ בריא .
    מצטערת שיצא ארוך אני די לחוצה ואני אשמח לתשובה בהקדם
    ואם זה עוזר אני גרה באיזור רחובות

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    20/02/2011

כלב לא מחוסן שנשך אמור להיכנס מיד להסגר של 10 ימים. אם הכלב לא מת בעשרה ימים לאחר הנשיכה הסיכוי שהוא נגוע בכלבת אפסי. עם זאת, אם את עדיין מודאגת פני למשרד הבריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגי חיסונים ועלותם
    קרוליין
    11/02/2011

יש לי חתול בן בערך חודשיים ואנחנו רוצים לדעת איזה חיסונים חשובים שחייב לעשות ואיזה לא כל כך חשובים אלה מומלצים.
    וכמה כל חיסון יכול לעלות?
    והאים חיסונים יכולים להזיק לחתול?
    כי אנחנו מאוד אוהבים אותו ואנחנו לא רוצים חס וחללילה שיגרם לו נזק.

תודה.
    קרוליין

לקביעת תור
    סגירה
    סוגי חיסונים ועלותם

הוספת תגובה

• סוגי חיסונים ועלותם - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    13/02/2011

מומלץ מאד לחסן את הגור בחיסון מרובע, לפחות פעמיים בהפרש של 3 שבועות, ואחר כך אחת לשנה. ללא חיסון זה יש סכנה להידבקות במחלות קשות.
    קיים חיסון לכלבת. חיסון זה מומלץ לחתולים שמסתובבים בחוץ, ובמיוחד לכאלה שנמצאים באזורים עם כלבת.
    ישנן לעיתים תופעות לוואי קלות וחולפות בעקבות חיסונים (חולשה, עייפות). במצבים נדירים תיתכן תגובה אנאפילקטית לחיסון ואז יש צורך בטיפול מיידי על ידי וטרינר.
    בנוסף, לעיתים נדירות ביותר חיסון יכול לגרום לתגובה באזור ההזרקה והתפתחות של סרטן. כל תופעות הלוואי האלה נדירות ביותר, הרבה יותר נדירות מהמחלות מהן החיסון מגן ולכן מומלץ ביותר לתת את החיסון.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב מבוגר לאחר ניתוח היפוך קיבה
    שגיא בן טל
    10/02/2011

שלום, יש לי כלב סמוייד בן 16 שנה. ביום שישי האחרון עבר ניתוח עקב היפוך קיבה.
    ביום שני לקחתי אותו חזרה הביתה אולם מאז ממעט לשתות, כמעט ולא אוכל (למעט האוכל שאני "מכריח" אותו לאכול יחד עם התרופות וגם זה ממש מעט), ואינו יכול לעמוד בכוחות עצמו.
    הכלב מטופל במשככי כאבים מסוג tramadol hydrochloride פעמיים ביום (50 מ"ג), אנטיביוטיקה צפורל שלוש פעמים ביום (500 מ"ג) וכדור לקיבה ככל הנראה נוגד הקאות מסוג כלשהו בשם פמוטידין פעם ביום (20 מ"ג).

הדאגה העיקרית שלי היא שהוא כמעט ולא אוכל וחלש בצורה קיצונית (למרות גילו המבוגר לפני הניתוח לא הייתה בעיה כזו ושל חולשה או חוסר יכולת לקום בכוחות עצמו). ניסיתי לתת לו אוכל יבש שמאוד אוהב והוא לא מעוניין, אוכל רטוב מקופסאות שימורים וגם בו הוא לא מעוניין, עוגיות לכלבים גם לא.

איך ניתן לגרום לו לאכול? אני חושש שללא תזונה מתאימה הוא לא יהיה מסוגל להחלים מהניתוח ורק יסבול עוד יותר.

* מצורף טופס השחרור מבית החולים

הוספת תגובה

• כלב מבוגר לאחר ניתוח היפוך קיבה - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    13/02/2011

אם הכלב לא מתאושש לאחר הניתוח עליך להתקשר למרכז המטפל ולהתייעץ עם הוטרינר שטיפל בו. יתכן שיש צורך להחזיר אותו לטיפול נוסף ואולי גם לאישפוז ולבדיקות דם חוזרות. אם הוא ממעט לשתות סביר להניח שהוא מיובש וצריך טיפול בעירוי נוזלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תולעים אצל ילדים
    גילה
    10/02/2011

שלום.
    יש לי בן 3.5. אתמול מצאתי בצואה שלו משהו מזעזע, קשה למראה עיניים.
    סליחה על התיאור, אבל זה היה מפחיד. בצואה היה משהו דומה לתולעים בצבע לבן, קצת פחות מסנטימטר, שזז לעט לעט. כלומר לא ראיתי אף פעם תולעים בגודל כזה ועוד זזים חופשי בצואה?
    השאלה היא כזאת:
    האם זה סוג של תולעים, כי הבנתי שיש כמה סוגים?
    האם בבדיקת צואה אפשר לגלות איזה סווג זה?
    האם הטיפול הוא בוורמוקס ומה צריכה להיות המנה בגודל כזה של תולעים שזזים?
    האם זה מסוכן לבריאות?
    יש לציין שהילד אוכל רגיל, אך יושן עם הפרעות.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תולעים אצל ילדים

הוספת תגובה

• תולעים אצל ילדים - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    13/02/2011

עלייך להתייעץ עם רופא ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף ביותר! אנא עיזרו לי
    דלית צימר
    10/02/2011

שלום רב, קודם כול סליחה על האורך אני פשוט נורא לחוצה, תודה רבה רבה על הסבלנות.
    לפני כ 7-8 חודשים נולד בביתינו גור כלבים מגזע קטן להורים שנימצאים בבית. כיון שבכול פעם בא מישהו לבדוק אם הוא רוצה לאמצו דחינו את חיסון הכלבת שוב ושוב יש לציין שמלבד פעם אחת לפני כ 4.5 חודשים אז שהה הכלב אצל חברתי כ 4 שעות הוא מעולם לא היה מחוץ לבית(מירפסת גדולה סגורה קומה שנייה על עמודים) . לפני כמה ימים הוא ניפטר מסיבה לא ידועה ולא ידענו כי עלינו למסור את הגופה לנתיחה וניפטרנו מהגופה.. שאלנו כמה וכמה וטרינרים והם ענו לנו כי הסיכוי לכלבת הוא אפסי אנחנו מיתגוררים בכפר סבא ומלבד זה אם לא היה משוטט בחוץ לא היה לו מאיפה לתפוס את המחלה. אני פחדתי שבזמן שהותו אצל חברתי בחצר הפרטית לפני 4.5. חודשים הוא נינשך או משהו אבל אז אמרו לי שכלב קטנטן בגודלו בן 4 חודשים לא יכול לסחוב את הכלבת 4.5. חודשים. עוד יש לציין שהכלב מעולם לא נשך אותנו אבל מקריאה באינטרנט הבנתי שאפשר להידבק בעוד דרכים והתחלתי להילחץ מי זוכר אם הוא ליקק לא ליקק.
    אינני יודעת מה לעשות כיון שללא נשיכה לא יסכימו לחסן אותי בכלבת, האם בכלל עליי לחשוש או לעזוב את הנושא? הייתי מנקה את צרכיו האם מגע בהם יכל לחשוף אותי למחלה? שוב אדגיש כי לא נינשכתי או נשרטתי איזה סיכוי אם כך יש לי לקבל את החיסון?

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף ביותר! אנא עיזרו לי

הוספת תגובה

• דחוף ביותר! אנא עיזרו לי - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    13/02/2011

אכן הסיכוי שנדבקת בכלבת הוא אפסי. כלב שנדבק בכלבת מת תוך 10 ימים מההדבקה, ואם בחודשים האחרונים הוא לא בא במגע עם בעלי חיים אחרים לא סביר שהיה נגוע בכלבת.
    עם זאת, מכיוון שמדובר במחלה מסוכנת וקטלנית, אם את עדיין מודאגת עלייך לגשת לרופא שלך או למשרד הבריאות להתייעצות.
    בהזדמנות זאת אדגיש כי כל כלב שמת באופן אקוטי, ובמיוחד כאלה שהראו בימים האחרונים לחייהם סימנים עצביים (ריור, תוקפנות, רעידות וכו')- יש לשלוח את הגופה לנתיחה על מנת לשלול נגיעות בכלבת.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול אוזניים לכלב
    נועם
    09/02/2011

שלום,
    יש לי כלב מעורב בינוני-גדול בן שנה וחצי. אתמול שמתי לב שהוא התחיל לגרד את אוזן שמאל שלו וכשהסתכלתי שם ראיתי שהאוזן שלו לא נקייה (הימנית כן נקייה). אתמול הוא גם ניסה כל הזמן לנער את הראש- כאילו להוציא משהו משם..היום הוא לא עושה כלום ונותן שיגעו לו באוזן ונותן להסתכל.
    השאלה שלי היא- האם יש צורך ללכת לוטרינר? האם ניתן לטפל בבעיה לבד? ראיתי בחנויות בע"ח שיש טיפות ותכשירים מיוחדים לניקוי האוזניים.
    תודה רבה מראש,
    נועם.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול אוזניים לכלב

הוספת תגובה

• טיפול אוזניים לכלב - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    13/02/2011

יתכן שכלבך סובל מדלקת אוזניים. דלקות אוזניים יכולות להיגרם מסיבות שונות, כולל גופים זרים באוזן, בעיה במבנה תעלת האוזן, נגיעות בטפילים, אלרגיות ועוד. על מנת לאבחן את הבעיה ואת הגורם לה יש בהחלט צורך לגשת לוטרינר שיבדוק ביסודיות את האוזן ויתן טיפול מתאים. יתכן שיהיה צורך במשטח מהאוזניים.
    התכשירים הנמכרים בחנויות חיות מתאימים לניקוי כללי של האוזן אבל לא מתאימים למצב של דלקת שצריכה להיות מטופלת בהתאם למצבה ולגורם (אנטיביוטיקה, לעיתים סטרואידים וכו').

גשו לוטרינר בהקדם- חשוב לטפל בדלקות אוזניים כשהן מתחילות כי ככל שהדלקת מחמירה קשה יותר לטפל בה ויש יותר סיכוי לחזרתיות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש לגידול בראש לכלב
    נוה
    09/02/2011

שלום , יש לנו כלב ( הגיל לא ידוע ) .. בזמן האחרון הוא לא רואה ..
    בהתחלה לקחנו אותנו לוטרינר שאמר שהוא עיוור ... הוא טופל בסטרואידים והחל לראות קצת . בזמן האחרון חלה שוב הדרדרות במצב שלו , והוא כבר כמעט ולא רואה בכלל .
    הוא מטופל אצל וטרינר שנתן לו כדורים וטיפות . הכלב נמצא בביקורת כל הזמן. היום היינוט בביקורת ונאמר לנו כי יש חשש לגידול בראש . כשנאמר לנו כך , באמת התחלנו לשים לב לזה שהכלב הולך עם הראש מכופף מאד , כאילו הוא מכביד עליו .
    אנו מחכים כרגע לבדיקה אצל ד"ר רון עופרי בבית החולים הוטרינרי בראשל"צ .
    שאלתי היא : אם אכן מדובר בגידול , האם ניתן לנתח ? ( הכלב מבוגר ) , ואם כן , האם יכולים להגרם סיבוכים ? האם בעצם עדיף במקרה של גידול חס וחלילה להמית את הכלב ? אנחנו אוהבים אותו מאד ודואגים לו . בבקשה תענו מהר ... תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    חשש לגידול בראש לכלב

הוספת תגובה

• חשש לגידול בראש לכלב - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    13/02/2011

ראשית, כל עוד איכות חייו של הכלב טובה, והוא אוכל ושותה ועם מצב רוח טוב, אין סיבה להמית אותו רק בשל עיוורון. כלבים עיוורים מסתדרים מצויין כל עוד הם מכירים את ביתם ואת סביבתם הקרובה.
    כדאי לגשת לבדיקה על ידי רופא עיניים וכן על ידי נוירולוג שיבדק האם קיימים חסרים עצביים נוספים למעט הפגיעה בראייה.יתכן שניתן יהיה לנסות לטפל בעיוורון בשאיפה להחזיר את הראייה, ויתכן שהנזק לראייה אינו הפיך.
    קיימים מקרים לא נפוצים בהם מאובחן גידול במח אשר ניתן לנתח. גידולים במח מאובחנים על ידי בדיקת CT. מדובר כמובן בניתוחים מסובכים ביותר המתבצעים על ידי נוירולוג מומחה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולה מקיאה ונופלת מהרגליים
    דני
    08/02/2011

שלום!
    לפני כשבוע החלה החתולה שלנו להקיא בערך 3 פעמים ביום ואיבדה את התאבון לגמרי. היא אושפזה ועברה בדיקות שקבעו שהיא סובלת מסוכרת, ולכן הוטרינר הורה לנו להחליף את המזון היבש שהיא אוכלת במזון מיוחד שנקרא K/D. בנוסף קיבלנו שני מזרקים עם אנטיביוטיקה והודרכנו כיצד להזריק לה (הזריקה האחרונה הייתה במוצ"ש). התאבון שלה אמנם חזר, אבל היא עדיין מקיאה בערך פעם ב-24 שעות, וביומיים האחרונים התווספה תופעה מדאיגה חדשה - היא נופלת מהרגליים ולא מצליחה לקום למשך כחצי דקה וגופה נתקף מעין רעידות קלות. לאחר מכן היא קמה והולכת בצעדים כושלים מספר שניות ואחר כך הכל נהיה בסדר והיא ממשיכה כרגיל כאילו כלום לא קרה. ההתקף הראשון היה אתמול בערב והאחרון היום בערב - בהפרש של 24 שעות.
    ממה זה יכול לנבוע? מהסוכרת? אולי זה בגלל שחסרים רכיבים מסויימים במזון החדש שהיא אוכלת?
    תודה רבה על העזרה!!!

הוספת תגובה

• חתולה מקיאה ונופלת מהרגליים - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    13/02/2011

שלום דני,

לא ציינת בת כמה החתולה.כיצד איבחן הוטרינר את מחלת הסכרת? האם בוצעו בדיקות שתן ודם? האם בנוסף יש לחתולה בעיה בכיליה? המזון שהחתולה מקבלת הוא מזון שמתאים לחתולים הסובלים מבעיות בכליות ולא לחתולים עם סכרת.הטיפול העיקרי למחלת הסכרת הינו מתן זריקות של אינסולין. אם החתולה מטופלת באינסולין יש למדוד את רמת הסוכר בשתן באופן קבוע ומידי פעם את רמת הסוכר בדם אצל וטרינר. התמוטטות ורעידות יכולות להתאים לחתולים שמקבלים מינון גבוה מידי של אינסולין ורמת הסוכר בדם שלהם יורדת, אולם נראה שזהו לא המצב אצל החתולה שלך כי היא אינה מטופלת באינסולין.
    אני מציעה שתחזרו לוטרינר ותנסו להבין ממה בדיוק סובלת החתולה (האם מסכרת? האם מבעיה בכליות?).

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה