מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת באוזן הפנימי או שלא?דנה01/02/2011
שלום..
הכלב שלי הוא כבן 13 לפני כחודשיים היה לו מקרה של דלקת באוזן הפנימי של כלבים מבוגרים כמו שהוטרינר אמר חשדו בהרבה מקרים כמו למשל גידול או אירוע מוחי בסוף אבחנו זאת כדלקת באוזן הפנימי היום הוא לגמרי בסדר אוכל כמו שצריך מגיב כמו שצריך והשיווי שלו חזר כמעט עד הסוף.
ביום חמישי האחרון היה מין מקרה הכלב התעורר משינה קצת בכה בזמן הקפיצה מהכורסה לאחר מכן התהלך הלוך ושוב עם הגב מכומר ורגליו האחוריות רעדו זה ארע כ2 דקות הכלב היה חיוניי הוא קשקש בזנב והלך לקראתי ורצה את ליטופיי בעת המקרה מאז זה קרה גם ביום שבת וגם יום שלישי בבוקר בדיוק באותה מתכונת
הייתי רוצה לדעת את הסיבות למה זה יכול לקרות הוטרינר אומר הרבה דברים והוא מציע לעשות CT
זה יכול להיות התקף אפילפסי? כאב עז בגב? שריר שנתפס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין תגובה לשאלה שלי?
דנה02/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלח וחתוליםליזי31/01/2011
המליצו לי לקנות מנורת מלח לבעיות נשימה שיש לי, ואני חוששת שהחתול שלי ילקק את המנורה, שזה בעצם בלוק גדול של מלח. האם זה יכול להיות מסוכן לחתול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלח וחתולים - תגובה
ד''ר נורית פרנקל31/01/2011רינה שלום
ליקוק של מלח באופן אובססיבי עלול להזיק לחתול.
נסי למקם את המנורה במקום שהחתול אינו מגיע אליה
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים שחורים שמתפתחים על עור הכלבימית31/01/2011
שלום רב
יש לי מלטז כבן שנתיים שלא מזמן סיפרנו אותו (יש לציין שהמספרה לא ממש "סיפרה" אלה ממש גילחה אותו) עד לאחר התספורת עורו היה ורוד ועדין ולאחר כמה ימים החלה תופעה של הופעת כתמים שחורים על העור, ראשו של הכלב כבר ממש נצבע והכתמים מתפשטים לכל הגוף.
הכלב אינו מראה סימנים של גירוד או משהו שמטריד את מנוחנו...
למה דבר זה קורה? האם זה תקין? יש סיבה לדאגה?
תטדה רבה
ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים שחורים שמתפתחים על עור הכלב - תגובה
ד''ר נורית פרנקל31/01/2011ימית שלום
מתאור מצב העור של כלבך לא ניתן לדעת מה מקור השינוי בצבע העור והאם הנ"ל דורש טיפול, ומכיוון שהתופעה אינה נפסקת ואפילו מתפשטת, ממליצה לך בחום לגשת לוטרינר לבדיקה.
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוים בעקבות סירוסרומא30/01/2011
יש לנו כלב כנעני כבן 10 חודשים.
לפני כחודש וחצי הוא עבר סירוס ומאז הוא לא מרים את הרגל בזמן הטלת שתן אלא משתין כמו נקבה (לא מראה סימני כאב או קושי פיזי).
יש לציין שהוא היה מרים רגל לפני הסירוס ושהוא עדיין מתעניין ומגלה סקרנות בריחות של כלבים אחרים,שומר על הטריטוריה וכו..
האם זה נורמלי?מה יכול לגרום לשינוי כזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין תשובה????
רומא01/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוים בעקבות סירוס - תגובה
ד''ר נורית פרנקל01/02/2011רומא שלום
יתכן שאזור הניתוח עדין מעט רגיש, ולכן הוא נמנע מהרמת הרגל. כמו כן יתכן והרמת הרגל כבר אינה מכאיבה, אך הוא עדין זוכר הרמה דומה לאחר הסירוס וכן נמנע מהפעולה. סביר להניח שהוא יחזור להרים את הרגל בהמשך. בכל מקרה ממליצה לך לקחת אותו לוטרינר לבדיקת אזור החתך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות של חתולתמר29/01/2011
שלום רב,
יש לנו חתול בן 8 חודשים. החתום אמור לעבור סירוס בשבוע הבא.
בשבוע האחרון הוא מיוחם וקיים יחסי מין עם חתולות רבות.
האם יש מחלות מין שעוברות בין חתולים? (כמו איידס חתולים ועוד)
האם המחלות יכולות לעבור לבני אדם? בשריטה? במגע? בנשיכה?
החתול גר איתנו בבית. האם הוא מסכן אותנו או את ילדינו בעקבות כך? (אנא, התייחס גם לאיידס חתולים). אילו חיסונים כדאי לתת לו?
קשה לנו לעשות סירוס מסיבות מוסריות. האם זה באמת טובת החתול?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות של חתול - תגובה
ד''ר תמר נרקיס30/01/2011ראשית,, איידס של חתולים (FIV), היא מחלה שאינה מדבקת לבני אדם והיא קיימת רק במשפחת החתוליים. המחלה עוברת לרוב בשריטות וקרבות בין חתולים.
סירוס החתול מומלץ שכן הוא מרגיע את אופי החתול, מונע סימון עם שתן בבית, מונע קרבות עם חתולים אחרים וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולה שלי לפני 5 ימים הרבה פעמיםליכטר מרתה28/01/2011
עושה צרכים בארגז חול משבעבר לא הייה כך הרבה,כול 20 דקות היא הולכת לארגז,
מוציא שתן.היא בת 3ןחצי,יש לי שאלה העם זה דלקת בשתן או מה הסימנם של דלקת השתן?מה עושים?
תודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה שלי לפני 5 ימים הרבה פעמים - תגובה
ד''ר תמר נרקיס30/01/2011התופעה שאת מתארת יכולה בהחלט להעיד על דלקת בדרכי השתן. יתכן שהחתולה סובלת גם מקיסטלים או אבנים בדרכי השתן. גשו לוטרינר שיבצע בדיקת שתן ויתן טיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר" נרכיס תודה רבה על תשובה
ליכטר מרתה30/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה-כלביםיעל27/01/2011
שלום,
יש לי כלב בן 13, חולה במחלת האפילפסיה.
בד"כ יש לו התקפים בתדירות נמוכה,אך ביומיים האחרונים הוא חטף 4 התקפים.
היום הוא חטף 3 התקפים, וכרגע הוא נמצא במצב שהוא לא יכול לזוז, הוא מרייר, ומקציף אך לא מקבל התקף.
ההתקפים היו קצרים ועברו לו.. אך הוא נמצא במצב סטטי קרוב לשעתיים..
הוא לא שותה ולא אוכל.
מה אפשר לעשות? מעבר לאופציה ללכת לוטרינר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה-כלבים - תגובה
ד''ר תמר נרקיס30/01/2011לאחר מספר התקפי אפילפסיה חובה ללכת לוטרינר שיתן לכלב תרופות להפחתת הלחץ בתוך הגולגולת, וזריקות נגד עוויתות. יתכן מאד שהכלב לא יצא מהמצב בו הוא נמצא ללא טיפול ומצבו עלול אף להתדרדר. גשו בהקדם האפשרי לוטרינר!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעת ראש אצל אוגר סיביריסיון27/01/2011
שלום,
האוגרת שלי נפלה מגובה רב לפני כשבוע.
בתחילה היה נראה שלא הושפעה מכך, היא המשיכה להתנהג כרגיל.
לאחר כמה שעות הבחנתי בנפיחות קלה בראשה אך הנפיחות ירדה במהלך הימים שחלפו.
היום הבחנתי שאחת העיניים שלה שינתה את צבעה מחום למשהו כחלחל בהיר, נראה כמעט חלול.
מישהו יכול לומר לי מה זה? האם אפשר לעזור לה בדרך כלשהי? האם היא עיוורת בעין אחת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעת ראש אצל אוגר סיבירי - תגובה
ד''ר תמר נרקיס30/01/2011אני ממליצה לך להתייעץ עם וטרינר מומחה לחיות אקזוטיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרה...גיא27/01/2011
שלום.. יש לי גור בן חצי שנה שבשבוע האחרון קורה לו משהו מוזר..
כל לילה בערך בשעה ארבע הוא פתאום נכנס מתחת למיטה, ומקיא מה שניראה כמו מיצי קיבה.
זאת הפעם היחידה שהוא מקיא ביום חוץ ממנה הוא רגיל לגמרי... אוכל משחק..
ניסיתי להפסיק לתת לו ממתקי אילוף כאלה אולי הם היו הבעיה.. לא עזר...
ניסיתי להוריד טיפה את כמות האוכל אולי הוא אכל יותר מידי.. גם לא הבעיה...
חשוב לציין שלפני שבועיים הוא סבל משלשולים רציניים וקיבל אנטיביוטיקה...
בעקבות השלשולים האלה יצאתי בקנס דיי רציני אצל הוטרינר ואין לי כרגע תקציב לעוד בדיקות אצל וטרינר... אני סטודנט..
יש למישהו רעיון מה יכולה להיות הבעיה??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוזרה... - תגובה
ד''ר תמר נרקיס30/01/2011גורים מקיאים עלולים להתייבש במהירות ולאבד מלחים חיוניים בדם. לכן חשוב ביותר לגשת בהקדם לוטרינר שיבדוק במה מדובר. בינתיים, אפשר לנסות להחליף את המזון שלו למזון קל עיכול (למשל אורז לבן ללא תבלינים ועוף מכובס ללא עור ועצמות וללא תבלינים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב מסרב למזון כלביםליה סתיו26/01/2011
כלב גולדן רטריבר בן 8 פתאום - מיום אחד לשני - מסרב לאכול מזון כלבים (נסיתי להחליף סוג ולא עוזר)ואוכל רק מזון "בני אדם". נסיתי לא לתת לו אוכל במשך יומיים, ושום דבר לא עוזר. הוא עובר ליד צלחת המזון כלבים, מרחרח ולא אוכל. הוא מרבה בשתיית מים.עשינו לו ניקוי שיניים, כי הייתה לו דלקת וחשבנו שאולי זו הסיבה - אבל גם זה לא עזר. על מה זה יכול להעיד??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב מסרב למזון כלבים - תגובה
ד''ר תמר נרקיס30/01/2011אכילה סלקטיבית, כלומר אכילת מזון טעים במיוחד אך המנעות מאכילת מזון רגיל- יכולה בהחלט להעיד על בעייה בריאותית או מחלה, ובמיוחד בגזעים שהם בדרך כלל "גרגרנים" כמו גולדן רטריבר. בנוסף, שתיה והשתנה מרובה הוא מצב שמעיד גם הוא על בעיה בריאותית כגון בעיות כיליה, בעיות כבד, בעיות הורמונליות ועוד. גשו בהקדם לוטרינר שיבדוק את הכלב ויבצע בדיקות דם כדי לאתר את הגורם לבעייה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלבה מחרבנת בכל החצרנחום25/01/2011
שלום רב !
יש לי כלבה מבוגרת בת 11 שנים מסוג רוטוילר מעורב עם זאב.הכלבה עברה עיקור לפני 5 שנים בערך. בחצי שנה האחרונה הצואה שלה שינתה את צורתה ונראתה גדולה יותר ופחוסה ,לא כמו במצב רגיל וגם היציאות שלה נהיו קשות יותר .ובחודש האחרון היא החלה להטיל את הצואה בכל החצר והמעבר כל פעם יוצא לה קצת ,הצואה ממש מסריחה והסתכלתי האם יש דם בצואה.פעם היה נראה לי שיש קצת דם אבל בכל שאר הפעמים לא ראיתי .המזון שלה הי יוקאנובה רגולר .ולפני שנה וחצי החלפתי לה לסניור.ועכשיו היא מקבלת פרפורמאנס .במשך כל החלפת המזונות לא היה שינוי בתצורת הצואה .מה לעשות ומה מומלץ לתת על מנת שהתופעה המטרידה הזאת של צואה קטנה בכל מקום.
הרבה תודה רבה
נחום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכלבה מחרבנת בכל החצר - תגובה
ד''ר תמר נרקיס30/01/2011שלום נחום. לא ברור מתיאורך האם הכלבה שולטת על מתן צואה או שהצואה יוצאת ללא שליטה. בעיקרון מרקם וצבע הצואה יכול להשתנות בעקבות החלפת מזון. עם זאת, צואה פחוסה עלולה להעיד על מסה או היצרות במעי הגס שגורמת לקושי ביציאת הצואה. אני ממליצה לך בחום לגשת לוטרינר שיבדוק את הכלבה ויבצע בדיקה רקטלית כדי לבדוק אם יש היצרות או מסה באזור הרקטום או פי הטבעת. בנוסף, כדאי לבצע בדיקת צואה ואם יהיה צורך בדיקות נוספות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילת שןתאיר23/01/2011
יש לי גור בן 5 חודשים מעורב (ג'ק ראסל עם פינצ'ר)
והיום בשעת משחק עם כלב אחר ראיתי טיפה דם על הכלב שאיתו הוא שיחק ,
הבנתי שכנראה הדם הוא מהכלב שלי,,
בדקתי את הפה של הכלב שלי וראיתי שנפלה לו השן החזקה בלסת התחתונה מצד ימין.
זה טבעי? גם לכלבים נופלים שיני חלב? אני צריכה לגשת לוטרינר או שאין צורך?
יש לציין שהוא סיים את כל החיסונים (גם נגד כלבת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילת שן - תגובה
ד''ר תמר נרקיס23/01/2011יתכן שנשרה לכלב השן. עם זאת, יתכן שהוא גם נפצע במהלך המשחק ויש סיכוי שהאזור יזדהם ולכן מומלץ שהפה יבדק על ידי וטרינר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שאלה סליחה על המטרד...
תאיר24/01/2011רציתי לדעת האם דחוף מפגש עם וטרינר?
כי פשוט לא כואב לו, לא מנופח, לא יורד דם או משהו כזה.
אם המקום מזוהם זה מראה על סימנים?
אני פשוט חיילת ומפגש עם הוטרינר שלי עולה 100 שקל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שאלה סליחה על המטרד... - תגובה
ד''ר תמר נרקיס30/01/2011אם האזור לא נפוח או כואב, והכלב מרגיש טוב ואין לו קשיי לעיסה- אפשר לעקוב אחרי מצבו בבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בורסיטיס אצל כלבים- איך מטפלים?אלה23/01/2011
שלום רב, לכלב שלי בן שנה קיימת נפיחות ( כיס מיים) במפרק הרגל האחורי.
הבעיה נמשכת כבר כמה חודשים. בהתאם להמלצת הוטרינר הכלב קיבל טיפול אנטידלקתי בכדורים ונלקח משטח שגם הוא היה תקין. הבעיה עדיין קיימת . איזה טיפול נוסף ניתן להמליץ לנו? בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בורסיטיס אצל כלבים- איך מטפלים? - תגובה
ד''ר נורית פרנקל23/01/2011אלה שלום.
לא ציינת את גיל הכלב, משקלו, האם גזעי? האם צולע? האם היתה טראומה למפרק הנ"ל? האם הוגדר כהיגרומה?
ניתן לבצע צילומי רנטגן של המפרק ולראות האם ישנם שינויים תוך מפרקיים.
אם הבעיה היא תוך מפרקית, בדומה לאנשים, קיימת בדיקה המאפשרת צפיה בתוך המפרק באמצעות סיב אופטי הנקראת אורטוסקופיה. (משאלתך לא ברור האם הבעיה היא מחוץ או בתוך המפרק). - צילום של הרגל ייעזור.
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה על בורסיטיס
אלה24/01/2011שלום נורית, תודה על תגובתך המהירה
הכלבה שלי בת שנה , גזע רידצ"בק רודזי, שוקל 38 ק"ג
לא ידוע לנו על טראומה באיזור המפרק והיא לא צולעת.
צילומי רנטגן נעשו והום לא הדגימו בעיה במפרק עצמו.
ניקור בורסה ומשטח ממנה היה שלילי
מכוון שבעיה נמשכת הרבה זמן ללא הטבה למרות הטיפול האנטידלקתי הארוך טווח
הומלץ לנו על ביצוע CT ויתכן הניתוח.
אני מתלבתת מאוד על אופציה זו
האם תמליצי לנו אפשרויות נוספות?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לכלבתדידי22/01/2011
שלום רב,
יש לי שאלה בנוגע לכלבת, זאת עקב העובדה שכבר שלחו אותי בעבר ללשכת הבריאות המחוזית על מקרים פחותים יותר.
יש לנו בבית גור חתולים בן כ-4 חודשים (הוא היה חלק מלהקה של גורי רחוב ולכן אנחנו לא יודעים במדויק), לפני כ-12 ימים הוא נשך אותי בכף היד בזמן משחק. הנשיכה הייתה די שטחית ונעלמה לאחר יומיים.
בכל מקרה, בזמן הנשיכה הוא עדיין לא עבר חיסון לכלבת, ואת החיסון הוא קיבל רק כשבוע לאחר שנשך אותי (7 ימים לאחר הנשיכה).
מניסיון העבר אני יודעת שצריך לשים לב במשך 10 ימים אם החיה בריאה, וכל עוד היא לא מראה סימנים/מתה אין סיבה לחשש (האם זה משנה שהוא עבר במהלך הזמן הזה חיסון לכלבת?).
השאלות שלי הן האם מומלץ בכל זאת לפנות ללשכת הבריאות המחוזית למרות שעברו כבר די הרבה ימים? וכן, האם לאחר החיסון יש עדיין סיבה לחשוש מנשיכות של החתול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לכלבת - תגובה
ד''ר נורית פרנקל23/01/2011דידי שלום
בנוגע לנשיכה שננשכת לפני 12 ימים, כמו שציינת מכיוון שעברו יותר מ-10 ימים, אין חשש להדבקה בכלבת.
לא סביר שגור צעיר כל-כך יהיה נשא של כלבת, ומרגע שחיסנת אותו, גם אם יחשף למחלה לא ידבק.
באופן כללי צריך לנסות להמנכע ממצבים בהם את ננשכת, גם אם זה תוך כדי משחק, מכיוון שפרט לכלבת, יתכנו זיהומים וסיבוכים לא רצויים.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרה חירום.עדן22/01/2011
היום בבוקר הכלב שלי אכל חבילת מסטיקים.
מה אני אמורה לעשות? לפנות לוטרינר או לחכות שייצא לו בצואה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקרה חירום. - תגובה
ד''ר נורית פרנקל23/01/2011לא ציינת מה גודל הכלב, וכמות המסטיקים. בכל מקרה יש לעקוב אחר הכלב, במידה ומראה שינויים במצב הרוח, הקאות או כל שינוי אחר יש לפנות לוטרינר לבדיקה והתייעצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)