פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חסימה בדרכי השתן בחתול
    יוסי
    07/12/2010

בהמשך להודעה שכתבתי רציתי לציין מה קרה מאז ולהתייעץ

החתול היה אצל וטרינר, הוטרינר המליץ לא לעשות לו קטטר כיוון שנראה לו חיוני ולא הרגיש שלפוחית שתן מלאה. הוא שיחרר אותי הביתה עם טיפול 5 ימים בצפורל ובפנוקסיבנזמין להרפיית שריר השלפוחית והמלצה להחלפת המזון לסוג יורינרי.
    היום לקחתי דגימה של שתן החתול לחבר רופא-נפרולוג. הוא אמר לי שהוא רואה אבנים בצורה של מלבן (struvite) רבים בדגימה.
    כרגע החתול נותן שתן פעם-פעמיים ביום, אך בכמות קטנה מהרגיל. החלפנו לו את האוכל לPROPLAN URINARY, הוא אוכל בערך חצי מהכמות היומית שלו (אולי לא אוהב את האוכל החדש, החלפנו לו את האוכל בבאת אחת בהמלצת הוטרינר).

רציתי לשאול אם לאור מה שנמצא בשתן יש להמשיך בטיפול בצפורל, או שאתן ממליצות לפנות לוטרינר בכל זאת לעשות לו קטטר ולפתוח את החסימה? סה"כ החתול חיוני, משחק, אוכל (פחות), שותה, רק נותן מעט שתן (ונמצא בערך 3 דקות בארגז, אך יוצא לו מעט).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חסימה בדרכי השתן בחתול

הוספת תגובה

• חסימה בדרכי השתן בחתול - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    07/12/2010

אם יש קריסטלים מסוג סטרוויט יש להמשיך לתת את המזון שאתה נותן אבל להקפיד שהחתול יאכל רק את המזון אחר ולא שום דבר אחר.
    אם החתול רק מטפטף שתן בכמויות קטנות, מומלץ לגשת שוב לוטרינר שימשש את שלפוחית השתן. אם השלפוחית אינה גדולה סימן שאין חסימה ויש להמשיך טיפול במזון הרפואי ובאנטיביוטיקה. אם זה לא יעזור יש לשלוח את השתן לתרבית כי יתכן שיש צורך באנטיביוטיקה אחרת.
    בנוסף, מומלץ לבצע צילום כדי לוודא שאין אבנים בשלפוחית. אם יש אבנים בשלפוחית מומלץ להוציאן בניתוח כדי למנוע חסימת שתן.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יוסי
    07/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חורים על העור! עזרה!
    רינת
    07/12/2010

הרגשתי בליטה גדולה באיזור הבטן של החתול שלי גיליתי איזשהו סימן שחור שלכאורה נראה כקרציה, ניגשתי לצאת מן החדר להביא ניר טואלט להוציא אותה והבחנתי בחתול נושך את האיזור ,אחרי שחזרתי ראיתי כי הסימן השחור הזה נעלם, ובמקומו מופיע ממש חור בצורה מאוד עגולה (איפה שישב הכתם השחור) בקיצור חור שממש חפור לו בתוך העור.טיפלתי בחור בעזרת סינטומיצין וזמן קצר לאחר מכן הוא נסתם.
    תהיתי אוליי זו קרציה שממש הכאיבה לו ופצעה אותו לכן ריססתי אותו, והשתמשתי גם ב
    ADVANTAGE ובאמת התאמצתי להשיג לו את הטיפול הכי טוב.
    והיום שוב אני מלטפת אותו ואני מרגישה משהו מוזר על העור, הזזתי את הפרווה ואני
    שוב מבחינה בחור!!!
    חייבת עזרה! מה לעשות?
    האם אלו באמת קרציות? מה יכול לגרום לזה? וכיצד לטפל בזה?

לקביעת תור
    סגירה
    חורים על העור! עזרה!

הוספת תגובה

• חורים על העור! עזרה! - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    07/12/2010

יתכן שמה שאת מתארת הוא קרציה. אני מציעה לך לגשת לוטרינר שיראה את הפצע שאת מתארת ויבדוק האם מדובר במשהו חמור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף
    עדן
    07/12/2010

אתמול הכלבה שלי התחילה להשתעל בצורה מוזרה ובלי הפסקה, שיעול שנשמע כאילו יש לה קוצר נשימה מתמשך, השיעור נמשך עד עכשיו.
    בנוסף היום היא התחילה להקיא בלי הפסקה, עד שהיא הגיע למצב שהיא מקיאה מים.
    מה אני יכול לעשות עד שאקח אותה לוטרינר?

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף

הוספת תגובה

• דחוף - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    07/12/2010

יש לגשת לוטרינר בהקדם. ההקאות עלולות לגרום לה להתייבשות ויש להבין את הגורם לשיעולים ולהקאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף !!!!!!
    שיר
    07/12/2010

יש לי חתול בן 13, שכבר יותר מחודש אבחנתי אצלו ברטיבות סביב העיינים שגורמת לו להיראות כאילו הוא "בוכה".
    על דעת עצמי עשיתי לו קומפרסים של צמר גפן טבול בתה, רק שלצערי זה עוזר לרגע ואז התופעה שוב חוזרת !
    תופעה זו חוזרת ונשנית כל שבוע במהלך כמה חודשים.

בבקשה,
    עיזרו לי !

תודה מראש,
    שיר

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף !!!!!!

הוספת תגובה

• דחוף !!!!!! - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    07/12/2010

דימוע יתר יכול לנבוע מגורמים שונים, כולל דלקת בעין, כיב בעין, סתימה של תעלת ניקוז הדמעות ועוד. אני ממליצה לך לגשת לוטרינר שיבדוק את החתול ואת הסיבה לדימוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חינוך לצרכים
    שמרית
    06/12/2010

אימצנו גורת שיצו בת שנה (לא מעוקרת- אם זה משנה משהו) היא כלבה מאוד אנרגטית וחמודה אך לא מחונכת לצרכים. היא עושה המון פיפי וגם די הרבה קקי ביום ובכול שטחי הבית, כשמוציאים אותה מספר פעמים ביום היא לפעמים עושה בחוץ ולפעמים איך שחוזרים הביתה מהטיול היא עושה פיפי או קקי. נציין כי זו פעם ראשונה שיש לנו כלב בבית וזה מאוד מתסכל כי כבר למעלה מחודש היא בבית ונראה כי אנחנו אפילו לא בכיוון. אז כיצד עלינו לנהוג???
    תודה מראש על תשובתכם ותבורכו על הפורום שעוזר מאוד.
    ברכת חג אורים שמח לכול בית ישראל.

לקביעת תור
    סגירה
    חינוך לצרכים

הוספת תגובה

• חינוך לצרכים - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    06/12/2010

שלום שימרית, ברכות על השיצו שהצטרפה למשפחה.
    חינוך הכלב לצרכים לרוב נעשה בגיל צעיר וקשה יותר ללמד כלב בוגר, שרגיל לעשות צרכים בבית, לעשות את הצרכים בחוץ.
    בשלב זה, לאחר שהות של חודש בביתכם, ללא הצלחה בחינוכה, ממליצה לכם להתיעץ עם מאלף שיעזור לכם בפתרון הבעיה.
    בהצלחה.
    חג אורים שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בעין של הכלבה
    תמר
    06/12/2010

יש לי פאג סיני בת שנה וחצי. מאז ומתמיד היה לה מן צל לבן (נראה כמו סוג של בצקת קטנה) בעין שמאל.
    היום לראשונה ראיתי שהצל הלבן הוא למעשה סיום של מה שנדמה לי פגמנטציה או כתם כהה בחלק הפנימי של הקרנית (כך זה נראה) האם דורש התייחסות? אף אחד מהווטרינרים לא שם לב לזה או לא ייחס חשיבות

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בעין של הכלבה

הוספת תגובה

• בעיה בעין של הכלבה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    06/12/2010

שלום תמר
    מתמונת העין שאת מתארת קשה מאוד להעריך במה מדובר. בצקת לרוב הינה כחלחלה ואינה לבנה. הקרנית כאשר בריאה, הינה שקופה לחלוטין. בפאג לעיתים ישנו פיגמנט על הקרנית כתוצאה מחיכוך של העין עם קפלי העור.
    בכל שינוי בעיניים, במיוחד בכלבים המועדים לבעיות עיניים כגון פאג, כדאי תמיד להתייעץ עם רופא וטרינר.
    המון בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת עיניים בחתול
    לי
    06/12/2010

שלום ,
    ישנו חתול שאינו בבעלותי אך מגיע לפתח דלתי לעיתים תכופות.
    לפני כשבוע הוא היה מעורב בקרב חתולים ונפצע. (נשרט בעפעפיים.) כעת נראהלי שהתפתחה אצלו דלקת עיניים חריפה שכוללת אדמומיות ומוגלה.שאלתי היא, האם ניתן למרוח לו מישחה אנטיביוטית שמיועדת לבני אדם או שיש לקחת אותו לטיפול וטרינרי? אם הוא אכן צריך לראות וטרינר האם אצטרך לרשום אותו על שמי או שהוא יוכל לקבל טיפול גם בלי לעבור את ההליך הבירוקרטי.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת עיניים בחתול

הוספת תגובה

• דלקת עיניים בחתול - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    06/12/2010

לי שלום
    נשמע עפ"י המצב שאת מתארת, אדמומיות ומוגלה, שיהיה צורך בטיפול אנטיביוטי. מומלץ לקחת את החתול לבדיקה אצל וטרינר בכדי להתאים לו את הטיפול הרצוי.לעיתים ניתן טיפול מקומי ולעיתים ישנו צורך בטיפול נרחב יותר.חשוב לציין שטיפול במשחה לא מתאימה עלול להזיק.
    בנוגע לבירוקרטיה הנדרשת היא מנמלית לרוב, ודורשת פרטים בסיסים בלבד ואני מניחה שהיא לא תהווה מכשול.
    המון בריאות ובהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחת שתן בחתול?
    יוסי
    05/12/2010

יש לי חתול בן 3. כנראה מסוג בריטי (או סוג דומה לפרסי).
    הוא ניזון רק מ-PURINA PROPLAN ANTIHAIRBALL
    היום הוא עמד דקות ספורות בתוך ארגז החול שלו. היה נראה כאילו הוא מתקשה לעשות צרכים. סה"כ יצאו לו צרכים בסופו של דבר (לא עקבתי ומדדתי בדיוק כמה זמן עמד בתוך ארגז החול, אך היה ניכר כי זה זמן ארוך מן הרגיל).
    לפני כמה דקות מצאתי שובל של שתן מארגז החול לכיוון המיטה שלי, וכן שתן על השמיכה שלי.
    יש לציין כי היה שתן גם בארגז חול, וכן צואה.
    כמו כן, החתול נראה טוב, משחק ושמח, סיים את כל האוכל שלו.

למעשה לא קרה שום דבר חדש למעט זאת שבשלושה ימים האחרונים אני מארח (בחדר אחר וקומה אחרת) חתולה, בריאה.
    החתולה ניזונה רק ממזון מקופסאת שימורים (איכותי, לא זוכר את שמו).

היום ואתמול לקחתי כפית עם מעט אוכל מתוך כלי האוכל של החתולה הזו ונתתי לחתול שלי (סתם שיתפנק קצת) זאת לאחר שהחתולה קצת אכלה מהאוכל הזה.

האם ייתכן כי מדובר במשהו זיהומי? אולי איזו פגיעה בדרכי השתן?
    מה אתן ממליצות לי לעשות? לעקוב? לפנות לוטרינר? לתת לזמן לעשות את שלו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בריחת שתן בחתול?

הוספת תגובה

• תוספת להודעה

יוסי
    06/12/2010

היום בבוקר הארגז של החתול היה עם מעט שתן. השתן לא הופיע בשלולית אחת כמו בד"כ, אלא היו טיפות מפוזרות באזורים שונים בארגז. כמו כן לא היתה צואה בארגז (אבל ניקיתי לו אתמול בלילה אז אולי הוא יתן צואה בקרוב).
    סה"כ החתול אוכל, משחק ושמח

מה דעתכן?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת להודעה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    06/12/2010

יוסי שלום
    אכן נשמע שחתולך סובל מבעיה בדרכי השתן, מספר רב של מוקדי שתן קטנים יכול להצביע על דלקת שתן. יש לגשת בדחיפות לוטרינר לברור הנושא בכדי להמנע ממצב של חסימת דרכי השתן, שכפי שצויין קודם, עלול להיות מצב מסכן חיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחת שתן בחתול? - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    06/12/2010

לא סביר שהבעיה קשורה למזון. אם קיים חשד שהחתול מתקשה להשתין- יתכן שמדובר בהתחלה של חסימת שתן, תופעה הנפוצה בחתולים זכרים צעירים. חסימת שתן היא מצב מסכן חיים שדורש טיפול דחוף ואינטנסיבי ולכן עליכם לגשת לבדיקה אצל הוטרינר בהקדם. יתכן שלא מדובר בהתחלה של חסימה אלא בדלקת בדרכי השתן, וגם אז מומלץ לגשת לוטרינר לבדיקת שתן.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לגור רועים גרמנים
    שי
    04/12/2010

היום אימצתי גור רועים גרמני בן חודש וחצי
    שאלתי היא האם יכול להיות שהכלב מורגל כבר לעשות צרכיו בחוץ
    למיטב ידיעתי עד כה הוא חי עם אמו ואחיו בחצר וכנראה שגם שם עשה את צרכיו
    במהלך כל היום הוא היה בערך 5-7 שעות בבית ועוד 1-2 בחוץ
    יש לציין שהכלב אכל ושתה כראוי ועשה את צרכיו (2 יציאות +4-5 שתן) אך ורק בתחומי הגינה מבלי שהוריתי לו על כך
    האם יתכן כי הגור שרגיל מהבית לעשות צרכיו בחצר מורגל כבר גם בביתי לעשות אך ורק בחצר ?

אשמח לקבל עוד טיפים ראשונים לגור ובמיוחד לרועה גרמני

תודה רבה
    שי

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לגור רועים גרמנים - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    06/12/2010

בהחלט יכול להיות שהגור כבר מחונך ויודע לעשות את צרכיו בחוץ.
    יש לגשת עם הגור לוטרינר שיבדוק אותו בדיקה כללית ויתן לו תילוע וחיסונים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    רלי
    04/12/2010

רציתי לדעת האם ניתן להידבק במחלה כלשהי שמועברת ע"י יונים אם הייתי ליד יונה פצועה אבל לא נגעתי בה רק הייתי בקרבתה? חשוב לציין שלא נגעתי בה ורק הבטתי בה ממרחק של חצי מטר האם יכולה לעבור מחלה או טפיל כלשהי במצב כזה??

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    06/12/2010

הסיכוי למעבר מחלה מיונה לאדם ללא מגע הוא נמוך ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות קיצונית
    שלומי ויאנה
    03/12/2010

שלום!היינו מעוניינים באצע שתוכל לעזור מאוד!יש לנו חתולה פרסית שכף ידה השמאלית התנפחה באופן קיצוני והנפיחות מתפשטת לעבר היד עצמה.החשד הוא שהציפורן שלה פגעה ב"כרית" של כף היד.האם אפשר לטפל טיפול ידני בבית?או חובה וטרינר?

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות קיצונית

הוספת תגובה

• נפיחות קיצונית - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    06/12/2010

יש לגשת בהקדם לוטרינר. יתכן שהחתולה זקוקה לטיפול כירורגי או טיפול אנטיביוטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו חשוד...
    יוסי
    02/12/2010

מצאתי בגינה שלי מעין קובייה חומה ירקרקה בריח של דגים מאד חזק שבפנים יש שעווה שקופה כזו ובתוך שקית לבנה עם חומר נוזלי ורוד, ברצוני לדעת האם זה רעל לכלבים, ברשותי 2 כלבים שחיים בחצר הבית, אשמח לתשובהמהירה תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    משהו חשוד...

הוספת תגובה

• משהו חשוד... - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    06/12/2010

אינני יודעת אם מדובר ברעל. אפשר לקחת את החומר למכון הוטרינרי בבית דגן לאנליזה במעבדה לטוקסיקולוגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה מרזה בצורה קיצונית
    יעקב
    02/12/2010

שלום רב, יש לי כלבת פינצ'ר מעורבת בת 15 וחצי ובזמן האחרון היא הרזתה באופן מפחיד, נתתי לה אוכל מוצק אבל רך, מדי פעם נתתי לה קצת אורז או חמאה כדי שתשמין קצת אך ללא הועיל, יש לה מעט שיניים יכול להיות שזה קשור?

לקביעת תור
    סגירה
    כלבה מרזה בצורה קיצונית

הוספת תגובה

• כלבה מרזה בצורה קיצונית - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    06/12/2010

ירידה משמעותית במשקל יכולה להעיד על בעיות רפואיות שונות. אם הכלבה אוכלת אך מרזה, יתכן שהיא סובלת ממחלה כרונית כגון מחלת כיליה כרונית, בעיית כבד, או אפילו גידול. אני ממליצה לכם בחום לגשת לוטרינר שיבדוק את הכלבה, כולל בדיקה של חלל הפה, ויבצע בדיקות דם ושתן כדי לנסות לאבחן את הסיבה לירידה במשקל.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה רזתה בפנים

בן
    26/10/2013

שלום רב,
    יש לי כלבה מסוג שארפיי בת שנה וחצי , לפני כשולשה ימים חל אצלה שינוי בפנים , כידוע, כלבי השארפיי הם כלבים עם הרבה קפלים וכך גם הכלבה שלי , אך זה ישתנה , כרגע היא ניראת רזה יותר בפנים פחות קפלים מרגיש לי שזאת כלבה שונה ממה שהייתה אצלי עד היום מבחינת המראה. הכלבה אוכלת סדיר אין שינוי במצב הרוח עושה צרכים באופן סדיר . ובנוסף לא ירדה במשקל אפילו עלתה מספר גרמים.לפני כשבוע הכלבה הותקפה על ידי חתולה בשריטות בפנים, הוטרינר בדק אותה וראה שהיא בסדר ושזה לא הגיע לאזור העיניים שלה בנוסף הכלבה מחוסנת מכל החיסונים בין היתר כלבת וכל זה.. אין לי מושג מה לעשות... יש איזשהיא המלצה מה לעשות? חייב עזרה תודה מקרב לב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתייה והשתנה מרובה
    ארז
    01/12/2010

שלום, יש לי כלב מעורב (כנעני,זאב,לברדור-לא ידוע) בן שנתיים וחצי.
    בהיסטוריה שלו בשנה וחצי האחרונות היה קשור בחצר בקושי עם מים ומידי פעם היה מקבל אוכל.
    לקחנו אותו אלינו (אצלנו הוא 3 חודשים).בדיקות הדם והשתן שלו תקינות.
    אך הכלב לא מפסיק להשתין בכמויות מסחריות גם בבית וגם בחוץ,אנחנו יורדים איתו 3-4 פעמים ביום. בבית,הוא תמיד עשה את זה לידנו, במיטה שלו 3 פעמים,כשנכנסים הביתה והוא שמח לראות אותנו (לא מתייחסים אליו),הוא עושה שלולית. אומרים לו לא הוא מפסיק בקושי.מנקים ומיד לוקחים אותו למטה ועוד לפני שיוצאים מהבית הוא שוב עושה שלולית וכשמגיעים למטה הכמות כפולה.הוא שותה המון מים.הוא תמיד מסיים את המים בקערה.(מגבילים אותו ל2.2 ליטר).
    בלילה הוא קשור ולפעמים גם ביום(כשאין השגחה עליו).יש לציין שבלילה הוא מתאפק קרוב ל10 שעות!
    מה עושים?
    אודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    שתייה והשתנה מרובה

הוספת תגובה

• שתייה והשתנה מרובה - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    06/12/2010

שתיה והשתנה מרובה יכולה להעיד על מספר רב של מחלות. מתי בוצעו בדיקות הדם והשתן? אם אכן הבדיקות מהשבועות האחרונים והן תקינות, יש לוודא שוב האם אכן מה שאתה מתאר כשתיה מרובה הוא שתיה מרובה. לשם כך יש למדוד בדיוק כמה מים הכלב שותה על פני 24 שעות. בשום אופן אין להגביל את כמויות השתיה של הכלב!!!!
    לאחר שתמדדו כמה ליטרים הכלב שותה ביממה גשו עם נתון זה לוטרינר. אם אכן מדובר בשתיה והשתנה מרובה מומלץ לחזור שוב על בדיקות הדם והשתן ואולי אף לבצע בדיקות נוספות (אולטראסאונד, בדיקות הורמונליות ועוד).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חורים?עזרה!!מה זה יכול להיות?
    רינת
    01/12/2010

שלום,
    ממש דחוף לי להתייעץ לגבי המקרה הזה כי זה חוזר על עצמו כבר כמה פעמים.
    יש לי חתול(אדוארד) שבמשך רק כמה שעות בודדות במשך היום הוא בחוץ אך רוב היום הוא בבית.
    קרה לי פעם אחת שליטפתי אותו והרגשתי בליטה גדולה באיזור הבטן גיליתי איזשהו סימן שחור שלכאורה נראה כקרציה, ניגשתי לצאת מן החדר להביא ניר טואלט להוציא אותה והבחנתי באדוארד נושך את האיזור ,אחרי שחזרתי ראיתי כי הסימן השחור הזה נעלם, ובמקומו מופיע ממש חור בצורה מאוד עגולה (איפה שישב הכתם השחור) בקיצור חור שממש חפור לו בתוך העור.טיפלתי בחור בעזרת סינטומיצין וזמן קצר לאחר מכן הוא נסתם.
    תהיתי אוליי זו קרציה שממש הכאיבה לו ופצעה אותו לכן ריססתי אותו, והשתמשתי גם ב
    ADVANTAGE ובאמת התאמצתי להשיג לו את הטיפול הכי טוב.
    והיום שוב אני מלטפת אותו ואני מרגישה משהו מוזר על העור, הזזתי את הפרווה ואני
    שוב מבחינה בחור!!!
    חייבת עזרה! מה לעשות?

הוספת תגובה

• חורים?עזרה!!מה זה יכול להיות? - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    06/12/2010

יתכן שמה שאת מתארת הוא קרציה. אני מציעה לך לגשת לוטרינר שיראה את הפצע שאת מתארת ויבדוק האם מדובר במשהו חמור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה