מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנטיביוטיקה לחתולהיעל01/12/2010
הי,
לחתולה שלי בת שנה יש טפילי אוזניים.
קיבלתי עבורה אנטיביוטיקה בכדורים לאחר ביקור אצל הוטרינט.
היא סרבה לאכול את הכדורים.
עכשיו אני מנסה עם סירופ במזרק וגם את זה אני לא מצליחה לתת לה.
יש איזשהו טיפ איך לתת לה את הסירופ בכל זאת?
בנוסף, איך אני יכולה להיות בטוה שהטיפול באמפולה שטובה גם נגד טיפילי אוזניים אכן עובדת?
שמתי לה אתמול ואני לא רואה שום שיפור למרות שעברו 24 שעות.
תודה מראש!
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה לחתולה - תגובה
ד''ר תמר נרקיס05/12/2010האמפולה שמתאימה גם לטפילי אוזניים אמורה לעזור לאחר מספר ימים, בכל מקרה הוטרינר צריך לבדוק את האוזניים כשבוע לאחר ששמתם את האמפולות כדי לוודא שהדלקת חלפה ושהחתול אינו סובל יותר מטפילי אוזניים.
ניתן לנסות לשים את הסירופ על טונה או מזון טעים אחר כדי לגרום לחתול לאכול אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולה מקיאהרמי30/11/2010
בימים האחרונים החתולה שלי מקיאה מספר פעמים ביום כמות קטנה של מאיין קצף לבן. האם זה נורמלי או שעלי לפנות לוטרינר
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה מקיאה - תגובה
ד''ר תמר נרקיס05/12/2010מספר הקאות רצופות אינן נורמאליות בחתול והן יכולות להיגרם מבעיות שונות כמו חסימת מעיים, דלקת מעי, כיבים בקיבה, דלקת בלבלב, בעיות בכבד ובכיליה ועוד. הקאות תכופות כמו אלה שאת מתארת יכולות לגרום להתייבשות קשה ולאובדן מלחים, ולכן עליכים לגשת לוטרינר בהקדם לבדיקה וטיפול.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרוסקופיה בחתול חולהשלומי30/11/2010
ברשותי חתול בן 9 שסובל בשנה האחרונה מהקאות חוזרות ונישנות
מחתול בריא וחזק הוא הפך לחתול רזה חלש וחולני .
לאחר בדיקה שנעשתה דרך הלוע אובחו שהחתול סובל מאולקוס
טופל באולסניק ובפרהפולסיד במשך שלושה חודשים ללא הטבה
הוטרינר המטפל הציע לנתח את החתול ניתוח אבחנתי כדי לברר באופן סופי ממה סובל החתול כאשר ההשערה היא דלקת מעי חריפה .
שאלותיי הן :
האם חייבים לנתח באופן פולשני או שניתן לבצע לפרוסקופיה (לטענת הוטרינר לא ניתן לבצע לפרוסקופיה אצל חתולים אלא רק אצל כלבים )
האופציה השניה שהוצעה היא טיפול במשך שבוע בסטרואידים - שתופעת הלוואי עלולה להיות חשפית החתול לזיהומים
מפאת מצבו של החתול אנחנו מתלבטים מאוד בין האופציות שהועמדו לרשותנו
האם כדאי לנסות קודם טיפול בסטראודים או פשוט לנתח את החתול ניתוח אבחנתי ?
על תשובתכם המהירה אודה
שלומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרוסקופיה בחתול חולה - תגובה
ד''ר תמר נרקיס05/12/2010לא ידוע לי על אופציה של לפרוסקופיה לחתולים בארץ.
תמיד עדיף איבחון לפני טיפול, ולכן מומלץ לבצע ניתוח במהלכו הוטרינר יעריך את מצב מערכת העיכול ויקח ביופסיות כדי לאבחן מאיזו מחלה סובל חתולכם. טיפול בסטרואידים ללא איבחון יכול להיות לא מועיל ואף מזיק לחתול.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב שיצורוני29/11/2010
יש לי כלב שיצו והוא כל היום רוצה לישון אני לא מבינה למה אתם יכולים לעזור לי בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב שיצו - תגובה
ד''ר תמר נרקיס30/11/2010בן כמה הכלב? כמה שעות ביום הוא ישן? האם כאשר הוא ער הוא עירני, משחק, מטייל, עושה צרכים כרגיל? כדי להבין אם את מתארת מצב נורמאלי או מצב של מחלה עני על השאלות הללו. כלבים יכולים לישון הרבה שעות ביום אך אם בשעות שהם ערים הם עירניים, חיוניים, משחקים, אוכלים וכו' אז זהו כנראה מצב נורמאלי. אם הכלב חלש ועייף כל הזמן אז הוא כנראה חולה ועליך לקחת אותו לוטרינר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלב שיצו
רוני09/12/2010הכלב בן חודשיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקלחת ואילוף לגור פאגגלית28/11/2010
שלום רב יש לי גור פאג שנולד ב- 30/9 והוא כבר מסריח האם אני יכולה לקלח אותו?
הוא הרג אותי בנשיכות באצבעות ברגליים והתחיל לאכול נעליים ואת הרהיטים מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקלחת ואילוף לגור פאג - תגובה
ד''ר תמר נרקיס28/11/2010אפשר לרחוץ את הכלב עם שמפו מיוחד לגורים או עם סבון לתינוקות ואחר כך לנגב אותו טוב במגבת.
אכילת ולעיסת חפצים הם תופעות נפוצות בגורים בני חודשיים. אם תופסים אותו עושה אחת מהפעולות האלה "על חם" יש לנזוף בו בקול סמכותי ולהרחיק ממנו את החפץ. אין לאפשר לו לנשוך אותכם, גם לא מתוך משחק. סביר להניח שהתופעות האלה יחלפו עם התבגרותו. אפשר להתייעץ עם מאלף לגבי דרכים נוספות לחינוכו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה מרובה וחוסר מצב רוח של חתולאריה27/11/2010
הי,
אספתי לפני שבוע חתול רחוב (היה מתחת לבניין וזכה לאוכל ומים לא בהרכח אכל אשפה). בבדיקה ראשונה של וטרינטר הוא העיד כי בכלליות המצב החתול טוב הוא מאוד רגוע וכלל לא פוחד או משתולל מאדם, הוא בן 7-8, סורס, נותח בציפורניו וכנראה היה חתול בית. הוטרינר נתן לו כדור נגד תולעים, החתול סופר (בגלל עודף קרציות) ועבר מקלחת. מאז הוא אצלי בדירה בלי לצאת החוצה (ולא מחשש שיברח).
אני כותב היות והחתול יישן מרבית שעות היום, לא משחק ובלי מצב רוח.
כמה שעות אמור חתול לישון ביממה? האם אני אמור למנוע ממנו לישון? האם הוא התרגל לחיי רחוב וכעת הוא לא מוצא את מקומו בבית ולכן כך הוא מתנהג? האם יש סימנים לדיכאון של חתולים ואם כן, מה הפיתרון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה מרובה וחוסר מצב רוח של חתול - תגובה
ד''ר תמר נרקיס28/11/2010האם החתול אוכל ושותה? האם הצרכים שלו תקינים? חתולים יכולים לישון הרבה שעות ביום, אולם כאשר הם ערים הם צריכים להיות עירניים לסביבה, להתהלך בבית, להתעניין בחפצים ואף לשחק. אם החתול לא עושה את כל הדברים האלה ונראה לכם חלש ומדוכא, גשו שוב לוטרינר שיבדוק אותו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבה מבוגרת משתעלת אחריי שתיית מיםרונית27/11/2010
כלבתי בת 15 ,פינצ'רית מעורבת,משתעלת כשהיא שותה ומידי פעם מקיאה קצת מים תוך כדיי.היא משתעלת ככה גם כשהיא מתרגשת (נגיד,כשאנחנו חוזרים הביתה והיא מתרגשת או נובחת).הייתי רוצה לדעת מה יכולה להיות הסיבה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבה מבוגרת משתעלת אחריי שתיית מים - תגובה
ד''ר תמר נרקיס28/11/2010הסיבה לשיעול כזה יכולה להיות בעיה בדרכי הנשימה, בלוע ועוד. גשו לוטרינר שיבדוק את הכלבה, אולי כדאי לבצע צילומי רנטגן לריאות שלה. ברונכיטיס (דלקת בסימפונות) היא מחלה נפוצה בפינצ'רים זקנים ויתכן שהכלבה סובלת ממחלה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מיקפיצות וקשיים בעליותקרוליין27/11/2010
החתול שלי פוחד מאוד ליקפוץ מימקומות יחסית גבוהים למשל 6 ס"מ .וקשה לו יכסית לעלות לכל מיני מקומות כמו על הספה.
כשה מצאנו אותו הוא עלה וירד מימקומות בלי שום פחד אבל אחרי 3 חודשים הפסיק ליקפוץ ביכלל.
ניסינו קצת לתת לו דחיפה אבל הוא ניתפס עם הציפורניים במקום שהוא נימצא כמו הספה ולא עוזב כאילו הוא עוד ימות אים הוא יקפוץ.[סך הכל לא כל כך גבוהה היה רק 4 ס"מ].
האים זו מחלה?
האים זה משהוא נפשי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מיקפיצות וקשיים בעליות - תגובה
ד''ר תמר נרקיס28/11/2010לא ציינת בן כמה החתול שלך. האם מדובר בחתול זקן? העובדה שהוא לא קופץ יכולה לנבוע מבעיות רפואיות כמו כאב במפרקים או בעצמות, כאב בעמוד השדרה ועוד, או מסיבות התנהגותיות- אולי הוא פשוט מפחד, למרות שחתולים לרוב לא מפחדים מקפיצות ומגבהים.
אני ממליצה לך לגשת לוטרינר שיבדוק את החתול, עם דגש על המפרקים ברגליים ועל הגב. יתכן שהוטרינר יחליט לבצע צילומי רנטגן בהתאם לממצאי הבדיקה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מיקפיצות
קרוליין04/12/2010החתול סך הכל בן 8 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילול פרווה על האוזן לחתולהשאלה27/11/2010
שלום,
יש לי חתולה בת כשנה וחצי, אותה אימצתי מהרחוב כשהייתה בת חודשיים בערך. היא מקבלת חיסונים במועד, אוכלת כרגיל, עירנית ופעילה.
בימים האחרונים שמתי לב שהפרווה על אחת מאזניה דלילה. ההדללות הזאת היא על חצי אוזן בערך ולא נראה שזה מציק לה. היא לא מתגרדת או משהו.
אני לא רוצה לקחת אותה לוטרינר (אלא אם כן אין ברירה) כי זה סיוט עבורה ועבורי גם יחד. היא מפחדת נורא, קשה לתפוס אותה , היא משתוללת ובסוף מכניסים אותה לכלוב מעיכה כזה.
האם יש משהו שאני יכולה לנסות בבית?
תודה,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילול פרווה על האוזן לחתולה - תגובה
ד''ר תמר נרקיס28/11/2010שיער דליל באזור האוזן יכול לנבוע מגורמים שונים כמו טפילי עור, פטריות, דלקות באוזן עצמה שגורמות לגירוד ועוד. העובדה שאת לא רואה את החתולה מתגרדת לא בהכרח אומרת שהיא לא מגרדת בסתר...
למרות שקשה להביא אותה לוטרינר, אני ממליצה לך לגשת לוטרינר לבדיקה. אפשר להתייעץ עם הוטרינר לגבי כדור הרגעה שתיתני לה בבית לפני הכנסתה לכלוב. בנוסף, יש וטרינרים שעושים ביקורי בית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבה עושה באלגןדוד27/11/2010
יש לי גורה רועה גרמני מעורבת בת 3 חודשים...
היא מאוד שובבה... קודם כל היא נושכת וזה כואב וזה כבר עשה לי סימנים רציניים בידיים וזה.. אני אומר לה לא והיא כאילו נעלבת ומתחילה לנבוח ולנסות שוב לנשוך ...
יש לה צעצועים והכל אבל עדיין אחרי שהיא מסיימת עם צעצוע היא באה לנשוך מתוך משחק כי הזנב מקשקש.. והיא חושבת כל הזמן שמשחקים איתה.. אני מנסה להכניע אותה כמו שראיתי בלוחש לכלבים אבל זה בכלל לא עוזר זה רק מגביר את האגרסיביות שלה... אומרים לה לא היא נובחת מכניעים היא אגרסיבית יותר... האם לגורים שיטת ההכנעה היא טובה?
ואיך אפשר לעבוד על דומיננטיות איתה? אפשר טיפים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבה עושה באלגן - תגובה
ד''ר עדי בן ישר27/11/2010שלום דוד
גורים נוטים לנשוך לרוב, בגלל החלפת שיניים שעלולה להיות מלווה בכאב. לרוב הדבר אינו מעיד על אגרסיביות או תוקפנות.
ניתן להגיש לה בובה או משחק אחר המיועד לגורים כתחליף כאשר מנסה לנשוך את הידיים, ובכך להמנע מהנשיכות.
בכל מקרה ממליצה לך להתייעץ עם מאלף על חינוך כלבתך בכדי לאלפה בצורה נכונה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולה חולהתום26/11/2010
אחר שהבחנו שהחתולה (בת 13; שוקלת כעת כ- 4.2 ק"ג) כמעט ולא נוגעת באוכל שמוצע לה, ניגשנו לבדוק אותה אצל וטרינר. במקביל, שמנו לב לרעידות (מעין 'טיקים' כאלו) מדי פעם בראשה. הווטרינר וצוותו בדקו מספר כיוונים אפשריים- בניהם בעיות כבד, דרכי עיכול ועצבים. לאחר הבדיקות הרבות שעברה החתולה, מצאו שארית מועטה של טפיל הטוקסופלזמה, דבר שהביא לדיאגנוזה אפשרית בכיוון הנ'ל.
התחלנו לטפל בחתולה באמצעות כדורי אנטיביוטיקה שנועדו למיגור הטפיל, אולם נראה כי הטיפול לא מניב את הפירות שלהם קיווינו- לא רק שהחתולה אוכלת לעיתים רחוקות בלבד את הקפסולה (שאותה היא אמורה לצרוך פעמיים ביום), היא ממשיכה לאכול מעט מאוד- דבר המתבטא בירידה מדאיגה מאוד במשקלה.
הווטרינר הבהיר לנו כי הוא פסימי- הוא לא מצליח לחשוב על טיפול נוסף שעשוי לסייע לה, או לחילופין- על דיאגנוזה שונה.
בינתיים, כאמור, מצבה ממשיך להידרדר.
נשמח אם תוכלו לייעץ לנו בכל שתוכלו- טיפים למתן קפסולות (ניסינו לפורר את תכולתה בשלל סוגי מזון- קשה ורטוב) או רעיונות לטיפולים נוספים שיוכלו לעזור לשפר את מצבה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה חולה - תגובה
ד''ר עדי בן ישר27/11/2010על מנת לתת סיכוי אמיתי לטיפול האנטיביוטי אותו התחלתם, יש לתת אותו לפי המינונים המומלצים. אם לא ניתן לתת לחתולה את הכדורים, ניתן לאשפזה/להגיע לוטרינר פעמיים ביום על מנת שיתן לה את התרופות דרך הפה או בהזרקה. יתכן שלאחר ימים מועטים, יחזור התיאבון לחתולתכם וכך גם לא תהיה כל בעיה לתת לה את הכדורים.
ניתן גם לרכוש "מזרק כדורים" בו משתמשים במרפאות וטרינריות - מזרק פלסטיק שאוחז בכדור בסופו ומקל מאד על הכנסת הכדור ישירות ללוע. במקום בו תרכשו אותו ינתנו לכם הסבר והדגמה מפורטים.
קיימים כדורים הניתנים אחת ל-3 ימים והינם מעוררי תאבון (מירטאזפין), יכולים לסייע לכם במצב.
במידה והאבחון הגיע למבוי סתום, מומלץ להמשיך באבחון אצל המומחים באותה המערכת (לפנות לנוירולוג במידה וחושדים בפגיעה במערכת העצבים, לפנימאי כשמדובר במערכת עיכול, וכן הלאה)
בהצלחה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחלה
תום28/11/2010הבנתי, אני אבדוק את העניין. המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לתוכי יש בעיה עם הרגלייםטל25/11/2010
לתוכי יש בעיה עם הרגלים,הוא הולך מעט ושוכב.
למה? ומה צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתוכי יש בעיה עם הרגליים - תגובה
ד''ר עדי בן ישר26/11/2010לצערי, אינני עוסקת ברפואת תוכים. עליך לפנות לווטרינר שהתמחה בחיות אקזוטיות או לפורומים מתאימים
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול רחוב צורחרחל25/11/2010
בשכונה מסתובב חתול שצורח שעות כבר תקופה של חודש. כיוון שאני מאכילה חתולים שמתי לב שהוא מתקשה באכילה. יש קושי לתפוס אותו ולהביא לווטרינר. החלטתי בסוף לתת לו שלושה ימים זטו. רבע כדור בכל פעם. מדובר בחתול בוגר. האם זה עשוי לעזור במשהו? האם תוכלו לייעץ לי מה לעשות כדי לעזור לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול רחוב צורח - תגובה
ד''ר עדי בן ישר26/11/2010לא ניתן לדעת האם האנטיביוטיקה אותה את נותנת תעזור לו, כיוון שאינני יודעת באיזו בעיה מדובר. במידה ומדובר בזיהום המגיב לאנטיביוטיקה זו, כן. הבעיה תיפתר. אך כל בעיה אחרת כגון כיבים בפה, שיניים רקובות, גוף זר במערכת העיכול, וירוסים ועוד ועוד, לא יגיבו לטיפול זה.
אני ממליצה לך לקרוא ללוכד חתולים על מנת שיביאו לווטרינר. שם יוכל הווטרינר לבצע בדיקה מלאה תחת טשטוש
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאותבלנקה24/11/2010
שלום , יש לי כלבה מגזע סמויאד בת 3. החלפנו לה את האוכל(פרופלן לאקנה) לפי 4 ימים מאז היא הקיאה פעמיים(כל פעם ביום אחר) הקאות נוזליות(לא סמיכות) בצבע צהוב עם מעט קצף לבן.
האם יש סיבה לדאגה או שזה בגלל מעבר האוכל וזה יחלוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות - תגובה
ד''ר עדי בן ישר26/11/2010לא ניתן לדעת האם ההקאות מהמזון עד שלא תבדקו. ככלל, מומלץ תמיד לעשות מעבר הדרגתי בין מזונות, לעיתים אפילו מעבר האורך שבוע. כך נמנעים תגובות קשות להחלפת מזון וכן ניתן לאבחן מוקדם מזון בעייתי.
יש לגשת לווטרינר על מנת שיבדוק את כלבתכם בדיקה פיזיקאלית מלאה, ועל פי תוצאותיה יוכל להחליט האם יש צורך בבדיקות נוספות כגון בדיקות דם וצילומים, או שמא החשד העיקרי הוא החלפת המזון
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרכים בביתדותן24/11/2010
אנחנו מוציאים את הכלבה 4 פעמים ביום בערך והיא עדיין עושה פיפי בבית היא בת 11 חודשים מה אני יכול לעשות כל פעם שאני קם בבוקר או חוזר מהבית ספר אני רואה קקי או פיפי על הרצפה.. מה אני יכול לעשות?
בתודה , דותן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרכים בבית - תגובה
ד''ר עדי בן ישר26/11/2010ראשית עליך לגשת לווטרינר ולוודא שלא מדובר בבעיה רפואית כגון דלקת בדרכי השתן, תולעים בצואה, או שאר אפשרויות שיכולות לגרום לאי שליטה על צרכים כתוצאה מגירוי מתמיד. במידה והכל תקין, מומלץ לגשת למאלף מקצועי שיוכל לתת לכם כלים מתאימים לטיפול בבעיה זו.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)