מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצירות לכלבשיאחי מירב11/10/2010
יש לנו כלב בן 3 מגזע מעורב מזה מספר ימים כל ניסיון שלו לעשות את צרכיו מלווה בזעקות כאב פרט לזה הכלב אוכל ומתנהג כרגיל. גם ניסיון שלנו לנגוע לו באזור הזנב מלווה בזעקות אנא שילחו לנו תשובה מהירה מה ניתן לעשות וכיצד ניתן לטפל בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות לכלב - תגובה
ד''ר סמדר טל11/10/2010מן הסתם מומלץ שוטרינר יבדוק בהקדם את כלבכם. יכולות להיות מספר סיבות לכאב בזמן עשיית צרכים- כוללות כאב בקצה המעי הגס מפצע או מסה אחרת, גוף זר שנתקע בקצה המעי, בעיה בבלוטות האנאליות המצויות משני צידי הרקטום, ואפילו בעיה בגב התחתון או פציעה זנב (סדק, שבר וכיוצא באלה). בכל מקרה מטפלים בצורה אחרת אבל אין שום סיבה שכלבכם יסבול ולכן יש לגשת כפי שציינתי- בהקדם- לוטרינר על מנת לאבחן ולטפל בבעיהץ
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות חתול גוססיעל11/10/2010
שאלה בעקבות מתסכל.
בשכונתי חיתה חתולה כעשר שנים. היא חיה ברחוב אבל מדובר בשכונה סגורה ולפני כשנתיים, שתי בחורות מקסימות שעובדות בעסק לקחו אותה תחת חסותם ונתנו חה מזון ואהבה, היא הפכה לחתולה של החנות.
אין גילינו שהיא בת עשר?
לפני חדשיים היא רזתה הזמון, המלצתי להן על וטרינר והיא נלקחה לבדיקה והתחילה טיפול אנטיביוטי בעקבות בעיות בפה עם כאבים שגרמו לה להפסיק לאכול.
הטיפול עזר והחתולה חזרה לאכול. תוך חודש הבעיות חזרו, הבנות גם סיפרו לי שהיא לא רואה ומגיבה כמו בעבר.
לפני מספר ימים שאלתי לשלום החתולה ואז סיפרו לי שהחתולה לא אוכלת אבל בניגוד לפעם הקודמת היא גם הפסיקה להתקרב אליהן והתחילה להעלם למספר ימים.
החתולה שמרה בקנאות על הטריטוריה שלה כשהיתה בריאה ואף פעם לא עזבה.
הבנות לא פינו אותה שוב לוטרינר משיקולים כלכליים.
החלטתי לבקש סיוע מתל"ל שהסכימו לאסוף אותה למרפאה.
לפני ארבעה ימים בבוקר האיסוף לא הצלחתי למצוא אותה והיא לא נראתה יותר על ידי אף אחד.
חיפשתי מידע ברשת על התנהגות של חתולים.
אני מבינה שהחתולה הרגישה רע מאוד ומצבה היה קשה, מדוע בחרה להתרחק מהבנות שאהבו וטיפלו בה? מדוע עזבה את הטריטוריה שלה?
האם זו התנהגות אפיניית לחתול שמרגיש את הסוף?
לאן הם הולכים? היא הרי התחילה בתהליך הנטישה ולא עזבה ביום אחד במפתיע. הבנות מספרות שהיה שינוי התנהגותי הדרגתי ולא האמינו שזו החתולה האהובה שלהן.
מחפשת קצת מידע ותובנות מהסיפור הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות חתול גוסס - תגובה
ד''ר תמר נרקיס11/10/2010במקרים רבים חתולים חולים משנים את התנהגותם ולעיתים מתרחקים מהטריטוריה שלהם מסיבות שונות. אין לדעת לאן החתולה התרחקה או מה עלה בגורלה. אם עברו רק ארבעה ימים מאז שנעלמה, כדאי להמשיך ולחפש אותה באזור, יתכן שעוד יש סיכוי למצוא אותה ולעזור לה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
יעל12/10/2010אני אעשה את זה!
אערוך חיפוש מה שיותר מקיף ומקווה שעוד יהיה סוף טוב לסיפור הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ממש ממש דחופה !!ליאורה :)10/10/2010
היי ..
יש לי תוכי דררה ירוקה היא מקבלת את מלואה צומת לב !!
רק שאצלנו בבית המזגנים פתוחים תמיד על 16 והיא בבית ..
והיא כל הזמן נפוחה ומתנהרת ואז נופלים לה כל מיני נוצות ..
חוץ מזה ..
היא מתעתשת הרבה .. ואני לא יודעת עם היא מורטת לעצמה את הנוצות אוו הם נושרות לה לבד ..
אבל איפה שהיא נמצאת אין כל כך מזגן ..
אבל היא נראת לי בסדר ..
אבל אני מפחדת שהיא חולה
ואני לא יודעת עם ויטרינר לוקח כסף על בדיקה לראות עם הכול בסדר..
?
אני מבקשת שתעני לי בדחיפות זה נורא חשוב לי :)
תודה
וזה התוכי שלי !
ליאורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ממש ממש דחופה !! - תגובה
ד''ר תמר נרקיס11/10/2010אם יש נשירה של נוצות והתעטשויות יכול מאד להיות שהדררה חולה. אני ממליצה לך בחום לגשת בהקדם האפשרי לוטרינר שמתמחה בחיות אקזוטיות לבדיקה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקררותdavid10/10/2010
איך שומרים על כלב זעיר וצעיר מפני התקררות כשיורדים בחורף במיווחד כשגשום? האם פרוותו מספיקה (בעל שיער ארוך) או שרצוי להלביש חולצה מיוחדת לכלבים? מדובר במלטז TOY
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקררות - תגובה
ד''ר תמר נרקיס11/10/2010עדיף, אם ניתן, לא לטייל עם הכלב בגשם. אפשר להלביש לו בגד מחמם. אם הוא נרטב יש לייבש אותו טוב במגבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב פומרנייאןמוטי10/10/2010
לחברי הפורום שלום וערב טוב
יש לי כלב מסוג פומרנייאן בגיל חודשיים וחצי
בשבוע האחרון השיער ליד האף שלו נשר רציתי לדעת מה הסיבה לכך
איך גורמים לכלב להפסיק לנשוך
באיזה גיל מומלץ לקלח אותו וכמה פעמים בחודש
איך גורמים לכלב להפסיק לעשות צרכים בבית
בתודה מראש מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב פומרנייאן - תגובה
ד''ר תמר נרקיס11/10/2010נשירה של השיער באזור האף יכולה לנבוע ממספר סיבות. בגורים צעירים יתכן שמדובר בטפיל מסוג דמודקס. גש לוטרינר שיבדוק את הכלב, יתכן שיחליט לקחת מגרד מהעור לשם אבחון והחלטה לגבי טיפול.
כדי לגרום לכלב להפסיק לנשוך יש לנזוף בו בקול סמכותי בכל פעם שהוא מנסה לנשוך ולא לתת לו אפשרות לנשוך. אם הנשיכות לא מפסיקות מומלץ להתייעץ עם מאלף.
בעיקרון אין צורך לקלח את הכלב אלא אם הוא מלוכלך מאד, מסריח, או סובל מבעיות עור ספציפיות. אם הכלב מלוכלך אפשר לקלח אותו, רצוי לא לעיתים קרובות מידי, ולאחר מכן ליבש אותו טוב עם מגבת. עדיף לקלח עם שמפו לתינוקות או עם שמפו מיוחד לכלבים שאינו מכיל חומרי הדברה כי אלה עלולים לייבש את העור והפרווה.
כדי שהכלב יפסיק לעשות צרכים בבית יש לצאת איתו כמה שיותר פעמים ביום לטיולים בחוץ (כמובן רק אם הוא קיבל כבר את כל החיסונים שלו), ולשבח אותו בליטוף, עידוד או צ'ופר בכל פעם שהוא עושה צרכים בחוץ. אם אתם תופסים אותו "על חם" כשהוא עושה צרכים בבית יש לנזוף בו בכל סמכותי ולנקות מיד את הצרכים. אם מצאתם שתן או צואה בבית אין טעם לנזוף בו לאחר מעשה כי הוא לא יקשר בין ההתנהגות לבין הצרכים שבבית. לרוב גורים לומדים לעשות את צרכיהם רק בחוץ. אם ההתנהגות לא חולפת יש להתייעץ עם מאלף או וטרינר שמומחה לבעיות התנהגות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על העצות השימושיות
מוטי11/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה אחת בבקשה בקשר להתקרחות
מוטי11/10/2010צירפתי שתי תמונות של הכלב אחת לפני שהתחילה ההתקרחות ואחת לפני האם ניתן להבין מצילום זה שזאת אכן המחלה שאותה ציינת בתשובתך
בתודה מראש כהן מוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה אחת בבקשה בקשר להתקרחות - תגובה
ד''ר תמר נרקיס12/10/2010מאד יכול להיות שמדובר בטפיל עורי, ויתכן אף שמדובר בפטריה. כדי לדעת ולטפל יש לגשת לוטרינר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
מוטי13/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעים בגור חתוליםמיש10/10/2010
שלום,
גור שסובל מתולעים (בערך בן שלושה שבועות-חודש) קיבל תילוע לפני שלושה ימים. הבוקר עדיין נמצאו תולעים חיות בצואתו. האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים בגור חתולים - תגובה
ד''ר תמר נרקיס10/10/2010יתכן שמספר ימים לאחר התילוע עדיין יצאו תולעים בצואה. בכל מקרה יש לחזור על הטיפול עשרה ימים מהתילוע הראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה- חתול עם עיניים סגורותשואלת10/10/2010
שלום,
אני כבר מטפלת שנים בחתולי רחוב, והיום בבוקר ראיתי באחת השכונות בעירי גור חתולים קטן , ורזה בטירוף!!! אחרי שהסתכלתי עליו ראיתי שהעיניים שלו סגורות, זה נראה כאילו יש לו כל מני הפרשות על העיניים שכעת נעשו קשות ולכן הוא לא יכול לפתוח את העיניים.. הלב שלי נקרע כשראיתי את זה. האם יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת לעזור לו לפתוח את העיניים שלו?? הרי אם הוא יישאר במצב הזה הוא ימות, הוא לא יכול לחפש אוכל ולתפקד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
שואלת10/10/2010ולגבי התת זונה.. איך אתן מציעות להאכיל אותה ? ואיזה אוכל לתת(דגים/ עוף ?) ? אני פשוט רוצה להאכיל אותה לאט לאט כדי שהקיבה לא תחטוף שוק.. אבל מצד שני גם די מהר כי היא במצב נוראי, באמת הכי נוראי שיכול להיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגור חתולים עם עיניים עצומות
ד''ר תמר נרקיס10/10/2010יש לנקות את העיניים עם צמר גפן רטוב ולסלק את ההפרשות. עליכם לקחת את החתול לוטרינר שיבדוק אותו ויתאים טיפול, לרוב יש צורך במשחה אנטיביוטית לעיניים. יש להאכיל את הגור במזון חתולים רטוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורני חתולנופר09/10/2010
איזה פתרונות יש למניעת שריטות ציפורני חתול, מלבד עקירת ציפורניים וקיצוצן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורני חתול - תגובה
ד''ר תמר נרקיס10/10/2010קיימות "ציפורניים מלאכותיות" העשויות סיליקון ומודבקות על הציפורן עצמה בדבק מיוחד, ומונעות שריטות. הן מחזיקות על הציפורן כשישה עד 8 שבועות ואז נופלות. ניתן להדביקן אצל הוטרינר. לחתולים תוקפניים ניתנת זריקת טשטוש לפני ההדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורן שבורה לג'ק ראסלשלי08/10/2010
שלום רב,
יש לי כלב ג'ק ראסל מעורב בן כשנתיים. מלא שמחה ואנרגטי.
הבוקר בצורה שלא ברורה לי הוא הצליח לשבור את הציפורן של הבוהן של היד שלו.
הציפורן נשברה בתחילת הבשר וירד לו דם בהתחלה
כרגע לא יורד דם אך הציפורן עדיין במקומה ועקומה
עושה רושם שבאיזור כואב לו והוא שקט באופן משמעותי .
האם יש צורך לגזוז לו את הציפורן או להניח לה ליפול לבד?
האם כדאי לגשת לוטרינר על דבר פעוט אך כואב שכזה?
אודה לעזרתכן
בברכת סופ"ש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורן שבורה - תגובה
ד''ר עדי בן ישר09/10/2010לעיתים ציפורן שבורה נופלת לבד והאזור משתקם נפלא ללא עזרתנו. לעתים הציפורן התלויה מכאיבה מאד וניתן להפחית את הכאב ע"י קיצוצה.
במידה וכלבך ממשיך לכאוב, גש איתו לווטרינר. בכל מקרה השגח על האזור נקי ככל האפשר, ועקוב אחר מצב כלבך - כל שינוי לרעה כגון חוסר תיאבון, כאבים עזים, אפתיה, חום גוף גבוה ועוד - גש מיד לווטרינר
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב בן 12 מסורס ,מטפטף שתן.שושי08/10/2010
אמסטף מעורב.מסורס.בן 12.בחודש האחרון החל לטפטף שתן,מטייל לפחות 4 פעמים. מה יכולה להיות הסיבה?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב בן 12 מסורס ,מטפטף שתן. - תגובה
ד''ר עדי בן ישר09/10/2010טפטוף שתן יכולה להגרם ממספר סיבות, חלקן בריאותיות וחלקן התנהגותיות. לא ברור מסיפורך האם הכלב גם משתין בכמויות גדולות מהרגיל או רק "מטפטף" שתן בבית, דברים שיכולים להעיד על בעיות בריאותיות שונות.
בשלב ראשון מומלץ לגשת לוטרינר שיבדוק את הכלב ויבצע בדיקת שתן. לעיתים דלקת בדרכי השתן גורמת לטפטוף שתן, ואז יש צורך בטיפול אנטיביוטי. טפטוף שתן יכול להגרם גם מבעיות אנטומיות שונות בדרכי השתן, אמנם לרוב בכלבות נקבות אך יש מצבים מולדים בהם גם זכרים מטפטפים שתן.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על השמנהרוני08/10/2010
היי,
לשני החתולים שלי (מאותו שגר) , בני שנה וחצי , גרים בבית, נראים טוב ובריאים, מחוסנים, מתולעים ,מסורקים, ,מעוקרים , וכו', - התחיל להיווצר עור רפוי למדי בבטן, ואני חושד שזה משומנים (השמנת יתר). הנקבה שוקלת בערך 4.5, והזכר מעל 5.
כרגע הם אוכלים מזון מסוג אוריג'ן חתולים שיש בו 40% חלבון ו20% שומן , ופעם בשבוע קופסת שימורי גורמה.
לפעמים מנשנשים קצת מהאוכל של הכלב בטעות.
האם מזון רגיל של 30% חלבון יכול להביא לשיפור בהשמנה?
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על השמנה - תגובה
ד''ר עדי בן ישר09/10/2010לפני שמחליטים כי החתולים שמנים, כדאי קודם להביאם לווטרינר על מנת שיבחן אותם. משקל 4.5/5 ק"ג לחתול איננו משקל גבוה. הריפיון בבטן נובע אכן ממאגר שומן, אך לעתים זוהי גנטיקה הנוטה לצבור שומן ביתר באזור זה. רצוי להעלות להם את הכושר הגופני ע"י משחקים רבים - דבר העדיף על פני קיצוץ במזון או החלפת מזון. במידה והווטרינר חושב כי מדובר במשקל עודף, רצוי להפחית 10% מכמות המזון הנוכחי על פני להחליפו. במידה והדבר אינו עוזר, אז יש לעבור למזונות מופחתי קלוריות. בכל אופן יש לעשות את המעבר בהדרכתו ובניטורו של ווטרינר.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה מזון?david07/10/2010
בבקשה נא הבהירו לי איזה מזון טוב יותר לגור בן 4 ח' מלטז, יש הממליצים על נוטרם הקנדי לגורים מגזע קטן, ויש הממליצים על רואיל קנין לגורים, ידוע שלרויאל קנין יחצ"נות הרבה יותר טובה, ובכל זאת איזה מזון עשיר וטוב יותר? (כלב ללא בעיות מיוחדות) אשמח לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה מזון? - תגובה
ד''ר עדי בן ישר08/10/2010שני המזונות שציינת טובים לגורים. אין לי מידע ספציפי לגבי המרכיבים של כל אחד מהמזונות ולכן לא אוכל להשוות
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חירשות לכלבמיכאל07/10/2010
כלב בן 11 מסוג בוקסר, שלפני כחודשיים נהיה חירש לגמרי. כמו כן נפסקו הפרשות בשני האוזניים, האוזניים נקיות לגמרי. אולי יש סתימה באוזן פנימית ואפשר לנקות את התעלה ?
הכלב מקבל 2 כדורי URSOLIT בגלל בעיה בכבד.
מה האפשרויות לבדיקת שמיעה ואפשרויות טיפןל אוזניים אם קיימות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חירשות לכלב - תגובה
ד''ר עדי בן ישר08/10/2010יש לבצע בדיקת אוזניים מעמיקה בהרדמה. כך ניתן להגיע לאזורים פנימיים יותר של האוזן ולמצוא האם ישנה לקות כלשהי שם. ניתן לקחת דגימות מההפרשות העמוקות ולשלחן לתרבית ורגישות על מנת למצוא בדיוק את הטפיל שהתיישב שם, אם ישנו.
בדיקת שמיעה מתבצעת במרכזי מומחים, וניתן לפנות אליהם לתיאום תור. במידה וכלבתך שמחה, חיונית, תיאבון וצרכים תקינים, כנראה שאין הדבר מפריע לה וניתן לקבוע תור שאינו דחוף
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים על עור הכלבהנטעחן ליבנה07/10/2010
לכלבתי (פינצ'רית/ג'ק ראסל בת 8) הופיעו פתאום במהלך יום יומיים פצעים על העור בכל חלקי הגוף. היא מגרדת אותם, וכאשר נוגעים בעור הפצעים בולטים ואדומים וקשים יחסית. רואים סימנים על הפרווה שקופצת במקום בו יש פצע.
באופן כללי, היא נראית טוב, אך מוטרדת רבות בגירודים ע"י נשיכות וציפורניים.
מחר תגיע אלי וטרינרית, אך הייתי רוצה לשמוע חוו"ד כדי להוריד קצת מהפרנויות שלי (או שלא..)
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים על עור הכלבה - תגובה
ד''ר עדי בן ישר08/10/2010פצעים מפושטים על פני העור יכולים להיות כתוצאה מאלרגיה, פטריות, טפילי עור שונים, וכן מהסיבוכים המשניים של אלו כגון דלקות עור זיהומיות.
יש לקחת מגרדים ומשטחים מהלקויות על מנת לדעת במה מדובר ולטפל בהתאם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפודליתשולמית06/10/2010
קודם כל תודה על התשובה המפורטת.
הכלבה כבר מטופלת 3 (!) שבועות בקנורל בלבד, ובודאי שיש שיפור, היית ממשיכה עוד, או שזה עלול להיות מסוכן לכלבה להיות עם אנט. זמן ממושך כל כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפודלית - תגובה
ד''ר עדי בן ישר08/10/20103 שבועות זהו זמן סביר לטיפול בזיהומי אוזניים. יש לשלב טיפול מקומי עם סיסטמי. גשי לווטרינר על מנת שיבצע תרבית ורגישות כך שתתני לכלבתך את האנטיביוטיקה המתאימה ביותר
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)